Wsparcie od środka w pysznej odsłonie? Nowy smak kolagenu Vital Proteins
Jesienna aura sprzyja spędzaniu wolnego czasu w ciepłym, domowym zaciszu. Chłodne, pochmurne i coraz krótsze dni skłaniają do poszukiwania sposobów na drobne przyjemności, które umilą nam ten czas. To doskonały moment, by zatroszczyć się o siebie i wprowadzić do codzienności jesienne rytuały. Wiele osób sięga w tym czasie po słodycze, aby na chwilę poprawić swój nastrój. A co, gdyby połączyć przyjemność ze wsparciem organizmu od środka? Warto wypróbować kolagen Vital Proteins – tym razem w nowej odsłonie i dodać blasku jesiennej rutynie, ciesząc się wyjątkowym, kakaowym smakiem. Produkt dostępny już od października w drogeriach Super-Pharm.
Vital Proteins Collagen Peptides o smaku kakao to czysty kolagen wołowy w proszku z dodatkiem odtłuszczonego kakao, słodzony stewią, bez żadnych dodanych cukrów. To aż 20 g kolagenu w porcji, w formie peptydów. Kolagen o kakaowym smaku można z powodzeniem dodawać do ulubionych napojów czy potraw. Alternatywa dla klasycznej wersji suplementu, świetnie sprawdzi się w jesienno-zimowych przepisach. To doskonały dodatek do porannej kawy, czy czekoladowych ciasteczek – wybór należy do Ciebie!
Dlaczego kolagen?
Kolagen to najpowszechniej występujące białko w organizmie, które stanowi element budulcowy skóry, włosów i paznokci. Składnik ten znajduje się również w mięśniach, kościach czy ścięgnach. Nie bez powodu często określany jest „białkiem młodości” – to właśnie kolagen wspiera elastyczność i gładkość skóry, jak i odżywienie włosów czy paznokci. Co ważne, naturalna produkcja kolagenu zaczyna stopniowo spadać już po 25. roku życia. W efekcie skóra traci swoją jędrność i nawilżenie, a włosy i paznokcie stają się bardziej łamliwe i osłabione. W trosce o zapewnienie odpowiedniej ilości kolagenu w swojej codziennej diecie, a tym samym wsparcie promiennego i młodzieńczego wyglądu, warto wybrać przyjemną suplementację w pysznej, kakaowej odsłonie.
Rozkoszuj się kakaowym smakiem i poczuj się Vital!
Vital Proteins, lider wśród produktów kolagenowych w USA*, dostępny jest na polskim rynku od stycznia 2023 roku. To produkt stworzony z myślą o osobach ceniących jakość i wygodę. Suplementy diety Vital Proteins nie zawierają glutenu ani substancji konserwujących, jednocześnie zapewniając największą dzienną porcję kolagenu na polskim rynku. To peptydy kolagenowe w wygodnej formie proszku, co pozwala na łatwą i przyjemną suplementację, dostosowaną do stylu życia. Do tej pory marka posiadała w swoim portfolio dwa warianty kolagenu o neutralnym smaku i zapachu, do których już teraz dołącza nowy, unikalny smak kakao. Produkt, który doskonale wkomponuje się w jesienną rutynę, umilając chłodne i pochmurne dni, dostępny jest już od października w drogeriach Super-Pharm.
*Źródło: SPINS, Total US MULO + NATURAL ENHANCED, okres 52 tygodni (wstecz od 08.10.2023).

Walka z ALS – nadzieja w obliczu diagnozy

Rada Przedsiębiorców apeluje o uchwalenie przepisów zmieniających zasady wypłat zasiłku chorobowego

Rak jelita grubego to nie wyrok. Kluczowe jest wczesne wykrycie
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.