Komunikaty PR

Wielki powrót: Ptasie Mleczko® o smaku Mango Shake ponownie w sprzedaży

2021-06-24  |  16:00
Biuro prasowe

Marka E.Wedel wraz z siecią sklepów Lidl przygotowała dla fanów wedlowskich pianek słodką niespodziankę. Na sklepowe półki powrócił letni, limitowany wariant Ptasie Mleczko® o smaku Mango Shake. Kultowy przysmak w wakacyjnym wydaniu dostępny będzie w sprzedaży do wyczerpania zapasów. 

Portfolio pianek Ptasie Mleczko® w sezonie letnim wzbogacono o limitowany, egzotyczny smak - Mango Shake. Dzięki współpracy E.Wedel oraz Lidl, do sieci sklepów powrócił bestsellerowy letni wariant marki, który swoją premierę miał latem 2019 roku. Ptasie Mleczko® o smaku Mango Shake to kremowo – owocowe połączenie, które tworzy słodką, a jednocześnie orzeźwiającą propozycję. Niebiańsko lekkie pianki z marmurkowym wzorkiem oblane zostały oryginalną wedlowską czekoladą białą. Tę propozycję docenią szczególnie fani egzotycznych, owocowych smaków.  

Letni klimat odzwierciedla także opakowanie Ptasie Mleczko® o smaku Mango Shake. Jego wyjątkowy design przykuwa wzrok i jest spójny ze wszystkimi opakowaniami ze stałej oferty, którym przewodzi wspólny ptasi motyw. Na opakowaniu znajduje się stempel z ikoną mrożenia, który ma zachęcać do alternatywnej, letniej konsumpcji pianek. Ptasie Mleczko® o smaku Mango Shake będzie doskonałe zarówno po zmrożeniu pianek, jak i  jako składnik,  pysznego shake’a, na który prosty przepis można znaleźć wewnątrz opakowania.

Mango shake:

Składniki:

  • 10 pianek Ptasie Mleczko® o smaku Mango Shake
  • 100 g kostek lodu
  • 100 ml jogurtu naturalnego lub mleka

Przygotowanie:

Zmiksuj wszystko w blenderze przez minutę i rozlej do pucharków. Shake’a można także schłodzić lub zamrozić. Gotowe!

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.