Komunikaty PR

Unikalne rozwiązanie od Łowicza. Koncentrat pomidorowy w saszetce.

2017-11-14  |  14:00
Biuro prasowe
Do pobrania koncetrat ( 0.08 MB )

Bardzo lubimy dania na bazie pomidorów – za smak, za to że pasują do wielu okazji i za to, że przywołują miłe wspomnienia. Dlatego chcielibyśmy się nimi cieszyć przez cały rok, wyciskając z pomidora to, co najlepsze. Teraz to możliwe! Dzięki koncentratowi Łowicz 30% w wyjątkowo nowatorskim opakowaniu – saszetce. To propozycja, jakiej jeszcze nie było. Jest lekka, wygodna w przechowywaniu do czasu, gdy przyjdzie nam ochota na pomidorowy przysmak i w użyciu, gdy już go przygotowujemy. Po jej otwarciu natychmiast zagości w naszej kuchni aromat lata i beztroski, a my  łatwo wyciśniemy cenną zawartość – aż do ostatniej kropli. Nic się nie zmarnuje! Koncentrat, podobnie, jak inne produkty marki Łowicz – pomidory w puszce i przecier w kartoniku – ma wysoką zawartość potasu oraz jest bez dodatku soli.

Pomidorowa zupa „jak u mamy”, aromatyczny sos do makaronu na romantyczną kolację we dwoje, pożywne leczo na co dzień, szybki dip albo salsa do przekąsek, gdy wpadają goście… Pomidorowe dania towarzyszą nam w kuchni często i przy wielu okazjach. Przywołują  ciepłe wspomnienia z dzieciństwa – np. wakacji u babci czy rodzinnych obiadów, jak też z ostatnich, szalonych imprez ze znajomymi. Aromat i smak pomidorów kojarzą się także z letnią zabawą i beztroską. No i kto z nas nie grał chociaż raz w pomidora?!

Doskonałym sposobem, by łatwo i szybko przygotować swoje ulubione potrawy i ponownie przywołać przyjemne chwile jest sięgnięcie po produkty pomidorowe – dostarczają niemal nieograniczonych możliwości kulinarnych i dzięki nim możemy smakować radość przez cały rok na okrągło!

Wygodnie, lekko, nowocześnie

Dla wszystkich, którzy kochają smak pomidorów, chcą się nim cieszyć jak najczęściej i wyciskać z nich to, co najlepsze aż do ostatniej kropli, marka Łowicz – znana z wysokiej jakości wyrobów, w których przez cały rok możemy odnaleźć smaki ulubionych owoców i warzyw – ma wyjątkowo innowacyjną propozycję: koncentrat 30% w nowym opakowaniu – saszetce. To nowatorskie, unikalne na rynku rozwiązanie posiada wiele praktycznych zalet: saszetka jest lekka, nie stłucze się, łatwo się otwiera. Dzięki specjalnie uformowanej podstawie oraz otworze w górnej części opakowania, można ją wygodnie przechowywać w pozycji pionowej, a także powiesić. No i przede wszystkim pozwala wycisnąć swoją smakowitą, aromatyczną pomidorową zawartość do samego końca. Nic się nie zmarnuje!

Niewątpliwym atutem wszystkich produktów pomidorowych od Łowicza – zarówno koncentratu, jak też pomidorów w puszce oraz przecieru w kartonie jest fakt, że są bez dodatku soli, mają za to wysoką zawartość cennego minerału – potasu. Nie zawierają żadnych substancji konserwujących. Dzięki temu jeszcze lepiej zachowują smak świeżych pomidorów. Warto zatem mieć zawsze pod ręką produkty pomidorowe Łowicz. To doskonałe rozwiązanie, gdy mamy mało czasu, a dużą chęć na pyszny, pomidorowy przysmak, lub gdy zaskoczą nas niespodziewani goście. Wystarczy wtedy sięgnąć do kuchennej szafki, by szybko i łatwo stworzyć swoje ulubione, pomidorowe dania na każdą okazję: aksamitny sos, zupę krem, salsę albo dip.

Ciekawostki:

LIKOPEN – NAJSILNIEJSZY W PRZETWORACH

Czerwony kolor nadaje pomidorom likopen, w który są bardzo bogate. To jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy – związków pomagających walczyć z wolnymi rodnikami. Nie jesteśmy go w stanie sami wytworzyć, dlatego niezbędne jest jego dostarczanie w pożywieniu – na przykład jedząc pomidory i produkty z nich wytworzone. Co ciekawe, likopen jest zdecydowanie lepiej przyswajany z produktów pasteryzowanych, czyli poddanych obróbce termicznej. Uzyskuje wtedy wyższą aktywność niż ten z surowych pomidorów.

