Komunikaty PR

Zostań mistrzem grillowania

2020-06-24  |  13:00
Biuro prasowe

Tegoroczne grillowanie będzie miało bardziej kameralny charakter, jednak z pewnością nie zabraknie okazji, by przygotować smakowite dania z rusztu. W przydomowych ogródkach czy na działkach można urządzić prawdziwą, grillową ucztę. Warto też pamiętać, że pyszne dania mięsne przyrządzimy na grillu elektrycznym, a nawet na patelni. Doskonale sprawdzą się podczas wspólnych domowych śniadań, obiadów czy kolacji.

Na wszystkie te okazje, Sokołów poleca swoje grillowe produkty. Szeroki wybór zaspokoi oczekiwania wszystkich poszukujących różnorodności i ciekawych smaków. Nowe propozycje pojawiły się w asortymencie mięs w marynacie. Są one wygodne i proste w przygotowaniu, a odpowiednia kompozycja przypraw i dodatków zapewnia im wyśmienity smak. Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej z linii Gzella Borowy Grill to soczyste mięso w oryginalnej kompozycji musztard: sarepskiej, francuskiej i rosyjskiej z nutami miodu. Takie zestawienie zapewnia idealną równowagę między oczekiwaną pikanterią a słodkością. Zamarynowane w ten sposób mięso, nabiera dodatkowych wartości smakowych podczas grillowania, gdy aromaty wędzenia uwypuklają jego kulinarne walory. Wytrawną propozycją, stworzoną z myślą o koneserach ziołowych nut rodem z Borów Tucholskich jest Karkówka w marynacie myśliwskiej z linii Gzella Borowy Grill. Wyraźnie wyczuwalne aromaty lokalnych ziół, w połączeniu z nutami papryki oraz pieczarek, podkreślają szlachecki charakter karkówki wieprzowej oraz masarskich tradycji regionu. W asortymencie Sokołowa znaleźć można również wiele innych propozycji mięs w marynatach (karkówka, boczek), a także wysokiej jakości steki. A dla wielbicieli oryginalnych kompozycji z kuchni świata, doskonałym pomysłem na danie z rusztu będą Roladki meksykańskie z linii Sokołów Grill House – ręcznie formowane, z mięsa wieprzowego i drobiowego. Oryginalny, meksykański smak i aromat zapewnia im specjalna mieszanka ziół i przypraw, w której znajdziemy m.in. kolorową paprykę, lubczyk i natkę pietruszki.

Dla wielu osób podstawowym produktem na grilla są kiełbasy i kiełbaski. W asortymencie Sokołów nie braknie oczywiście tak lubianych klasyków, jak Kiełbasa brocka i Kiełbasa śląska, które swą popularność zawdzięczają specjalnie dobranemu zestawowi przypraw i przyjemnie chrupiącej po przypieczeniu skórce. Kolejną propozycją jest wyjątkowo krucha Kiełbasa piastowska z szynki, bez osłonek, co znacznie ułatwia przygotowanie posiłku poprzez skrócenie czasu grillowania. Ci, którzy lubią lekko pikantny smak, mogą sięgnąć po Kiełbaski bałkańskie – cienkie kiełbaski wieprzowe, doprawione kminkiem, gałką muszkatołową, pieprzem i czosnkiem.

Na grillu doskonale sprawdza się też kaszanka. W linii Sokołów Grill House dostępna jest Kaszanka grillowa z boczkiem – odpowiednio pikantna i wyrazista. Dodatki chrupiącego boczku oraz podsmażonej cebulki wzmacniają smak produktu oraz podkreślają jego charakter. Ta kaszanka świetnie komponuje się z sosem musztardowym czy sałatką.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Farmacja

Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.

Moda

Anna Powierza: Nie lubię kupować nowych rzeczy. Śpię w pościeli po mojej babci i używam ręczników po mojej mamie

Aktorka wyznaje zasadę: zanim coś wyrzucisz na śmietnik, upewnij się, czy nie da się tego jeszcze w jakiś sposób wykorzystać. Jak przekonuje, ona sama nadal używa pościeli po babci czy ręczników po mamie. Anna Powierza nie zapełnia też po brzegi swojej szafy i nie musi koniecznie mieć tego, co właśnie jest modne. Preferuje ubrania ponadczasowe, które śmiało można założyć kilka razy i zawsze wygląda się w nich dobrze.

Nasza strona używa cookies między innymi w celu gromadzenia statystyk oraz prawidłowego funkcjonowania serwisu. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przegladarki oznacza, że ciasteczka będa zapisywane na Twoim urządzeniu. Pamietaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Kliknij tutaj aby zamknąć