Komunikaty PR

Wszystkie smaki pizzy

2021-06-10  |  08:00
Biuro prasowe
Kontakt

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut

ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl

Totalny minimalizm w stylu włoskim? A może placek na totalnym wypasie, czyli po amerykańsku? Sposobów na przygotowanie i podanie pizzy jest tak wiele, jak wielu ma ona smakoszy na całym świecie. Jedno jest pewne – aby pizza była smaczna, musi być wykonana z najlepszej jakości produktów. Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice sprosta wszelkim wymaganiom fanów pizzy na grubym  i cienkim cieście.

Pizza to jedno z tych dań, które smakuje zarówno z minimalną ilością składników, jak i w przypadku całkowitego mixu smakowego. To uniwersalna potrawa, dzięki której każdy smakosz będzie mógł znaleźć coś dla siebie i przygotować ją wedle własnych upodobań. Pizza nie jest także daniem pracochłonnym, a jedyne co musimy zrobić, to pokroić wybrane produkty i zadbać o odpowiednie przygotowanie ciasta. Dobra mąka podczas wypieku wydobędzie najlepsze walory smakowe z naszego placka, czyli chrupiący spód i miękki środek. Linia „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice to rozwiązanie dla wszystkich wielbicieli pizzy, a także miłośników kuchni, którzy zwracają uwagę na jakość produktu oraz cenią sobie głębię smaku.

Włoska czy amerykańska?

Nieważne na się jaką grubość placka się zdecydujemy, odpowiednio dobrana mąka zawsze będzie stanowić podstawę, dzięki której nasz spód zawsze wyjdzie idealny. Zarówno w przypadku cienkiej, włoskiej pizzy, jak i amerykańskiego grubego ciasta, musimy pamiętać o tych samych zasadach przygotowania. Placek powinien się piec od 10 do 15 minut. W tym czasie dobra mąka wydobędzie walory smakowe, jak i idealną chrupkość. Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice charakteryzuje się wysokim stopniem rozdrobnienia, dzięki czemu nasze ciasto będzie lekkie, delikatne i puszyste. Domowa pizza będzie od teraz smakować dokładnie tak, jak ta przygotowana przez doświadczonego pizzermana. 

Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice ma biały, jednolity kolor. Charakteryzuje ją wysoki stopień rozdrobnienia, które sprawi, że nasze ciasto zyska na lekkości. Jej zapach przypomina zmielone zboże, nie wyczujemy w niej żadnych innych aromatów. Mąka od Młyna Jaczkowice to produkt, dzięki któremu nasze ciasto wyjdzie za każdym razem. O czym powinniśmy jedynie pamiętać? A o tym, że ciasto powinno zachować optymalny poziom wilgoci w środku - nie może być za suche, ani za mokre, ponieważ bez zachowania tej równowagi, nasza pizza nie urośnie przez nadmiar składników. Pamiętajmy więc, że o sukcesie naszego placka świadczy dobór odpowiedniej mąki, a z mąką na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” każda pizza okaże się sukcesem.

Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice to produkt, który stanowi bazę dla wielu potraw. Wykonując ciasto z przepisu, możemy przygotować przeróżne dania kuchni z całego świata. Paszteciki z pieczarkami, grzybami czy mięsem, wytrawne bułeczki z czosnkiem, foccacia z pomidorami czy calzone wypełnione po brzegi naszymi ulubionymi dodatkami? Nie ma problemu! Mąka na pizzę sprawi, że nasze ciasto sprawdzi się w przypadku wielu różnych wypieków.

Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice to niezawodny składnik w kuchni, w której pizza stanowi popisowe danie - zachwyci gości i na długo zapadnie w ich pamięci. Dzięki niej możemy przenieść się do Mediolanu, nie wychodząc kuchni.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: GutPR Hanna Gehrke - Gut
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Zamieszkać ze sztuką. Dwupoziomowe mieszkanie po gruntownym remoncie Biuro prasowe
2024-09-26 | 15:40

Zamieszkać ze sztuką. Dwupoziomowe mieszkanie po gruntownym remoncie

Dom to nie tyle ściany, co ludzie, którzy w nich zamieszkują. Najlepiej o tym świadczy dwupiętrowe mieszkanie dla rodziny, które za sprawą architekt Weroniki Budzichowskiej z To
Dom Neurodesign a jesienne wnętrza - przestrzenie sprzyjające dobremu samopoczuciu
2024-09-26 | 14:00

Neurodesign a jesienne wnętrza - przestrzenie sprzyjające dobremu samopoczuciu

Jesień to idealny moment, by wprowadzić do wnętrz nowe akcenty, które nie tylko ocieplą przestrzeń, ale także – zgodnie z koncepcją neurodesignu – wpłyną na nasze dobre
Dom Mniej znaczy więcej – odkrywamy minimalistyczny styl w łazience
2024-09-26 | 13:46

Mniej znaczy więcej – odkrywamy minimalistyczny styl w łazience

Przejrzystość, funkcjonalność i harmonia – to fundamenty, na których opiera się minimalizm, stając się jednym z najbardziej popularnych dziś kierunków w aranżacji

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.

Handel

Zmiany klimatu zagrażają produkcji kawy. Susze pogłębiają trudną sytuację rolników

Ponad 12,5 mln gospodarstw na świecie, w większości małych do 5 ha, uprawia kawowce. Chociaż ceny kawy na światowych rynkach od wielu miesięcy pną się w górę, nie przekłada się to na wyższe zyski dla rolników. Ich problemem jest nie tylko marginalizacja w łańcuchach dostaw, lecz również dynamicznie rosnące koszty produkcji i zmiany klimatu, np. przedłużające się susze – przypominają eksperci Fundacji Fairtrade Polska z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, który przypada 29 września.

Gwiazdy

Magda Bereda: Udział w „Tańcu z gwiazdami” to był ciężki czas. Nie mam do nikogo żadnego żalu za oceny, choć czasami były za bardzo krytyczne

Wokalistka brała udział w „Tańcu z gwiazdami” pięć lat temu. Niemal w każdym odcinku jej popisy taneczne były krytykowane przez internautów i surowo oceniane przez jurorów. Ona jednak dzielnie stawiała czoła wszelkim przeciwnościom i zrobiła wszystko, by przy wsparciu Kamila Kuroczki zajść jak najdalej. Dziś Magda Bereda ze wzruszeniem wspomina tamte chwile i jak podkreśla, z doświadczeń zdobytych w programie wyciągnęła odpowiednie wnioski.