Zostań mistrzem grillowania
Tegoroczne grillowanie będzie miało bardziej kameralny charakter, jednak z pewnością nie zabraknie okazji, by przygotować smakowite dania z rusztu. W przydomowych ogródkach czy na działkach można urządzić prawdziwą, grillową ucztę. Warto też pamiętać, że pyszne dania mięsne przyrządzimy na grillu elektrycznym, a nawet na patelni. Doskonale sprawdzą się podczas wspólnych domowych śniadań, obiadów czy kolacji.
Na wszystkie te okazje, Sokołów poleca swoje grillowe produkty. Szeroki wybór zaspokoi oczekiwania wszystkich poszukujących różnorodności i ciekawych smaków. Nowe propozycje pojawiły się w asortymencie mięs w marynacie. Są one wygodne i proste w przygotowaniu, a odpowiednia kompozycja przypraw i dodatków zapewnia im wyśmienity smak. Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej z linii Gzella Borowy Grill to soczyste mięso w oryginalnej kompozycji musztard: sarepskiej, francuskiej i rosyjskiej z nutami miodu. Takie zestawienie zapewnia idealną równowagę między oczekiwaną pikanterią a słodkością. Zamarynowane w ten sposób mięso, nabiera dodatkowych wartości smakowych podczas grillowania, gdy aromaty wędzenia uwypuklają jego kulinarne walory. Wytrawną propozycją, stworzoną z myślą o koneserach ziołowych nut rodem z Borów Tucholskich jest Karkówka w marynacie myśliwskiej z linii Gzella Borowy Grill. Wyraźnie wyczuwalne aromaty lokalnych ziół, w połączeniu z nutami papryki oraz pieczarek, podkreślają szlachecki charakter karkówki wieprzowej oraz masarskich tradycji regionu. W asortymencie Sokołowa znaleźć można również wiele innych propozycji mięs w marynatach (karkówka, boczek), a także wysokiej jakości steki. A dla wielbicieli oryginalnych kompozycji z kuchni świata, doskonałym pomysłem na danie z rusztu będą Roladki meksykańskie z linii Sokołów Grill House – ręcznie formowane, z mięsa wieprzowego i drobiowego. Oryginalny, meksykański smak i aromat zapewnia im specjalna mieszanka ziół i przypraw, w której znajdziemy m.in. kolorową paprykę, lubczyk i natkę pietruszki.
Dla wielu osób podstawowym produktem na grilla są kiełbasy i kiełbaski. W asortymencie Sokołów nie braknie oczywiście tak lubianych klasyków, jak Kiełbasa brocka i Kiełbasa śląska, które swą popularność zawdzięczają specjalnie dobranemu zestawowi przypraw i przyjemnie chrupiącej po przypieczeniu skórce. Kolejną propozycją jest wyjątkowo krucha Kiełbasa piastowska z szynki, bez osłonek, co znacznie ułatwia przygotowanie posiłku poprzez skrócenie czasu grillowania. Ci, którzy lubią lekko pikantny smak, mogą sięgnąć po Kiełbaski bałkańskie – cienkie kiełbaski wieprzowe, doprawione kminkiem, gałką muszkatołową, pieprzem i czosnkiem.
Na grillu doskonale sprawdza się też kaszanka. W linii Sokołów Grill House dostępna jest Kaszanka grillowa z boczkiem – odpowiednio pikantna i wyrazista. Dodatki chrupiącego boczku oraz podsmażonej cebulki wzmacniają smak produktu oraz podkreślają jego charakter. Ta kaszanka świetnie komponuje się z sosem musztardowym czy sałatką.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Elżbieta Romanowska: Przez lata udało się pomóc wielu rodzinom zyskać nowy dom. Jesteśmy świadkami ich szczęścia
Prowadząca „Nasz nowy dom” przyznaje, że największą satysfakcję odczuwa w momencie, kiedy może zaprosić uczestników programu do wyremontowanego już domu i zobaczyć na ich twarzach radość. Wtedy wie, że misja została zakończona sukcesem. Takich pozytywnych zakończeń nie zabraknie również w jubileuszowym sezonie programu. Elżbieta Romanowska zdradza, że twórcy wprowadzili też kilka nowości, ale do czasu emisji pozostaną one niespodzianką.
Prawo
Kolejne polskie miasta chcą być przyjazne dzieciom. Planują stworzyć najmłodszym dobre warunki do rozwoju

Cztery miasta w Polsce posiadają tytuł Miasta Przyjaznego Dzieciom nadany przez UNICEF Polska. Dziewięć kolejnych miast czeka na certyfikację, a w ostatnich miesiącach do programu zgłosiło się kilka następnych. Na całym świecie inicjatywa została przyjęta już w ponad 4 tys. samorządów, a w Hiszpanii objęła połowę dziecięcej populacji miast. Program UNICEF-u ma na celu zachęcenie włodarzy do traktowania najmłodszych obywateli w sposób podmiotowy, respektowania ich praw i zaproszenia ich do współdecydowania o przyszłości.
Media
Agnieszka Hyży: W „Halo, tu Polsat” wreszcie mogę wykorzystać swoją wiedzę, wykształcenie i doświadczenie. Bardzo się tam rozwijam

Przy okazji prezentacji nowej ramówki Polsatu Agnieszka Hyży chwaliła programy, jakie proponuje stacja, i strategię działania Edwarda Miszczaka. Prezenterka przekonuje, że jesień spędzi albo w studiu, bo jest gospodynią weekendowego pasma śniadaniowego „Halo, tu Polsat” i show „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, albo przed telewizorem. Zamierza oglądać m.in. „Taniec z gwiazdami” i „Milionerów”.