Wielkanocny stół w pastelach
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
Okoliczności z dnia na dzień wymusiły na nas zmianę stylu życia. Chcemy czy nie, ostatnio więcej czasu spędzamy w naszych domach. Nadrabiamy zaległości w lekturze, oglądamy telewizję, ćwiczymy jogę, odwiedzamy muzea i galerie online. Kalendarz jest jednak nieubłagany – wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Choć wszystko wskazuje na to, że te święta będą inne niż zazwyczaj, warto już dziś pomyśleć o tym, jak zadbać o ciepłą, rodzinną atmosferę przy stole.
Projektantka wnętrz Magdalena Miśkiewicz zdradza pomysł na piękną dekorację wielkanocnego stołu, która tchnie w nas wiosenny optymizm.
Czas, który spędzamy razem w domu warto poświęcić na wspólne przygotowanie wielkanocnych dekoracji. Zaangażujmy do tego całą rodzinę. Moja propozycja to połączenie pudrowych odcieni różu z mocniejszym fioletem i złotem – zachęca właścicielka pracowni Miśkiewicz Design z Warszawy.
Złoto, róż i wiosenne akcenty
Złote dodatki – zarówno w pełnym blasku, klasycznym wydaniu, jak też w wersji postarzanej czy w matowym wykończeniu – od pewnego czasu wiodą prym w designie. Dlatego w tym roku Magdalena Miśkiewicz postanowiła razem z córkami pomalować pisanki właśnie na złoto. Użyły też delikatnego różu i fioletu.
Do tego dodałyśmy serwetki i podkładki w kolorze złamanego różu, nieco gałązek gipsówki i piękne wiosenne tulipany – mówi Magdalena Miśkiewicz. Wielkanocnymi kompozycjami ozdobiłyśmy talerze gości, wykorzystałyśmy też szklane wazony i kielichy, w których powstały kompozycje z pisanek i gipsówki. Pamiętałyśmy również o naturalnych, wiosennych akcentach, takich jak zielone gałązki bukszpanu.
Tak „ubrany” wielkanocny stół prezentuje się niezwykle świeżo, a zarazem elegancko i zgodnie z najnowszymi trendami. Stylowe dekoracje nawet w trudnych czasach pomogą wyczarować świąteczny, domowy nastrój.
Fot. Basia Ostrowska
O pracowni Miśkiewicz Design
Miśkiewicz Design to nowoczesne studio projektowe, w którym wieloletnie doświadczenie idzie w parze z odważnymi rozwiązaniami i czerpaniem inspiracji z najnowszych trendów. Filozofia architektów pracowni założonej i prowadzonej przez Magdalenę Miśkiewicz bazuje na trzech podstawowych elementach: indywidualnym podejściu, aktywnym poszukiwaniu najlepszych w danym przypadku rozwiązań oraz na bliskiej relacji z klientem. Realizacje studia projektowego cieszą się uznaniem zarówno wśród miłośników ponadczasowej klasyki, jak i wielbicieli nowoczesnych, minimalistycznych przestrzeni. Miśkiewicz Design realizuje projekty wnętrz na terenie Warszawy. Stawia na najwyższą jakość wszystkich elementów i dopracowanie najdrobniejszych detali, zapewniając klientom komfort, wygodę i modne wnętrze na długie lata.
Więcej na: https://www.miskiewiczdesign.pl/

Wąskie regały metalowe do garażu. Praktyczne rozwiązania

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.