Newsy

Patricia Kazadi: To będzie bardzo pracowita wiosna. Pracuję nad własną muzyką

2025-03-26  |  06:16

Prezenterka podkreśla, że wiosną czuje przypływ energii i większą motywację do działania. To dla niej także czas wytężonej pracy twórczej, a owocem ma być nowy singiel. Na razie jednak wszystko utrzymywane jest w tajemnicy. Dużo chętniej Patricia Kazadi opowiada o tradycjach wielkanocnych przekazywanych w jej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Na świątecznym stole króluje wyjątkowy barszcz przygotowywany przez 94-letnią babcię.

Patricia Kazadi zauważa, że zmiany pór roku mają bardzo duży wpływ na nasze samopoczucie. Ona sama jesienią i zimą czuje się nieco uśpiona, natomiast wraz z nadejściem wiosny wracają jej siły witalne.

– Już jest trochę wiosennie, jest piękna pogoda, słońce świeci, zrobiło się cieplej, więc od razu jestem pełna energii. Cieszę się bardzo, bo uwielbiam wiosnę, uwielbiam lato. Myślę, że każdy z nas czekał już przede wszystkim na dłuższe dni, żeby nie siedzieć w tych pochmurnych aurach – mówi agencji Newseria Patricia Kazadi.

Jednocześnie prezenterka zachęca do tego, by w piątkowe wieczory zasiąść przed telewizorem i obejrzeć odświeżoną formułę kultowego programu muzycznego, który ma zaszczyt współprowadzić.

– To będzie bardzo pracowita wiosna, ale przede wszystkim należy ona do „Must Be the Music”, więc oglądajcie koniecznie co piątek o 19.55 na Polsacie – zachęca.

Patricia Kazadi przygotowuje też swój autorski projekt i za jakiś czas chciałaby zaprezentować najnowszy singiel.

– Pracuję nad muzyką, ale więcej w swoim czasie. Teraz jeszcze za wcześnie, żeby o tym opowiadać. Dopiero jak będzie premiera – mówi.

Gospodyni „MBtM” cieszy się również z tego, że coraz bliżej Wielkanoc i z sentymentem mówi o tradycjach rodzinnych związanych z tymi świętami. To dla niej czas wyciszenia i miłych spotkań z najbliższymi, a w menu nie może zabraknąć dwóch dań.

– Święta Wielkanocne spędzam zawsze tam, gdzie jest babcia. Ona ma 94 lata i co roku na wiosnę, czyli na Wielkanoc, robi przepyszny barszcz i tylko ona tak umie go zrobić. Mimo że my też już mamy przepis i niektórzy członkowie rodziny próbowali go wykorzystać, to niestety ich barszcz w ogóle nie stoi obok. Babcia dodaje chyba jakiś magiczny składnik, może nazywa się miłość, który sprawia, że ten barszcz jest jedyny w swoim rodzaju. Z kolei moim daniem popisowym jest łosoś z chili. Na to więc czekam najbardziej i cieszę się, że wtedy możemy być razem z całą rodziną – dodaje prezenterka.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.