„Za Dobrą Karierę!” - płatny staż w międzynarodowej firmie
Firma Wyborowa Pernod Ricard wystartowała z dziewiątą edycją płatnego programu stażowego dla studentów – pod hasłem „Za Dobrą Karierę!”. W tym roku firma oferuje stażystom 25 stanowisk, we wszystkich swoich lokalizacjach – w Warszawie, Zielonej Górze i Poznaniu. Aplikować można m.in. do takich działów jak marketing, HR, komunikacja, sprzedaż, planowanie, finanse, dział zakupów, dział rozwoju produktów i kontroli jakości, dział techniczny czy dział dystrybucji i logistyki.
W tym roku Wyborowa Pernod Ricard zaprasza także na dzień otwarty w swoich siedzibach w Warszawie i Zielonej Górze, podczas którego kandydaci i kandydatki będą mogli spotkać się z pracownikami i menedżerami z każdego działu firmy. Będzie to nie tylko okazja do rozmowy z profesjonalistami, a także możliwość zobaczenia jak wygląda od środka świat biznesu prowadzonego dla marek o globalnym zasięgu. W Warszawie dzień otwarty zaplanowano na 9-go maja, a w Zielonej Górze – na 16-go maja.
- Sposób pracy w naszej firmie opiera się przede wszystkim na kulturze „Convivialite”. To pojęcie definiują przyjazne relacje i wyjątkowa atmosfera, dlatego do naszych zespołów poszukujemy kandydatów z pozytywnym nastawieniem do pracy i do innych ludzi, otwartych, chętnych do nauki, przedsiębiorczych, takich, którzy chcą kreować własne innowacyjne pomysły. Poszukujemy osób, które chcą zdobyć pierwsze doświadczenia zawodowe i pragną rozwijać się pod okiem doświadczonych mentorów, prowadząc samodzielne projekty, mówi Izabela Nowikowska, Dyrektor HR w Wyborowa Pernod Ricard.
Oprócz wspierania pracy swojego działu i prowadzenia własnych projektów, każdy stażysta znajdzie się pod opieką mentora – doświadczonego pracownika Wyborowa Pernod Ricard. Mentor przez cały okres stażu będzie się dzielił swoim doświadczeniem i wspierał swojego podopiecznego podczas realizowanych projektów, a także w codziennych zadaniach, dzięki czemu będzie mu łatwiej łączyć obowiązki na uczelni ze zdobywaniem nowych doświadczeń zawodowych.
Ale to nie koniec korzyści. Firma oferuje stażystom również liczne benefity, m.in.: dostęp do prywatnej opieki medycznej, szkoleń rozwojowych, sprzedaż pracowniczą, paczki świąteczne, udział
w wydarzeniach i spotkaniach integracyjnych.
Miękkie lądowanie w pracy - jak uniknąć pourlopowego bluesa?
Czy warto iść na studia w obliczu mocno zmieniającej się edukacji?
Marzenia i wyzwania kobiet w zawodzie księgowej
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Nie żyje Bogumiła Wander
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Sport
Odpowiednio skomponowany jadłospis zwiększa efektywność treningów. Sportowcy amatorzy zapominają o warzywach i owocach
Specjaliści do spraw żywienia zauważają, że amatorzy sportu popełniają wiele błędów dietetycznych. Najczęstsze z nich to zbyt mała ilość warzyw i owoców w codziennej diecie, rezygnacja z produktów zbożowych, a jednocześnie zbyt duże spożycie białka. – Jeżeli sportowiec zapomina o warzywach i owocach, to dostarcza bardzo mało związków przeciwutleniających, które nie są w stanie w tej sytuacji neutralizować wolnych rodników wytwarzanych w czasie intensywnego wysiłku. One z kolei niszczą struktury komórkowe, ale też wpływają na gorszą pracę mózgu, szybsze starzenie się i zwiększają ryzyko nowotworów – mówi Monika Stromkie-Złomaniec, dietetyczka kliniczna.
Gwiazdy
Justyna Szyc-Nagłowska: Mam odłożone pieniądze na czarną godzinę. Teraz muszę też myśleć o emeryturze i zabezpieczyć sobie moje życie
Trzy razy więcej mężczyzn (17 proc.) niż kobiet (6 proc.) inwestuje na rynkach finansowych – wynika z raportu przygotowanego dla mBanku. Justyna Szyc-Nagłowska, która była prelegentką podczas prezentacji tych badań, uważa, że taka sytuacja może wynikać chociażby z tego, że panie boją się wychodzić przed szereg i wkraczać na płaszczyznę przez lata zarezerwowaną dla płci męskiej.
Konsument
Przybywa konsumentów aronii. Mimo właściwości prozdrowotnych wciąż jest jednak za mało doceniana
Mimo że aronia jest znana z właściwości prozdrowotnych, to nadal nie może się przebić i trafić do grona ulubionych owoców sezonowych Polaków. Dietetycy ubolewają nad tym, że sięgamy po nią dużo rzadziej, niż powinniśmy. Producenci z kolei z powodzeniem wykorzystują ją w sokach, dżemach, koncentratach i innych przetworach, udowadniając, że wcale nie musi być ona kojarzona tylko z kwaśnym, cierpkim smakiem. Zawarte w niej związki działają antynowotworowo i przeciwzapalnie, zapobiegają miażdżycy i chorobom serca, chronią przed udarami, opóźniają rozwój choroby Parkinsona i Alzheimera, a także obniżają ciśnienie krwi.