Komunikaty PR

Wakacyjne, kulinarne podróże z produktami WSP „Społem”

2024-07-22  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Nawet krótkie wyjazdy inspirują, zachęcają do działania oraz pozwalają na odrobinę relaksu. Podczas urlopu z zaciekawieniem poznajemy nowe zwyczaje i kuchnie regionalne, które poszerzają nasze horyzonty. Jeśli jednak w najbliższym czasie nie możesz wyjechać, albo niedawno wróciłeś z wakacji, a chcesz przedłużyć wspomnienia, możesz to zrobić poprzez gotowanie. Potrawy o zagranicznym rodowodzie można przyrządzić w domu, dodając do nich produkty WSP „Społem”.

Orientalny smak

Lokalne specjały z innych państw smakują najlepiej w miejscowych restauracjach, ale co zrobić, kiedy brakuje dni urlopowych? Z łatwością odtworzymy je w domu, podczas wakacyjnego popołudnia, wspólnie z rodziną. Do takiej okazji jak letni grill doskonale pasują amerykańskie żeberka w przygotowanej wcześniej marynacie. Kilka łyżeczek Ketchupu Kieleckiego wymieszanego z Musztardą Kielecką Ostrą, ząbkiem czosnku oraz łyżeczką miodu, sprawi, że mięso będzie aromatyczne oraz lekko pikantne. Jeśli jednak zdecydujemy się na coś prostszego, to Sos Kielecki amerykański także przeniesie nas prosto do Stanów Zjednoczonych. Kolendra, kardamon, kozieradka, imbir i goździki w składzie powodują, że smak potraw stanie się intensywniejszy. Możemy połączyć go z klasycznym burgerem lub hot-dogiem ze świeżymi dodatkami.

Dzięki kuchni mamy możliwość wybrania się w podróż do Meksyku. Tacos i wrapy z wołowiną, warzywami oraz cheddarem, idealnie komponują się z sosem cygańskim. Perfekcyjnie do dań z tego obszaru pasuje również tegoroczna nowość WSP „Społem” -  Majonez Kielecki z papryką chipotle charakteryzujący się wędzoną pikantnością. Warto wymieszać go z soczystym mięsem i fasolą w burrito lub kurczakiem, mozzarellą oraz kukurydzą w quesadilli.

Śródziemnomorskim daniem, które nasyci nas na długie letnie wieczory, jest dorada z sezonową sałatką. Świeże pomidory, sałatę, cebulę i ogórki warto połączyć z Majonezem Kieleckim Lekkim, odrobiną oliwy, serem feta oraz ziołami prowansalskimi. Dla osób, które nie przepadają za rybami idealny będzie grecki gyros z kurczaka podany z domowymi frytkami i sałatką, wraz z keczupem oraz musztardą od WSP „Społem”.

Śniadanie po królewsku

Codzienne śniadanie stanie się wyjątkowe, gdy uzupełnimy je specjalnymi, dobrej jakości składnikami. Na przykład zwykła bagietka żytnia zachwyci smakiem, kiedy podamy ją z francuskimi serami, hiszpańską wędliną oraz czerwoną papryką. Pieczywo posmarowane musztardą oraz ketchupem doskonale komponuje się z Camembertem, serkiem Brie oraz chorizo. Osoby wybierające słodko-słone potrawy, mogą spróbować tego przepisu, ale w wersji z popularnym rogalikiem Croissant.

Brytyjski fry-up przypomina obiad, jednak zawiera składniki odżywcze, dzięki którym będziemy mieć dużo energii. Smażone jajko, bekon, pieczarki wraz z kiełbaskami, pomidorami oraz fasolką po bretońsku, idealnie pasują do przyrumienionych tostów pszennych. Uniwersalnymi dodatkami do angielskiego śniadania, są ketchup oraz musztarda – odgrywają w nim kluczową rolę i zmienią charakter dania na bardziej wyrazisty. Musztarda Kielecka Delikatesowa zawiera tylko naturalne składniki, co sprawia, że ma uprawnienia do odznaczania znakiem jakości Q.

Więcej kulinarnych inspiracji i informacji o produktach WSP „Społem” można znaleźć na stronie internetowej: https://www.wspspolem.com.pl/produkty

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.