Komunikaty PR

Witariańska pizza warzywna

2021-02-09  |  16:45
Biuro prasowe
Kontakt
Karina Grygielska
Ramka PR

Pizza to potrawa, która doczekała się nawet własnego święta. Nic dziwnego, skoro lubią ją wszyscy bez wyjątku, włącznie z bardzo wybrednymi dzieciakami. To właśnie dziś obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy i w związkuz tym mamy przepis na pizzę dla witarian, którzy zamiast tradycyjnej neapolitańskiej wersji, mają znacznie zdrowszą, ale równie smaczną propozycję.

Uwaga! Do przygotowania dania przyda się dehydrator - urządzenie, które pozwala na suszenie owoców, warzyw, ziół - rewelacyjne rozwiązanie dla osób, dla których zdrowe odżywianie to podstawa.

Spód do pizzy:
• 400 g kukurydzy mrożonej - rozmrażamy
• 1⁄2 szkl. przepłukanych pestek słonecznika
• 1 łyżka zmielonego, jasnego siemienia lnianego
• 1 łyżeczka suszonego czosnku
• 1 łyżka staropolskiego octu jabłkowego
• 1 łyżka oleju tłoczonego na zimno
• 1 łyżka sosu sojowego naturalnie fermentowanego 

Wszystkie składniki miksujemy w robocie kuchennym, rozsmarowujemy na kratce, na folii teflonowej i suszymy
w dehydratorze 6 godzin. Następnie za pomocą kolejnej kratki przekładamy na drugą stronę i podsuszamy jeszcze około 2 godzin. 

Sos do pizzy:
• 1 szkl. majonezu z nerkowców
• 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych 

Podsuszony spód do pizzy smarujemy powstałym sosem i kolejno układamy: 

• podsuszane pieczarki
• awokado
• pomarańczową paprykę
• małe pomidorki 
• cebulę czerwoną
• ananas
• posypujemy suszonym oregano
• posypujemy brazylijskim parmezanem
• dekorujemy listkami bazylii lub posypujemy natką pietruszki 

SMACZNEGO!

Zacznij zmiany od dziś!  Dowiedz się więcej:  https://www.odmladzanienasurowo.com

Mariusz Budrowski to współautor projektu „Odmładzanie na Surowo” – bloga obserwowanego przez ponad 272 tys. osób na Facebooku, mającego 413 tys. subskrypcji na YT oraz 39 tys. na Instagramie. Jest autorem bestsellera: „Surowe Zdrowie” oraz książki kulinarnej: „Na Surowo Przepisy” i książki dla dzieci „Wierszykowo na Surowo”, a także pomysłodawcą programów na odchudzanie oraz festiwalu Witariada i konferencji Surowe Życie.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Ramka PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Konsumenci doceniają działania firm na rzecz środowiska i społeczeństwa. Dla przedsiębiorstw to szansa na rozwój

Zrównoważony rozwój staje się coraz ważniejszym elementem strategii biznesowych firm. Podmioty wdrażające długofalową strategię ESG mogą liczyć na korzyści finansowe, większe zainteresowanie inwestorów oraz poprawę klimatu i społecznej akceptacji. Spółki i przedsiębiorcy, którzy realizują inwestycje zgodnie z najwyższymi standardami środowiskowymi i społecznymi otrzymali Diamenty Zrównoważonej Gospodarki podczas konferencji Sustainable Economy Summit.

Edukacja

Poziom kompetencji cyfrowych Polaków na bardzo niskim poziomie. Spowalnia to cyfryzację gospodarki i firm

Na tle mieszkańców innych państw UE poziom kompetencji cyfrowych Polaków utrzymuje się na bardzo niskim poziomie – wynika z ostatnich danych Eurostat. Niecała połowa deklaruje posiadanie przynajmniej podstawowych umiejętności cyfrowych, a 20 proc. – więcej niż podstawowe. Staje to na drodze do cyfryzacji gospodarki i zwiększenia produktywności przedsiębiorstw.