Newsy

Patricia Kazadi: To będzie bardzo pracowita wiosna. Pracuję nad własną muzyką

2025-03-26  |  06:16

Prezenterka podkreśla, że wiosną czuje przypływ energii i większą motywację do działania. To dla niej także czas wytężonej pracy twórczej, a owocem ma być nowy singiel. Na razie jednak wszystko utrzymywane jest w tajemnicy. Dużo chętniej Patricia Kazadi opowiada o tradycjach wielkanocnych przekazywanych w jej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Na świątecznym stole króluje wyjątkowy barszcz przygotowywany przez 94-letnią babcię.

Patricia Kazadi zauważa, że zmiany pór roku mają bardzo duży wpływ na nasze samopoczucie. Ona sama jesienią i zimą czuje się nieco uśpiona, natomiast wraz z nadejściem wiosny wracają jej siły witalne.

– Już jest trochę wiosennie, jest piękna pogoda, słońce świeci, zrobiło się cieplej, więc od razu jestem pełna energii. Cieszę się bardzo, bo uwielbiam wiosnę, uwielbiam lato. Myślę, że każdy z nas czekał już przede wszystkim na dłuższe dni, żeby nie siedzieć w tych pochmurnych aurach – mówi agencji Newseria Patricia Kazadi.

Jednocześnie prezenterka zachęca do tego, by w piątkowe wieczory zasiąść przed telewizorem i obejrzeć odświeżoną formułę kultowego programu muzycznego, który ma zaszczyt współprowadzić.

– To będzie bardzo pracowita wiosna, ale przede wszystkim należy ona do „Must Be the Music”, więc oglądajcie koniecznie co piątek o 19.55 na Polsacie – zachęca.

Patricia Kazadi przygotowuje też swój autorski projekt i za jakiś czas chciałaby zaprezentować najnowszy singiel.

– Pracuję nad muzyką, ale więcej w swoim czasie. Teraz jeszcze za wcześnie, żeby o tym opowiadać. Dopiero jak będzie premiera – mówi.

Gospodyni „MBtM” cieszy się również z tego, że coraz bliżej Wielkanoc i z sentymentem mówi o tradycjach rodzinnych związanych z tymi świętami. To dla niej czas wyciszenia i miłych spotkań z najbliższymi, a w menu nie może zabraknąć dwóch dań.

– Święta Wielkanocne spędzam zawsze tam, gdzie jest babcia. Ona ma 94 lata i co roku na wiosnę, czyli na Wielkanoc, robi przepyszny barszcz i tylko ona tak umie go zrobić. Mimo że my też już mamy przepis i niektórzy członkowie rodziny próbowali go wykorzystać, to niestety ich barszcz w ogóle nie stoi obok. Babcia dodaje chyba jakiś magiczny składnik, może nazywa się miłość, który sprawia, że ten barszcz jest jedyny w swoim rodzaju. Z kolei moim daniem popisowym jest łosoś z chili. Na to więc czekam najbardziej i cieszę się, że wtedy możemy być razem z całą rodziną – dodaje prezenterka.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Dom i ogród

Handel

Piwo bezalkoholowe stanowi już 6,5 proc. sprzedaży browarów. Konsumenci świadomie ograniczają spożycie alkoholu

W 2024 roku polscy konsumenci kupowali ponad 1 mln butelek i puszek piwa 0,0% dziennie. Przez ostatnią dekadę rynek tych piw urósł pod względem wolumenu 10-krotnie. Branża inwestuje w innowacje w segmencie piw bezalkoholowych, wzmacniając nie tylko smak, ale również ich wartości odżywcze. Piwa 0,0% wpisują się w coraz popularniejszy, zwłaszcza wśród młodszego pokolenia, trend NoLo (no alcohol low alcohol), co może okazać się furtką do ograniczenia konsumpcji alkoholu.

Moda

Krzysztof Skórzyński: Lubimy mówić, że dbamy o środowisko i dajemy rzeczom drugie życie. A potem idziemy do galerii i kupujemy nowe ubrania

Z obserwacji dziennikarza wynika, że choć niektóre firmy promują swoje działania i produkty jako ekologiczne, to zdarza się, że rzeczywistość jest zgoła inna. Podobnie jest z  osobami z naszego otoczenia. Bywa, że głośno mówią o recyklingu, a jednocześnie ślepo gonią za modą i wciąż kupują nowe ubrania, dodatki czy elementy wyposażenia wnętrz. Krzysztof Skórzyński i Kajra zapewniają jednak, że zależy im na tym, by nie zanieczyszczać środowiska kolejnymi odpadami, dlatego są zwolennikami ponownego wykorzystywania różnych rzeczy.