Newsy

Olga Buława(Miss Polski 2018): Po wygranej stałam się osobą publiczną i podlegałam ocenie. Ale nigdy nie spotkałam się z hejtem

2019-12-13  |  06:21

Miss Polski 2018 prywatnie pracuje jako stewardessa. Dziewczyna otwarcie wyznaje, że podróżowanie jest jej największą pasją. Dzięki temu zawód sprawia jej przyjemność i może się w nim realizować. Obecnie spora część jej życia związana jest z udziałem w konkursie Miss Universe. Jednak zaraz po jego zakończeniu Olga Buława chciałaby wrócić do pracy i kontynuować karierę.

Połączenie pracy stewardessy i obowiązków wynikających z tytułu Miss Polski nie jest proste. Obie funkcje są dosyć czasochłonne i wymagają dużego zaangażowania. Oldze Buławie udało się je jednak pogodzić, choć jak sama twierdzi, było to skomplikowane.

– Nie było łatwo. Szczególnie, że w momencie wygranej stajesz się osobą publiczną i podlegasz ocenie ze strony pasażerów, współpracowników, w ogóle otoczenia. To było coś, z czym musiałam się zmierzyć i oswoić. Problemem był też czas, bo bycie stewardessą to wymagająca czasowo praca. Ale udało się, najwyraźniej można jednocześnie pracować i być miss. Nie ma z tym problemu – mówi agencji Newseria Lifestyle Miss Polski 2018 Olga Buława.

Od czasu wygranej w konkursie Miss Polski Olga Buława stała się osobą popularną. Dziewczyna przyznaje, że zdarzały się jej sytuacje, w których podróżujący rozpoznawali ją podczas lotu. Przypadkowe spotkania były miłe i pełne serdeczności.

– Pasażerowie wchodząc na pokład, witali mnie: O, nasza Miss. Czasami pytali: Czy to pani wygrała tytuł Miss Polski? Zawsze jednak były to pozytywne reakcje. Nie spotkałam się nigdy z hejtem albo uszczypliwymi komentarzami – dodaje.

Już niedługo Olga Buława weźmie udział w konkursie Miss Universe. Zaraz po nim zamierza jednak wrócić do pracy. Dzięki byciu stewardessą może podróżować i realizować swoje największe pasje.

– Po konkursie Miss Universe wracam do pracy. Lubię swoją pracę, to moja pasja. Jestem bardzo związana z firmą, w której pracuję, i na razie nie widzę się w innej roli. Może mogłabym robić jeszcze coś innego związanego z podróżami, ale na pewno będę się spełniać dalej zawodowo – mówi Miss Polski 2018.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

Konsument

Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.