POTAS – DLA ZDROWEGO CIAŁA I SPRAWNEGO UMYSŁU

Od prawidłowego poziomu potasu w naszym organizmie zależą dwa bardzo ważne układy: nerwowy i mięśniowy, w tym praca serca ponieważ reguluje on m. in. ciśnienie krwi. Pomaga także w dotlenieniu mózgu, co m. in. polepsza koncentrację. Jego kolejną ważną funkcją jest regulowanie gospodarki wodnej naszego ciała. Ma to szczególnie duże znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, ponieważ wraz z potem tracimy więcej tego wartościowego minerału. Potasu należy sobie dostarczać
z pożywieniem każdego dnia
, a jego bogatym źródłem są m. in. pomidory oraz powstałe z nich przetwory. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Deli Catering nakarmiło uczestników Wielkiej Warszawskiej Biuro prasowe
2019-10-14 | 11:00

Deli Catering nakarmiło uczestników Wielkiej Warszawskiej

Już po raz 74. na warszawskim Torze Służewiec została rozegrana najważniejsza jesienna gonitwa - Wielka Warszawska. To właśnie tu, na dystansie 2 600 metrów, 11 koni i
Żywienie Włoski smak w niecodziennym wydaniu.
2019-10-10 | 13:10

Włoski smak w niecodziennym wydaniu.

Co kojarzy się z włoską kuchnią? Oczywiście pizza i makaron. Ale Włosi kochają również ryby i owoce morza! Jednak aby zjeść dobrą rybę w stylu włoskim, wcale nie trzeba
Żywienie Słodki Dzień Otwartych Drzwi Cukrowni w Strzelinie
2019-10-10 | 08:20

Słodki Dzień Otwartych Drzwi Cukrowni w Strzelinie

Ile buraków cukrowych potrzeba, aby wyprodukować 1 kg cukru? Czym są wysłodki? Gdzie znajdowała się pierwsza cukrownia w Polsce? Na te i inne pytania będzie można uzyskać odpowiedź

Film

Leszek Lichota: Na planach polskich produkcji ludzie zaczęli być bardziej skupieni na swojej robocie. Skończyły się anegdotki i pogaduszki

Leszek Lichota z dużym zaciekawieniem obserwuje organizację pracy na planach polskich produkcji i dostrzega widoczną zmianę na plus. Jego zdaniem osoby odpowiedzialne za poszczególne kwestie bardziej skupiają się na swoich zadaniach, grafik na poszczególne dni jest wypełniany zgodnie z założeniami i wszyscy dokładają wszelkich starań do tego, by efekt końcowy był jak najlepszy. Aktor chwali też coraz bardziej wciągające i przemyślane scenariusze, które skutecznie wypierają buble pisane w pośpiechu na kolanie. 

Farmacja

Infekcje układu moczowego mogą nawracać nawet kilka razy w roku. Wymagają często regeneracji uszkodzonej błony śluzowej pęcherza

Nawracające infekcje dróg moczowych, które mogą się pojawiać nawet kilka razy w roku, znacząco obniżają jakość życia i są głównym powodem, dla którego kobiety zgłaszają się do urologa. Ich leczenie jest trudne, bo antybiotyki nie zawsze są w stanie kompletnie zniszczyć populację bakterii, a każda kolejna infekcja niszczy śluzówkę pęcherza. Wtedy stosuje się farmakoterapię dopęcherzową, która pozwala zregenerować uszkodzoną błonę śluzową. Taki rodzaj farmakoterapii jest stosunkową nowością, stosuje się go zaledwie od kilku lat.

 

Sport

Firmy coraz częściej inwestują w sponsoring sportowy. 74 proc. z nich chce w ten sposób budować świadomość marki

Sponsoring sportowy to już nie tylko forma reklamy, lecz także integralna część strategii komunikacji marketingowej. Firmy coraz częściej zdają sobie sprawę z tego, że sponsoring pomaga angażować konsumentów, promuje markę i zwiększa sprzedaż. Obecnie w Polsce największy wpływ na wartość rynku sponsoringowego mają spółki z udziałem Skarbu Państwa, a zaangażowane są zwłaszcza branża energetyczna i paliwowa. Za blisko 1/3 łącznej wartości praw sponsoringowych w Polsce odpowiada piłka nożna, ale dużym zainteresowaniem sponsorów cieszą się też siatkówka i sporty motorowe.

Medycyna

Biodrukowanie 3D ludzkich tkanek i narządów. W ciągu najbliższych lat w szpitalach mogą się pojawić drukarki pozwalające tworzyć funkcjonalne organy

Z druku 3D coraz częściej korzysta medycyna. Naukowcy testują obecnie biotusz jako materiał umożliwiający drukowanie narządów, kości czy tkanek. Prowadzone są próby na rzecz uzyskania rogówki, skóry, zastawek serca, a nawet samego serca. Obecnie funkcjonujące urządzenia do druku przyrostowego pozwalają tworzyć przymiary medyczne, elementy do zastosowania w stomatologii, jak również biokompatybilne rusztowania do uzupełniania ubytków kostnych lub chrzęstnych. Biodruk 3D może być przyszłością transplantologii i w najbliższych latach nieść ze sobą możliwość tworzenia funkcjonalnych narządów o budowie, kształcie i składzie tworzonym indywidualnie dla danego pacjenta.