Mówi: | Mateusz Gessler |
Funkcja: | restaurator |
Mateusz Gessler: Jako „Halo tu Polsat” nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. U nas są najlepsze pary prowadzących i mamy najlepszych kucharzy
Restaurator podkreśla, że jego kącik w „Halo tu Polsat” nie będzie tylko minikuchnią w studiu telewizyjnym, ale miejscem inspiracji i źródłem szerzenia wiedzy na temat zdrowego odżywiania. By pokazać bogactwo kulinarne naszego kraju, będzie przygotowywał relacje z różnych zakątków Polski. W planach są również wyjazdy za granicę. Mateusz Gessler już wieszczy sukces nowemu formatowi i uważa, że żaden inny program śniadaniowy nie będzie mógł się z nim równać.
– „Halo tu Polsat” to będzie bardzo fajny program poranny, który pokaże lifestyle, który pokaże dramaty, ale i pozytywne rzeczy, jakie się dzieją na co dzień. Pokaże również jedzenie, a jedzenie łączy ludzi i moim zadaniem jest właśnie złączyć wszystkich, żeby oglądali Polsat z wielką przyjemnością, bo „Halo tu Polsat” będzie naprawdę wielkim wydarzeniem – mówi agencji Newseria Lifestyle Mateusz Gessler.
Restaurator jest przekonany, że poranna propozycja śniadaniowa Polsatu spełni wszystkie oczekiwania widzów, wypełni pewną lukę na rynku telewizyjnym i przyciągnie przed ekrany telewizorów tych, którzy do tej pory nie mieli w zwyczaju oglądać takich programów.
– Uważam, że tak naprawdę nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. Mamy najlepsze pary prowadzących, mamy najlepszych kucharzy, będzie nowe podejście i wszystkie rzeczy, które tak naprawdę interesują naszych widzów, to my będziemy pokazywali – mówi.
Mateusz Gessler zapowiada, że jego kącik kulinarny będzie się znacznie wyróżniał na tle tych, które są w innych programach porannych. Zamierza bowiem nie tylko dzielić się z widzami ulubionymi i sprawdzonymi przepisami, ale także edukować ich w kwestii zdrowego odżywiania.
– Ja będę gotował w studiu, ale też na wyjazdach. Będę się trochę kręcił po Polsce, mam nadzieję, że i za granicą. Będę pokazywał też bardzo pozytywne aspekty jedzeniowe. Dodatkowo moją rolą jest zachęcić do otwarcia się na jedzenie, do próbowania różnych rzeczy. Będę pokazywał, jak można gotować szybko, przyjemnie i tanio, ale też jak można robić jedzenie trochę bardziej skomplikowane i trochę droższe. Ogólnie będę próbował zmieniać złe nawyki żywieniowe Polaków, bo niektórzy niestety jeszcze bardzo niezdrowo się odżywiają. Chcę pokazać, że jedzenie jest najważniejszym elementem życia człowieka – tłumaczy.
Restaurator zdradza, że pracuje nad jeszcze jednym projektem telewizyjnym, ale na razie nie chce ujawnić szczegółów.
– Zobaczycie mnie w „Halo tu Polsat” i jeszcze w pewnym tajemniczym programie, ale nie mogę zdradzić, w jakim – dodaje Mateusz Gessler.
