Komunikaty PR

Wakacyjne, kulinarne podróże z produktami WSP „Społem”

2024-07-22  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Nawet krótkie wyjazdy inspirują, zachęcają do działania oraz pozwalają na odrobinę relaksu. Podczas urlopu z zaciekawieniem poznajemy nowe zwyczaje i kuchnie regionalne, które poszerzają nasze horyzonty. Jeśli jednak w najbliższym czasie nie możesz wyjechać, albo niedawno wróciłeś z wakacji, a chcesz przedłużyć wspomnienia, możesz to zrobić poprzez gotowanie. Potrawy o zagranicznym rodowodzie można przyrządzić w domu, dodając do nich produkty WSP „Społem”.

Orientalny smak

Lokalne specjały z innych państw smakują najlepiej w miejscowych restauracjach, ale co zrobić, kiedy brakuje dni urlopowych? Z łatwością odtworzymy je w domu, podczas wakacyjnego popołudnia, wspólnie z rodziną. Do takiej okazji jak letni grill doskonale pasują amerykańskie żeberka w przygotowanej wcześniej marynacie. Kilka łyżeczek Ketchupu Kieleckiego wymieszanego z Musztardą Kielecką Ostrą, ząbkiem czosnku oraz łyżeczką miodu, sprawi, że mięso będzie aromatyczne oraz lekko pikantne. Jeśli jednak zdecydujemy się na coś prostszego, to Sos Kielecki amerykański także przeniesie nas prosto do Stanów Zjednoczonych. Kolendra, kardamon, kozieradka, imbir i goździki w składzie powodują, że smak potraw stanie się intensywniejszy. Możemy połączyć go z klasycznym burgerem lub hot-dogiem ze świeżymi dodatkami.

Dzięki kuchni mamy możliwość wybrania się w podróż do Meksyku. Tacos i wrapy z wołowiną, warzywami oraz cheddarem, idealnie komponują się z sosem cygańskim. Perfekcyjnie do dań z tego obszaru pasuje również tegoroczna nowość WSP „Społem” -  Majonez Kielecki z papryką chipotle charakteryzujący się wędzoną pikantnością. Warto wymieszać go z soczystym mięsem i fasolą w burrito lub kurczakiem, mozzarellą oraz kukurydzą w quesadilli.

Śródziemnomorskim daniem, które nasyci nas na długie letnie wieczory, jest dorada z sezonową sałatką. Świeże pomidory, sałatę, cebulę i ogórki warto połączyć z Majonezem Kieleckim Lekkim, odrobiną oliwy, serem feta oraz ziołami prowansalskimi. Dla osób, które nie przepadają za rybami idealny będzie grecki gyros z kurczaka podany z domowymi frytkami i sałatką, wraz z keczupem oraz musztardą od WSP „Społem”.

Śniadanie po królewsku

Codzienne śniadanie stanie się wyjątkowe, gdy uzupełnimy je specjalnymi, dobrej jakości składnikami. Na przykład zwykła bagietka żytnia zachwyci smakiem, kiedy podamy ją z francuskimi serami, hiszpańską wędliną oraz czerwoną papryką. Pieczywo posmarowane musztardą oraz ketchupem doskonale komponuje się z Camembertem, serkiem Brie oraz chorizo. Osoby wybierające słodko-słone potrawy, mogą spróbować tego przepisu, ale w wersji z popularnym rogalikiem Croissant.

Brytyjski fry-up przypomina obiad, jednak zawiera składniki odżywcze, dzięki którym będziemy mieć dużo energii. Smażone jajko, bekon, pieczarki wraz z kiełbaskami, pomidorami oraz fasolką po bretońsku, idealnie pasują do przyrumienionych tostów pszennych. Uniwersalnymi dodatkami do angielskiego śniadania, są ketchup oraz musztarda – odgrywają w nim kluczową rolę i zmienią charakter dania na bardziej wyrazisty. Musztarda Kielecka Delikatesowa zawiera tylko naturalne składniki, co sprawia, że ma uprawnienia do odznaczania znakiem jakości Q.

Więcej kulinarnych inspiracji i informacji o produktach WSP „Społem” można znaleźć na stronie internetowej: https://www.wspspolem.com.pl/produkty

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.