Komunikaty PR

Z Manufaktury prosto na wigilijny stół – świąteczna oferta cateringowa najemców

2024-12-19  |  14:40
Biuro prasowe

Święta to czas radości, ale i wyzwań – przygotowanie domu, zakup prezentów, a przede wszystkim gotowanie tradycyjnych potraw wymaga sporo wysiłku. Ci, którzy w tym roku chcieliby skupić się na wspólnych chwilach z bliskimi, powinni sprawdzić świąteczną ofertę cateringową restauracji Manufaktury. To rozwiązanie z pewnością pozwoli zaoszczędzić czas i zachwycić gości wyjątkowym smakiem. 

Anatewka w Manufakturze, to lokal z wieloma tradycjami, których nie może zabraknąć również na wigilijnym stole. W świątecznym menu restauracji znalazły się m.in. tradycyjne polskie pierogi z kapustą i grzybami, bigos po staropolsku oraz karp po żydowsku. Zamówienia na świąteczne specjały można składać do 21 grudnia.  

Z Bawełną święta mogą być jeszcze smaczniejsze. Staropolski pasztet z gęsi, pikantna zupa z łososia, gnocchi w sosie z podgrzybków, ryba po grecku czy pstrąg z pieca to tylko przykładowe propozycje. Na świątecznych łasuchów czekają baskijski sernik pistacjowy oraz klasyczny sernik z ricotty. Zamówienia można składać do 19 grudnia, zarówno osobiście, jak i online z dostawą do domu. 

Tradycyjne jadło na świątecznym stole? Tylko od Restauracji Galicja! Na smakoszy czeka m.in. domowa zupa grzybowa ze śmietaną i łazankami, karp w galarecie z warzywami i rodzynkami czy pieczony filet z kaczki z karmelizowanymi jabłkami. Restauracja przyjmuje zamówienia telefonicznie lub mailowo do 16 grudnia. 

Restauracja Polka również przychodzi z kulinarną pomocą. Aromatyczny barszcz z uszkami, pierogi z kaczką w bulionie grzybowym, wołowinę w czerwonym winie z kapeluszami podgrzybków oraz pozostałe dania z oferty można zamawiać do 20 grudnia.    

Propozycje dla wegetarian i wegan tradycyjnie przygotowała restauracja Zielona. Krem z buraka z dodatkiem malin, esencjonalna zupa grzybowa z pęczakiem, seleryba po grecku i pierogi z makiem i bakaliami to must-have wigilijnej kolacji! Restauracja przyjmuje zamówienia do 19 grudnia.  

Na słodkie zakończenie warto odwiedzić Chude Ciacho, które oferuje zarówno klasyczne wypieki, takie jak makowiec czy piernik, jak i oryginalne smaki, np. sernik cynamonowy z powidłami śliwkowymi. Zamówienia na świąteczne słodkości przyjmowane są do 18 grudnia. 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia 11 tysięcy automatów paczkowych w sieci DPD Pickup Biuro prasowe
2025-08-13 | 11:50

11 tysięcy automatów paczkowych w sieci DPD Pickup

DPD Polska utrzymuje dynamikę rozbudowy infrastruktury logistycznej OOH – sieć DPD Pickup liczy 33 tys. automatów i punktów, z czego już 11 tys. stanowią
Styl życia Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion
2025-07-21 | 09:00

Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion

Tegoroczne hasło kampanii prowadzonej przez Grupę Żywiec „Nakręć mile, nie promile” ma zachęcić użytkowników jednośladów do odpowiedzialności za
Styl życia Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym
2025-06-11 | 11:30

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

Już 1 października rusza w Polsce system kaucyjny. Aby odzyskać kaucję doliczoną do zakupu napoju w puszcze, konsumenci będą musieli spełnić kilka warunków. Inicjatywa

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.