Czytaj także
- 2024-08-23: Maja Sablewska: Musieliśmy przeformatować mój program, bo zmienia się moda i społeczeństwo. Jest więcej tolerancji, a kobiety są bardziej odważne
- 2024-08-20: Paulina Sykut-Jeżyna: „Halo tu Polsat” ma być inne od tego, co jest teraz na rynku. Mam swój pomysł na siebie w tym programie i nikim nie zamierzam się inspirować
- 2024-08-13: Rośnie zainteresowanie dotacjami do produktów OZE. Firmy z branży zielonej energii znów notują wzrosty klientów
- 2024-08-16: Cezary Pazura: Zbliża się premiera serialu „Teściowie 2”. Już niedługo zaczynamy kręcić trzecią serię
- 2024-08-12: Agnieszka Hyży: Ja, Maciek Rock i Maciek Dowbor byliśmy taką świętą trójcą Polsatu. Ale my nie mamy tak mocnego miejsca i pomysłu na siebie w internecie jak Maciej Dowbor
- 2024-08-14: Agnieszka Hyży i Maciej Rock: W tym roku nie wyjeżdżamy na wakacje, od świtu do nocy ciężko pracujemy. Chcemy, żeby poranki „Halo tu Polsat” były najlepsze na rynku
- 2024-08-19: Agnieszka Hyży: Marzyłam o programie porannym, choć myślałam, że ten projekt już się nie wydarzy. Mam nadzieję, że format „Halo tu Polsat” wprowadzi na rynek nową jakość
- 2024-08-22: Agnieszka Hyży: Maciek Dowbor i Piotr Gąsowski w pierwotnej wersji „Twoja Twarz Brzmi Znajomo” stworzyli wyrazisty i ciekawy duet. Będzie ciężko z tym rywalizować
- 2024-08-13: Natalia Nykiel: Ostatnio dużo się rozciągam, biegam i zrezygnowałam z alkoholu. Chcę być w jak najlepszej formie przed treningami do „Tańca z gwiazdami”
- 2024-08-21: Ewa Wachowicz: Nigdy nie pomijam śniadania. Stosuję okno żywieniowe, więc czasem jem je bardzo późno
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Maja Sablewska: Musieliśmy przeformatować mój program, bo zmienia się moda i społeczeństwo. Jest więcej tolerancji, a kobiety są bardziej odważne
Stylistka zaznacza, że w swoim programie nie działa pochopnie i na oślep, a wszystkie metamorfozy poprzedzone są szczerą rozmową z bohaterkami. Z obserwacji Mai Sablewskiej wynika, że kobiety są coraz bardziej odważne w kwestii wyglądu i ubioru, nie boją się eksperymentować, chętnie szukają inspiracji i już nie przejmują się tak bardzo krytyką innych osób. W kolejnej formatu „10 lat młodsza w 10 dni z Sablewską” jego gospodyni musi więc dostosować się do zmieniających się warunków i sprostać wymaganiom uczestniczek.
Uroda
Paulina Sykut-Jeżyna: W czasie urlopu przez dwa tygodnie się nie malowałam. Bardzo lubię chodzić bez makijażu, ale moja praca go wymaga
Prezenterka nie ukrywa, że czasem lubi odpocząć od telewizyjnego looku i jeśli tylko może, to rezygnuje z perfekcyjnego makijażu, jaki jest koniecznością w pracy przed kamerami. W swoich mediach społecznościowych również nie unika zdjęć, na których pokazuje, jak wygląda bez filtrów i make-upu. Paulina Sykut-Jeżyna podkreśla, że bardziej niż na kosmetyki kolorowe stawia na pielęgnacyjne. Szczególnie dba o odpowiednie nawilżenie skóry, by zawsze była gładka i promienna.
Ochrona środowiska
Beton z alg czy szkło fotowoltaiczne. Ekologiczne innowacje zmieniają sektor budowlany
Sektor budynków i budownictwa jest największym emitentem gazów cieplarnianych, odpowiadając za 37 proc. globalnych emisji – wynika z danych ONZ. Tradycyjne materiały budowlane, takie jak beton czy cegły, są stopniowo udoskonalane, aby jak najlepiej odpowiadać na wyzwania środowiskowe. – Większość producentów, szczególnie tych dużych, skupia się na tym, aby obniżać koszty ekologiczne produkcji materiałów, tak żeby konsumenci otrzymywali produkt bardziej zrównoważony – ocenia Tomasz Bojęć, partner zarządzający w ThinkCo. Z drugiej strony na rynek wchodzą innowacje, które stosowane w większej skali będą stopniowo zazieleniać budownictwo.