Zakręcony Jarmark w Manufakturze trwa do 6 stycznia!
Goście Manufaktury mają powody do radości – świąteczny Zakręcony Jarmark w Manufakturze pozostanie otwarty aż do 23 grudnia, a już 27 grudnia powróci i to w nowej, karnawałowej odsłonie, oferując smaki i niezapomniane atrakcje dla całych rodzin!
Smaki zimy i ulubione karuzele na rynku Manufaktury
Po Świętach na rynku Manufaktury wciąż będzie można odwiedzać jarmark! Tym razem czekać na Was będzie 12 urokliwych domków, oferujących niezapomniane kulinarne doznania. Każdy znajdzie tu coś dla siebie! Spróbujecie tu m.in. wyśmienitych dań z dziczyzny, świeżych ryb, specjałów kuchni bałkańskiej, aromatycznych zapiekanek, soczystych kiełbasek, zakręconych ziemniaków, tradycyjnych oscypków oraz pachnących kurtoszy. To idealna okazja, by przedłużyć atmosferę ulubionego jedzenia pod gołym niebem!
Przedłużamy również Festiwal Karuzel, które do tej pory uatrakcyjniały jarmark bożonarodzeniowy. Wśród nich znajdziemy spektakularną 14-metrową karuzelę-choinkę, autodrom „Pingwiny z Manufaktury” oraz latające renifery. Te niezwykłe atrakcje będą działały nieprzerwanie, zapewniając radość najmłodszym i dorosłym.
Zimowa oferta Manufaktury to doskonały sposób, by cieszyć się wyjątkową atmosferą w sercu Łodzi także po Świętach. Jarmark w karnawałowym wydaniu to przestrzeń pełna smaku, dobrej zabawy i magii zimowych dni, w której każdy znajdzie coś dla siebie.
Zakręcony Jarmark w Manufakturze potrwa do 6 stycznia 2025. Wystawcy zapraszają w godzinach 12-20.
Restauratorzy Manufaktury zapraszają na Sylwestra
Manufaktura zaprasza na Piknik Sylwestrowy i wspólne powitanie Nowego Roku
Manufaktura krainą świątecznej magii!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Handel
Przed świętami Polacy wydają na ryby nawet dwa razy więcej niż w innych miesiącach. Konsumenci powinni sprawdzać, czy pochodzą one ze zrównoważonych połowów
Święta Bożego Narodzenia, łączone tradycyjnie z potrawami z karpia, śledzi oraz „rybą po grecku”, sprawiają, że wydatki Polaków na ryby są pod koniec roku nawet dwukrotnie wyższe niż średnio w innych miesiącach. – Wybór gatunku i rodzaju ryby ma znaczenie nie tylko dla smaku wigilijnych potraw, ale też dla kondycji rybołówstwa – przypominają eksperci MSC i radzą, by wybierać produktu z niebieskim logo organizacji, świadczącym o tym, że ryba pochodzi ze zrównoważonych połowów.