Wnętrza pełne energii z Jedynką
Practum Consulting
Bukowińska 22/107
02-703 Warszawa
kinga.szkutnik|practum.pl| |kinga.szkutnik|practum.pl
609884480
www.practum.pl
Brak słońca, krótkie dni i przeciągające się noce nie sprzyjają dobremu samopoczuciu. Czas wyrwać się więc z zimowego marazmu i poszukać wytchnienia w aranżacji wnętrz. Energetyczne kolory to najlepszy sposób, by zbudować w mieszkaniu optymistyczny klimat i dodać odrobinę wigoru domownikom.
Nic tak skutecznie nie pobudza do działania jak mięta. Jej mobilizującą siłę warto wykorzystać we wnętrzach. Zastosowanie na ścianie koloru Miętowy aromat z palety Jedynka Deco & Protect wniesie powiew wyczekiwanej wiosennej świeżości do sypialni i będzie korzystnie działać na zmysły. Całość dopełnią plecionki z wikliny i rattanu oraz dodatki w modne kwiatowe printy, które ze smakiem podkreślą panujący w pomieszczeniu sielski styl.
Czasami wystarczy jeden element, by diametralnie odmienić charakter wystroju. Fragment ściany w wyrazistym odcieniu Zielona moc od Jedynki będzie stanowić ożywczy kontrast na tle skąpanej w jasnej szarości aranżacji i przełamie spokojną kolorystykę pomieszczenia. Soczysta barwa będzie też działać niczym zastrzyk tak potrzebnej zimą energii i skutecznie zmotywuje do działania.
Wnętrze utrzymane w marynistycznym klimacie pozwoli przenieść się myślami nad wodę i choć na chwilę poczuć wakacyjny relaks. Taki efekt w mieszkaniu pomoże uzyskać ściana w głębokiej morskiej tonacji i kilka pasujących kolorystycznie akcentów. Błękit w duecie z klasyczną bielą będzie nieść skojarzenia ze spienionym falami morzem, przynosząc prawdziwe orzeźwienie.
Więcej wnętrzarskich pomysłów marki Jedynka znajduje się na stronie: http://www.farbyjedynka.pl/inspiracje.
![Urzekające lekkością wnętrza w wakacyjnych klimatach Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1287864298,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Urzekające lekkością wnętrza w wakacyjnych klimatach
![Jak chronić wnętrza przed owadami?](/files/_uploaded/glownekonf_1148281484,w_299,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Jak chronić wnętrza przed owadami?
![Zielony taras potrzebny od zaraz!](/files/_uploaded/glownekonf_1066532999,w_225,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Zielony taras potrzebny od zaraz!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Żywienie
![](/files/1922771799/2000516306-el-gendy-wakacje2,w_274,_small.jpg)
Robert El Gendy: Za granicą można spędzić wakacje za dużo mniejsze pieniądze niż nad polskim morzem czy na Mazurach. U nas jest za drogo, często nieadekwatnie do jakości
Prezenter zaznacza, że jest łowcą okazji i dość szybko potrafi znaleźć atrakcyjną ofertę wyjazdu na wakacje za granicą. Dlatego nigdy nie planuje urlopu z dużym wyprzedzeniem, bo często rezerwuje ostatnie miejsca tuż przed wylotem. Robert El Gendy podkreśla, że ze względu na wysokie ceny żywności i miejsc hotelowych w polskich kurortach woli polecieć do innego kraju, gdzie ma gwarancję dobrej pogody, atrakcyjnej lokalizacji i wyśmienitego jedzenia. Jak tylko może, stara się unikać paragonów grozy i przykrych niespodzianek.
Konsument
Polacy wśród narodów najczęściej odwiedzających Czechy. Południowy sąsiad chce przyciągnąć więcej polskich turystów, nie tylko do Pragi
![](/files/1922771799/czechy-turystyka-foto,w_133,r_png,_small.png)
Prawie połowa polskich turystów podróżujących do Czech obiera za cel stolicę tego kraju. Chociaż w ostatnich latach chętniej podróżujemy do innych regionów naszego południowego sąsiada, wciąż wiele miejsc i atrakcji pozostaje nieodkrytych przez Polaków. Czesi chcą to zmienić i ruszają z dwiema kampaniami promocyjnymi skierowanymi do polskich turystów, które mają pokazać nieco inne Czechy, niż do tej pory znaliśmy. Potencjał jest, bo Polacy już dziś stanowią trzecią najliczniejszą grupę gości zagranicznych na czeskim rynku.
Konsument
Naukowcy stworzyli zdrowszą odmianę czekolady. Wykorzystali do tego wyrzucane dotąd części owocu kakaowca
![](/files/1922771799/mishra-czekolada-foto3,w_133,r_png,_small.png)
W ostatnich miesiącach o czekoladzie mówiło się przede wszystkim w kontekście rosnących w zawrotnym tempie cen kakao. Teraz głośno jest również o zupełnie nowym podejściu do produkcji tego słodkiego przysmaku. W czekoladzie 2.0, nad którą pracują naukowcy, maksymalnie wykorzystywane są składniki owocu kakaowca, m.in. soku z miąższu i części łupiny. Nowy produkt ma więcej wartości odżywczych, a cykl jego produkcji jest mniej inwazyjny dla środowiska, przy czym smak ma pozostać bez większych zmian. Nowość ma szansę trafić na sklepowe półki już za dwa–trzy lata.