Komunikaty PR

Żyjesz w biegu? Dbaj o siebie!

2021-07-30  |  08:00
Biuro prasowe

W dzisiejszych czasach życie nabrało zawrotnego tempa. Nasze kalendarze pękają w szwach, wypełnione po brzegi licznymi aktywnościami zawodowymi i sprawami „do załatwienia”. W tym pędzie zapominamy niekiedy o tym, co kluczowe – czyli o dbałości o siebie. A dla zdrowia, samopoczucia, kondycji kluczowe znaczenie mają nasze codzienne wybory – również te, których dokonujemy przy sklepowych półkach.

Chyba każdemu zdarza się sięgać po produkty, które nie przynoszą organizmowi żadnych rzeczywistych korzyści – poza stłumieniem uczucia głodu. Choć mamy coraz większą świadomość roli naszych nawyków żywieniowych, to gdy jesteśmy zabiegani, w natłoku obowiązków i tak sięgamy po przekąski typu „junk food” czy słodzone, wysokokaloryczne napoje. Robimy to z wygody, a niekiedy dla prostej przyjemności – większość z nas lubi słodki smak. 

Pamiętajmy, że wszystkie produkty, które spożywamy czy pijemy mają znaczenie dla naszego organizmu. Warto więc wybierać dobrze! Na co zatem zwracać uwagę? Z pewnością na skład, sposób produkcji, zawartość warzyw i owoców. Doskonałym przykładem godnego polecenia produktu są soki tłoczone, które mają mnóstwo zalet. Łatwo i szybko można sięgnąć po nie w dowolnym momencie dnia. Zdrowo ugaszą pragnienie, a przy tym będą dobrym źródłem wartościowych składników odżywczych. 

Powinniśmy jednak i w takim przypadku starannie przeczytać etykietę. Soki tłoczone – takie jak Fortuna Bio Sok 100% – powstają ze świeżych owoców i warzyw, które na wstępie są myte i selekcjonowane. Następnie są tłoczone. Tylko tyle – i aż tyle. Dzięki takiemu procesowi wytwarzania, zachowują bowiem witaminy, składniki mineralne, błonnik i przeciwutleniacze. Nie bez znaczenia jest też pochodzenie składników. 

W przypadku soków Fortuna Bio Sok 100% mamy pewność, że owoce i warzywa pochodzą z upraw z rolnictwa ekologicznegoPotwierdza to certyfikat rolnictwa ekologicznego. Nawet w najbardziej zabieganym dniu, warto znaleźć chwilę na szklankę tłoczonego soku. To nie tylko krok ku zdrowiu, ale też świetny smak – naturalna słodycz.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.