Komunikaty PR

Wspieraj swoją odporność przed wirusami!

2020-03-10  |  12:00

 

Ciepła aura za oknem może osłabić naszą czujność. Nie musimy ubierać się w kilka warstw, zakładać czapek i rękawiczek. Jednak łagodna zima niesie ze sobą zwiększone ryzyko zachorowań, ponieważ wirusy skuteczniej mnożą się w dodatnich temperaturach. Coraz więcej osób w naszym otoczeniu łapie grypę. Nie popadajmy jednak w panikę. Dzięki odpowiedniej profilaktyce zachowamy zdrowie i dobre samopoczucie.

Chcąc wzmocnić odporność organizmu sięgamy po wymyślne suplementy i leki. Może jednak warto wrócić do sposobów naszych babć, które też wspomagały odporność swoją i swoich bliskich. Dlaczego warto? Ponieważ miały one do dyspozycji jedynie naturę w postaci ziół czy owoców bogatych w witaminy. Po co więc warto sięgać, by wzmocnić swój organizm?

 

Szałwiowe wspomaganie

Szałwia zawiera substancje, które świetnie przeciwdziałają wirusom i bakteriom. Ponadto zwalcza infekcje, ale też wzmacnia układ odpornościowy. Działa antyoksydacyjnie, wychwytując wolne rodniki.

 

Aronia i czarny bez

Zawiera substancje o nazwie antocyjany, które wspomagają walkę z infekcjami. Ponadto owoce te są bogate w witaminy A, C, E, P oraz wiele innych cennych pierwiastków. Dlatego aronia pobudza układ odpornościowy i korzystnie wpływa na ochronę przed wirusami. A dzięki zawartości bioflawonoidów i rutyny wspiera naczynia krwionośne.

Kolejnym punktem obowiązkowym w naszej diecie powinien być czarny bez. Nie tylko znany jest z działania przeciwwirusowego i przeciwzapalnego, ale także polecany jest podczas gorączki, zapalenia krtani czy gardła. Jeśli zaczniemy go przyjmować już przy pierwszych objawach przeziębienia możemy znacznie złagodzić okres jego trwania. Jeśli mamy tendencję do zachorowań, warto cały rok stosować czarny bez, w ramach profilaktyki. 

 

Korzenie z mocą (żeń-szeń i imbir)

Żeń-szeń jest korzeniem znanym już od ponad 4000 lat. Zwiększa liczbę komórek odpornościowych, a co za tym idzie zmniejsza prawdopodobieństwo zarażenia się wirusami. Ciekawe jest to, że regularne stosowanie może polepszyć odporność nawet u osób chorych na HIV, a przyjmowanie żeń-szenia wspomaga także skuteczność szczepionek.

Drugim korzeniem wartym uwagi jest imbir. To jeden z najbardziej znanych naturalnych sposobów na budowanie odporności. Imbir można stosować podczas     plagi wirusów, silnego przeziębienia, gorączki.

 

Cukierki z cennymi ekstraktami roślin zawsze pod ręką!

W tych czasach szukamy jednak najszybszych rozwiązań, które będą równowarte tym tradycyjnym. Jeśli więc nie mamy czasu na parzenie codziennie mieszanki ziół – możemy po prostu sięgnąć po Cukierki z wysokogatunkowymi ekstraktami roślin od firmy Reutter. W ofercie znajdują się m.in. cukierki aroniowe, aloesowe, z czarnym bzem, szałwiowe czy żeńszeniowo – imbirowe.

Dzięki nim możemy przyjmować zdrowiodajne ekstrakty, czyli pełnowartościowe wyciągi roślin w wygodnej i smacznej formie. Zawsze pod ręką. Te cukierki zawierają naturalne ekstrakty, olejki i witaminy, które korzystnie wpływają na naszą odporność. Należy je wolno ssać, nie rozgryzać, by zawarte w nich roślinne ekstrakty jak najdłużej uwalniały się w jamie ustnej i wchłaniały się poprzez śliną do organizmu.

Należy wzmacniać organizm witaminami, ziołami, dzięki czemu łatwiej stawimy czoła wirusom. Cieszące się zaufaniem klientów Cukierki Czarny Bez oraz inne z zawartością ekstraktów roślinnych znanej firmy Reutter znajdziemy w aptekach i sklepach medyczno-zielarskich.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Zdrowie „Tramwaj zwany Pożądaniem” profilaktyka HIV na ulicach Szczecina Biuro prasowe
2024-05-06 | 01:30

„Tramwaj zwany Pożądaniem” profilaktyka HIV na ulicach Szczecina

Rusza trzynasta edycja ogólnopolskiej kampanii „Tramwaj zwany Pożądaniem” organizowanej przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Studentów Medycyny IFMSA-Poland. Pierwszy
Zdrowie Sprawny układ odpornościowy - co na niego wpływa i jak o niego zadbać?
2024-04-30 | 10:20

Sprawny układ odpornościowy - co na niego wpływa i jak o niego zadbać?

Dla pozostania organizmu w dobrej kondycji kluczowe znaczenie ma odporność. Wpływa na nią wiele czynników, m.in. styl życia jaki prowadzimy czy stan środowiska. Obchodzony 29 kwietnia
Zdrowie Zdrowe nawyki, które korzystnie wpływają na samopoczucie
2024-04-29 | 11:30

Zdrowe nawyki, które korzystnie wpływają na samopoczucie

Szczupła sylwetka, świetna kondycja skóry, włosów i paznokci, zdrowy duch w zdrowym ciele oraz pozytywne samopoczucie. Większość z nas marzy o wspomnianych elementach,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.