Komunikaty PR

Zasmakuj w azjatyckiej kuchni z WINIARY

2024-05-29  |  15:00
Biuro prasowe

Kuchnia azjatycka na dobre zadomowiła się w Polsce, nieustannie zachwycając nieoczywistymi smakami i aromatami. Marka WINIARY, w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie popularnymi daniami z Dalekiego Wschodu, wprowadza nowości produktowe. Pasty do smażenia, nudle, sosy chilli i WINIARY Pomysły na…, pozwolą odtworzyć ulubione potrawy bez wychodzenia z domu – niezależnie od umiejętności kulinarnych.

 

Smaki Azji na wyciągnięcie ręki

Nowe produkty WINIARY to zaproszenie do podróży po kulinariach z Dalekiego Wschodu. W Polsce, ogromną popularnością cieszy się kuchnia azjatycka. Jednocześnie blisko 60 proc. Polaków smakuje jej przede wszystkim w restauracjach[1]. Przez wielość dostępnych przepisów oraz konieczność uwzględnienia składników, które nie zawsze mamy w domu nadal postrzegamy takie dania jako skomplikowane i trudne do odtworzenia. Obawiamy się, że nie będziemy w stanie oddać ich oryginalnego charakteru, a dodatkowo często po prostu nie mamy czasu i wybieramy sprawdzone, szybkie i łatwe propozycje. Teraz, dzięki marce WINIARY, przygotowanie ulubionych potraw w azjatyckim stylu również może takie być, nawet dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z kuchnią orientalną.

 

- Pracując nad naszymi nowościami chcieliśmy w końcu przybliżyć Polakom kuchnię azjatycką i sprawić, że będzie ona przystępna oraz dostępna dla każdego i w każdym momencie. Stworzyliśmy produkty, które z jednej strony nawiązują do popularnych i dobrze znanych dań z tego regionu, a z drugiej – mają wyważony poziom ostrości i są przystosowane dla polskiego konsumenta. Mamy nadzieję, że zasmakuje on w orientalnych specjałach, podobnie jak my! mówi Karolina Bazela, Brand Manager WINIARY.

 

Odkryj bogactwo kuchni świata, gdzie smakowe doznania nie mają granic!

Wśród nowości, każdy znajdzie coś dla siebie. Marka WINIARY przygotowała pasty do smażenia i gotowania, które będą idealne na szybki obiad dla dwóch osób. Można je przyrządzić dodając zaledwie 2-3 dodatkowe składniki i po 10 minutach – cieszyć się gotowym daniem. Do wyboru są WINIARY Pomysł na… Makaron Pad Thai, Kurczak po indyjsku Tikka Masala oraz Kurczak po japońsku Teriyaki. Nie zabrakło propozycji na obiad dla całej rodziny – 3-4 składnikowy, do przygotowania nawet w 15 minut – WINIARY Pomysł na… Kurczak w pięciu smakach po chińsku, Makaron Smażony po Tajsku czy Ryż Smażony po indyjsku. W ofercie, marka zadbała również o wszystkich fanów tzw. comfort food – w razie ochoty na małą przyjemność, dostępne są WINIARY Saucy noodles, czyli pyszne nudle w gęstym sosie – w trzech smakach: Teriyaki, Sweet Chili i Sezamowy Kurczak. A dodatkowo – dwa sosy stołowe WINIARY Hot&Sweet Chili oraz Extra Hot Chili, dzięki którym charakter Azji można przemycić również w innych daniach. Produkty są już dostępne w sklepach. Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.winiary.pl.

 

W ramach promocji nowych produktów WINIARY zostały zaplanowane działania w punktach sprzedaży, wsparcie mediowe – kampania telewizyjna i digitalowa, działania z influencerami oraz aktywacje niestandardowe – tastingi na letnich wydarzeniach oraz samplingi. Za przygotowanie kampanii jest odpowiedzialna agencja Publicis. Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.winiary.pl.

 


[1] Kantar, 2022, Top Dish Study, Winning with Asian cuisine

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.

Farmacja

Polacy leczą samodzielnie ponad połowę lekkich dolegliwości zdrowotnych. Jesteśmy liderem UE

Szacuje się, że w Unii Europejskiej codziennie występuje ok. 3,3 mln przypadków lekkich dolegliwości. Gdyby każdy pacjent zgłaszał się z nimi do lekarza, potrzebnych byłoby dodatkowo 120 tys. lekarzy pierwszego kontaktu lub obecni lekarze musieliby pracować dodatkowe 144 minuty dziennie. Polska pod względem samoleczenia, ze wskaźnikiem na poziomie 55 proc., plasuje się w czołówce UE. – Samodzielne leczenie to nie tylko kwestia wygody pacjenta, ale przede wszystkim realne odciążenie systemu ochrony zdrowia – przekonuje Ewa Królikowska z PASMI.

Ochrona środowiska

Naukowcy wzywają do większej ochrony oceanów. Przestrzegają przed groźnym w skutkach przełowieniem stad

Bioróżnorodność oceanów jest zagrożona i musimy zrobić wszystko, aby ją chronić – biją na alarm naukowcy z całego świata. Badani przez organizację Marine Stewardship Council wskazują, że przyczyniają się do tego przede wszystkim zmiany klimatyczne i przełowienie. W związku z przypadającym 8 czerwca Światowym Dniem Oceanów eksperci MSC zachęcają do wspólnej edukacji na temat tego, jakie działania może podjąć każdy z nas na rzecz ochrony morskiego ekosystemu.