Newsy

Red Lips rozpoczęli pracę nad nową płytą

2014-01-02  |  08:30
Zespół Red Lips, znany z programu „Must Be The Music. Tylko muzyka”, wkrótce wchodzi do studia, by pracować nad drugim studyjnym krążkiem. Członkowie grupy kończą właśnie pisanie tekstów.
Z zamiarem stworzenia drugiej płyty nosimy się już od się już kilku miesięcy. Jednak do pisania piosenek potrzeba nam trochę dystansu i czasu. Chcemy osiągnąć poziom, który sobie wymarzyliśmy. Wiemy w którą stronę chcemy podążać – mówi Lazer agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Wokalistka Red Lips, Joanna „Ruda” Czarnecka wyjaśnia, że prace nad nowym albumem znajdują się w początkowej fazie. Dodaje także, że zespół nie będzie na siłę próbował nagrać kolejnego hitu.

Kończymy pisać teksty i za niedługo będziemy nagrywać kompozycje. Nie silimy się na zrobienie kolejnego hitu, tworzymy muzykę prosto z serca. Jeżeli uda nam się wykreować kolejny singiel pokroju „To co nam było” to będzie super – stwierdza Czarnecka.

Pierwszy singiel formacji – „To co nam było” – ukazał się w czerwcu 2013 roku, natychmiast stając się hitem w rozgłośniach radiowych i internecie. Gitarzysta grupy, Paweł Lazer przyznaje, że dzięki numerowi promującemu ich debiutancką płytę udało się im zdobyć dużą popularność.

Zdajemy sobie sprawę z sukcesu, jaki odnieśliśmy i mamy zamiar podtrzymać dobrą passę. Utwór „To co nam było” bardzo pomógł nam się wybić i ogromnie nas to cieszy. Popularność ma też przełożenie na zainteresowanie koncertowe. Kalendarz na nowy rok zapełnia się błyskawicznie – stwierdza muzyk.

6 listopada w Radiu Eska odbyła się premiera trzeciego singla grupy – „Zanim odejdziesz”. Członkowie Red Lips są zadowoleni z dotychczasowego odbioru nowego utworu.

Nasz nowy singiel „Zanim odejdziesz” jest na razie dobrze odbierany, chociaż utrzymaliśmy go w zupełnie innym, bardziej balladowym stylu – stwierdza „Ruda”. 

Zespół Red Lips powstał w 2009 roku. Dwa lata później formacja wystąpiła w programie „Must Be The Music. Tylko muzyka”. W październiku grupa wydała debiutancki album „To co nam było”, który dotarł do 36 miejsca na liście sprzedaży OLiS.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

Konsument

Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.