Newsy

Magda Gessler prowadzi rozmowy w sprawie otwarcia sieci restauracji poza granicami Polski

2018-10-03  |  06:13

Na wiosnę na antenie telewizji pojawi się nowy program Magdy Gessler. Gwiazda przygotowuje się jednocześnie do otwarcia kolejnej restauracji, tym razem poza granicami Polski. 

Jesienią Magdę Gessler będzie można oglądać przede wszystkim w programie „Kuchenne rewolucje”, emitowanym przez stację TVN od 2010 roku. Po wakacyjnej przerwie na antenę Food Network wraca natomiast magazyn „Sexy kuchnia”, w którym restauratorka zdradza autorskie przepisy na dania rozpalające zmysły. Gwiazda już teraz myśli także o wiosennej ramówce.

– Będzie jeszcze jeden program, o którym za dużo nie chcę mówić, dokąd nie zobaczycie Państwo pierwszych odcinków, już na wiosnę, czyli czwarty program – mówi Magda Gessler agencji informacyjnej Newseria Lifestyle. 

Restauratorka czuwa jednocześnie nad rozwojem posiadanych w całej Polsce lokali gastronomicznych. Jej ostatnim projektem jest restauracja serwująca ryby i owoce morza znajdująca się w Gdyni. Lokal ten podaje wyłącznie świeże ryby z lodu, a jego klimatyczne wnętrza zostały w całości zaprojektowane przez Magdę Gessler. W najbliższych miesiącach gwiazda planuje otwarcie kolejnych restauracji, tym razem poza granicami Polski.

Nie chcę o tym mówić, bo – jak się mówi – to zawsze coś się później dzieje, więc zobaczymy, jak nam to wyjdzie – mówi Magda Gessler. 

Newseria: Pani została w Londynie wyśledzona. Będzie tam jakaś restauracja?

Magda Gessler: Nic nie mówię, żeby nie zapeszyć.

N: Nie zaprzecza Pani?

M.G.: Nie zaprzeczam.

Magda Gessler twierdzi, że obecnie pracuje nad całą koncepcją tworzenia sieci lokali za granicą. Gwiazda TVN zapewnia, że bez trudu znajduje czas na wykonywanie wszystkich obowiązków zawodowych. Twierdzi, że jej pasją jest praca i w przeciwieństwie do większości jej marzeniem są koleje projekty, a nie wakacje. Jest też przekonana, że gdy człowiek ma odpowiednią motywację i robi to, co naprawdę kocha, to nadaje mu to sens życia i wielkie spełnienie. 

Już jestem w Polsce, już się dużo lepiej czuję, dużo trudniej mi jest na urlopie, gdzie nie umiem odpoczywać. Dni, w które pracowałam, były super, dwa dni wolne były trudne, poza czasem zarezerwowanym dla mojego męża – przyznaje Magda Gessler.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Malwina Wędzikowska: Luksusowe marki bardzo podupadły. Miliarderzy noszą się bez logo, a influencerzy przebodźcowali odbiorców towarami z górnej półki

Prezenterka uczestniczyła w Paris Fashion Week, który dla niej jest nie tylko wydarzeniem modowym, ale i szansą do obserwacji dynamicznych zmian w branży. Malwina Wędzikowska uważa, że kryzys, z jakim boryka się obecnie rynek mody, może skłonić marki do uproszczenia swoich kolekcji oraz wprowadzenia bardziej funkcjonalnych rozwiązań. Odpowiedzią na potrzebę oszczędności oraz zrównoważonego rozwoju w modzie powinna być chociażby możliwość wykorzystania tych samych modeli w propozycjach na różne sezony. Jej zdaniem może się również zmienić kształt tradycyjnych pokazów mody, które wiążą się z dużymi kosztami i spektakularnymi efektami.

Prawo

Polska w końcówce europejskiej stawki pod względem udziału kobiet w zarządach spółek. Zmienić ma to unijna dyrektywa

Udział kobiet w zarządach i radach nadzorczych 140 największych spółek notowanych na warszawskiej giełdzie na koniec 2024 roku wyniósł 18,4 proc. – wynika z danych 30% Club Poland. Zgodnie z dyrektywą Women on Boards, żeby zapewnić równowagę płci, 33 proc. wszystkich stanowisk zarządczych powinno być zajmowane przez osoby należące do niedostatecznie reprezentowanej płci. Sytuację kobiet powinny poprawić obowiązkowe parytety, transparentność rekrutacji oraz merytoryczne kryteria wyboru kandydata.

Żywienie

Prawidłowe odżywianie ma największy wpływ na zdrowie i długość życia. Niewiele osób stosuje odpowiednią dietę

– Skomponowanie odpowiedniego jadłospisu i kultura jedzenia są obecnie sporym wyzwaniem – uważa prof. dr hab. n. med. Grzegorz Dworacki, ekspert z Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Jego zdaniem zaszkodzić może nam chociażby spożywanie produktów tuż po wyjęciu ich z lodówki. Ekspert medycyny stylu życia zaznacza też, że bardzo ważną rolę w naszym organizmie odgrywają jelita, a żeby właściwie funkcjonowały, powinniśmy włączyć do swojego menu probiotyki oraz prebiotyki.