Newsy

Osi Ugonoh: Lubię lato za możliwość noszenia szortów i spódniczek. Ale za upałami nie przepadam

2018-08-14  |  06:17

Pod względem stylówki wolę lato od zimy – twierdzi modelka. Lubi nosić krótkie spódniczki i szorty zamiast ciężkich zimowych kurtek. Podkreśla jednak, że za zbyt wysokimi temperaturami także nie przepada, choć zazwyczaj dziwi to Polaków.

Rodzice Osi Ugonoh pochodzą z Nigerii, ona jednak przyszła na świat w Gdańsku. Studiowała natomiast w Irlandii, jest więc przyzwyczajona raczej do europejskiego niż afrykańskiego klimatu. Gwiazda twierdzi, że ekstremalne upały, jakie w sierpniu panowały w Polsce, wcale jej nie cieszyły. Nie przepada bowiem za tak wysokimi temperaturami.

Patrząc na mnie, każdemu się wydaje, że jestem w swoim żywiole, ale wolę, jak jest dwadzieścia parę stopni, to są idealne temperatury dla mnie – mówi Osi Ugonoh agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Modelka bardzo lubi jednak lato, głównie ze względu na możliwość noszenia lekkich strojów i ciekawszych stylizacji. Zimę woli obserwować z okna, pokryty śniegiem świat nabiera bowiem wyjątkowego piękna.

– Ale jak chodzi o stylizacje, to podczas zimy jest nieco trudniej, bo trzeba cały czas kurtki, spodnie, a jednak wolę spódniczki, szorty, więc pod względem stylówki to wolę chyba lato – mówi Osi Ugonoh.

Lato to czas odpoczynku i spowolnienia codziennego biegu, w tym roku modelka nie mogła sobie jednak pozwolić na urlop. Podkreśla, że odpoczywa, gdy ma wokół siebie członków bliskiej rodziny, nie narzeka więc na brak wakacyjnych wyjazdów. Najważniejsza jest dla niej więź z rodziną, głównie z trzema siostrami oraz bratem.  

– Moja siostra u mnie była przez dłuższy czas, niedługo przylatuje moja mama i młodsza siostra, więc jest rodzinnie i to jest dla mnie najważniejsze – mówi Osi Ugonoh.

Modelka zapewnia, że mimo licznego potomstwa w rodzinie nigdy nie było kłótni. 

– Mój brat jest 8 lat starszy ode mnie, bardziej się go bałam, nie kłóciłam się z nim za bardzo mówi.

Mimo braku urlopu Osi Ugonoh nie czuje się zmęczona i już myśli o czekających ją nowych projektach. Nie zdradza szczegółów, zapewnia jednak, że wszystkie będą bardzo ciekawe.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Film

Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach

Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.

Gwiazdy

Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami

Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.

Konsument

Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie

Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.