Komunikaty PR

Zawsze FIT, zawsze smacznie!

2020-05-25  |  14:00
Biuro prasowe

Doskonały smak zapewniają im suszone i liofilizowane owoce. Produkty Sante z linii FIT to naturalne źródło cennych witamin, składników mineralnych oraz błonnika pokarmowego. Zdrowa propozycja, którą pokochają wszyscy chcący na co dzień jeść smacznie i wartościowo. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, jako przekąska, a także jako lekki, a przy tym odżywczy posiłek przed lub po treningu.

Dbałość o szczupły wygląd nie musi oznaczać wielu wyrzeczeń. Samo słowo „dieta”, którą dziś nadal wiele osób kojarzy wyłącznie z odchudzaniem, w swoim pierwotnym znaczeniu (wywodzącym się z języka greckiego) odnosiło się szeroko do stylu życia i sposobu myślenia. I tak powinniśmy ją traktować, a aktywność fizyczną, zdrowe nawyki i odpowiedni sposób odżywiania - uczynić naszą codziennością.

Jeśli wybierzemy odpowiednie produkty, zdrowa dieta nie będzie trudnym wyzwaniem, lecz przyjemnością czerpaną ze smakowitych, pełnowartościowych posiłków. W aktywny tryb życia doskonale wpisują się produkty Sante z linii FIT, które zapewniają energię i porcję niezbędnych składników odżywczych. A co ważne – naprawdę świetnie smakują, choć są bez dodatku cukru!

FIT Płatki śniadaniowe Sante – tę wyjątkowo pyszną kompozycję tworzą opiekane, pełnoziarniste płatki śniadaniowe oraz owoce liofilizowane i suszone. Płatki FIT wyróżniają się rekordową zawartością pełnego ziarna – pełnoziarniste płatki zbożowe (pszenne i ryżowe) stanowią ponad 75% składu. Owoce liofilizowane i suszone oraz soki owocowe, którymi barwione są płatki ryżowe, nadają wyśmienity smak. Płatki są bez dodatku cukru (zawierają wyłącznie naturalne cukry) oraz bez żadnych sztucznych dodatków i substancji konserwujących. Wyróżnia je wysoka zawartość błonnika. FIT Płatki Sante są źródłem aż pięciu składników mineralnych (potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku) oraz niacyny. Są dostępne w dwóch rodzajach – Żurawina & Borówka & Jagody goji oraz drugi smak – Truskawka & Malina & Wiśnia. Wspaniale komponują się z napojem roślinnym, mlekiem czy jogurtem. Są świetnym dodatkiem do sałatki owocowej.

 

FIT Granola Sante – to opiekane płatki zbożowe, połączone ze smacznymi dodatkami. Są to: orzechy laskowe, migdały i kakao, a w drugim rodzaju granoli: liofilizowana malina i truskawka. Granola zawiera pełnoziarniste płatki owsiane i płatki jęczmienne. FIT Granola Sante ma niższą kaloryczność niż zwykła granola, jest wyjątkowo pyszna i odżywcza. Ma „czystą etykietę” – to produkt bez dodatku cukru (zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry) i bez zbędnych dodatków, również – bez dodatku pszenicy. Jest źródłem wielu składników mineralnych (potasu, fosforu, magnezu, żelaza, miedzi, cynku i manganu), jak również witaminy E i tiaminy (witaminy B1). FIT Granola Sante to solidna porcja węglowodanów złożonych. Doskonale smakuje z dodatkiem kefiru, jogurtu, napoju roślinnego, ale również – jako FIT propozycja na deser czy solo – jako chrupiąca przekąska.

 

FIT Ciasteczka zbożowe Sante – dostępne w trzech pysznych smakach: z morelą, z żurawiną i kakaowe. Chrupiące i mocno owocowe, słodkie – choć bez cukru dodanego, odżywcze – choć to ciastka! Zawierają pełnoziarniste płatki owsiane i wyróżnia je wysoka zawartość błonnika. Są źródłem tiaminy i składników mineralnych (fosforu, manganu, żelaza, cynku, magnezu). W składzie znajduje się również inulina – naturalny prebiotyk. Wspaniale smakują solo, w towarzystwie kawy, herbaty czy koktajlu. Z jogurtem i owocami stworzą smaczne, wartościowe śniadanie. Świetne jako przekąska w ciągu dnia.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY! Biuro prasowe
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,
Żywienie Polskie Trendy Grillowe 2024: Steki Premium na Topie
2024-09-25 | 14:00

Polskie Trendy Grillowe 2024: Steki Premium na Topie

Na koniec sezonu grillowego 2024 roku widać wyraźnie wzrost zainteresowania stekami premium, które stają się modnym „must have” na grillu. Coraz więcej Polaków

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Rośnie zapotrzebowanie na dietetyków. Przekłada się to na rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem

Ostatnie lata przyniosły duży rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem człowieka i dietetyką. Zapotrzebowanie na ekspertów w tych dziedzinach rośnie przede wszystkim ze względu na większą świadomość społeczną na temat wpływu diety na zdrowie i życie. A Polacy wciąż najbardziej ufają poradom żywieniowym właśnie ze strony lekarzy i dietetyków. Nowe kadry są potrzebne także producentom żywności i placówkom edukacyjnym, np. do prowadzenia edukacji zdrowotnej, nowego obowiązkowego przedmiotu w szkołach, a także w rozwoju dziedziny sprofilowanego żywienia.

Psychologia

Piotr Zelt: Tygodniowo udaje mi się przejechać na rowerze 250–300 kilometrów. Bardzo fajnie to czyści głowę i jest to forma medytacji sportowej

Aktor z dumą przyznaje, że robi niesamowite wyniki na rowerze szosowym. Nie wyobraża już sobie życia bez dwóch kółek i w każdą trasę wyjeżdża spokojny, bo umie sam naprawić większość usterek. Piotr Zelt preferuje aktywny styl życia, bo jak podkreśla – sport pomaga mu zachować dobrą kondycję, pozwala pozbyć się stresu i poprawia samopoczucie. Od wielu lat uprawia windsurfing, narciarstwo alpejskie, a także gra w hokeja.