Z tej mąki będzie chleb!


Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut
ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl
Domowe wypiekanie chleba to ogromna przyjemność i satysfakcja - szczególnie wtedy, kiedy wyciągamy z piekarnika pachnące, rumiane pieczywo. Jednak aby nasz wypiek był udany, należy wybrać do niego odpowiednią bazę. Mąka Na Chleb z serii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice sprawi, że nasze wypieki będą dorównywać smakiem tym babcinym, które tak bardzo kochamy.
Zapewne większość z nas nie wyobraża sobie śniadania bez świeżego, chrupiącego pieczywa, które jest podstawą również innych naszych posiłków. Nie bez przyczyny - wielu obcokrajowców uważa bowiem nasz chleb za najlepszy na świecie. Podstawą dobrego chleba jest wykorzystanie w trakcie jego wypieku wysokiej jakości składników – a według piekarzy najważniejszy jest wybór mąki.
Wiesz, co jesz
Mąka Na Chleb typu 750 z serii „Domowa Piekarnia” do tej pory była wykorzystywana tylko w profesjonalnych piekarniach, jednak aktualnie każdy z nas może użyć jej jako składnik domowych wypieków. Stanowi szczególną gratkę dla tych, którzy świadomie wybierają to, co jedzą, oraz zwracają uwagę na wysoką jakość produktu. To mąka typu 750, o wysokiej zawartości popiołu (do 0,85%), a więc jest bogatsza w składniki odżywcze od mąk z wysokiego przemiału. Dzięki dobrym właściwościom wiążącym idealnie nada się do domowego wypieku chleba, ale i również ciasta na pizzę.
Dolnośląskie, urodzajne gleby sprawiają, że rosną na nich najlepsze odmiany pszenicy. Mąka Na Chleb z serii „Domowa Piekarnia” powstaje w dolinie Odry, w otoczeniu żyznych ziem, których plony przyczyniają się do tego, że jakość produktów od Młyna Jaczkowice jest na najwyższym poziomie.
Mąka Na Chleb z serii „Domowa Piekarnia” ma kremowo-białą barwę i po upieczeniu nadaje pieczywu wyjątkowego, złotego koloru. Jest dobrym źródłem błonnika oraz witamin z gruby B, E a także soli mineralnych. Mąka chlebowa jest mąką wysokoenergetyczną. Można stosować ją również do zagęszczania sosów i przyrządzania zasmażek.
Samodzielne wypiekanie pieczywa to zdrowsza alternatywa dla sklepowych produktów. Dzięki temu, możemy w prosty sposób wpłynąć na prawdziwą unikatowość smaku naszych wypieków, dodając do nich przeróżne ziarna, nasiona słonecznika, pestki dyni, sezam, mak, czarnuszkę, a nawet suszone pomidory. Dodatkowym atutem domowego chleba jest brak zbędnych składników konserwujących, co wpływa nie tylko na nasze doznania smakowe, ale również i zdrowie.
Mąka Na Chleb z linii Domowa Piekarnia z Młyna Jaczkowice jest niezawodnym pomocnikiem przy domowym wypieku chleba. Dzięki niej każde pieczywo będzie niezwykle smaczne, a domownicy zachwycą się naszym piekarniczym kunsztem.

Wąskie regały metalowe do garażu. Praktyczne rozwiązania

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.