News powiązane z kot

2018-06-18 | 06:10
Podróże
65 proc. Polaków zabiera na urlop czworonożnego pupila. Najchętniej robią to ludzie młodzi News powiązane z kot

65 proc. Polaków zabiera na urlop czworonożnego pupila. Najchętniej robią to ludzie młodzi

Podróżowanie ze zwierzętami staje się coraz popularniejsze. Na letni urlop wraz z czworonożnym pupilem wyjeżdża 65 proc. Polaków, zwłaszcza młodych, poniżej 34. roku życia. Zabierając psa lub kota na urlop, warto pamiętać o tym, że zwierzak musi zostać zaszczepiony, odrobaczony i zachipowany. Niezbędne jest także zapewnienie mu odpowiednich warunków transportu. Eksperci podkreślają też, że nie każdy czworonóg będzie zadowolony z wyjazdu – podróż sprawi radość psu, dla kota może się stać traumatycznym doświadczeniem.
więcej
2016-01-27 | 06:30
Gwiazdy
Natalia Siwiec: Kot z nami nie został. Nie możemy sobie na razie pozwolić na kolejnego pupila

Natalia Siwiec: Kot z nami nie został. Nie możemy sobie na razie pozwolić na kolejnego pupila

Modelka nie zatrzymała kota, którym niedawno zachwycała się na Instagramie. Twierdzi, że mimo ogromnej miłości do Harry'ego nie może obecnie pozwolić sobie na kolejnego pupila. Nowego zwierzęcia nie akceptował także Gucio, pies modelki.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.