Mówi: | Patricia Kazadi |
Funkcja: | prezenterka |
Patricia Kazadi: To będzie bardzo pracowita wiosna. Pracuję nad własną muzyką
Prezenterka podkreśla, że wiosną czuje przypływ energii i większą motywację do działania. To dla niej także czas wytężonej pracy twórczej, a owocem ma być nowy singiel. Na razie jednak wszystko utrzymywane jest w tajemnicy. Dużo chętniej Patricia Kazadi opowiada o tradycjach wielkanocnych przekazywanych w jej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Na świątecznym stole króluje wyjątkowy barszcz przygotowywany przez 94-letnią babcię.
Patricia Kazadi zauważa, że zmiany pór roku mają bardzo duży wpływ na nasze samopoczucie. Ona sama jesienią i zimą czuje się nieco uśpiona, natomiast wraz z nadejściem wiosny wracają jej siły witalne.
– Już jest trochę wiosennie, jest piękna pogoda, słońce świeci, zrobiło się cieplej, więc od razu jestem pełna energii. Cieszę się bardzo, bo uwielbiam wiosnę, uwielbiam lato. Myślę, że każdy z nas czekał już przede wszystkim na dłuższe dni, żeby nie siedzieć w tych pochmurnych aurach – mówi agencji Newseria Patricia Kazadi.
Jednocześnie prezenterka zachęca do tego, by w piątkowe wieczory zasiąść przed telewizorem i obejrzeć odświeżoną formułę kultowego programu muzycznego, który ma zaszczyt współprowadzić.
– To będzie bardzo pracowita wiosna, ale przede wszystkim należy ona do „Must Be the Music”, więc oglądajcie koniecznie co piątek o 19.55 na Polsacie – zachęca.
Patricia Kazadi przygotowuje też swój autorski projekt i za jakiś czas chciałaby zaprezentować najnowszy singiel.
– Pracuję nad muzyką, ale więcej w swoim czasie. Teraz jeszcze za wcześnie, żeby o tym opowiadać. Dopiero jak będzie premiera – mówi.
Gospodyni „MBtM” cieszy się również z tego, że coraz bliżej Wielkanoc i z sentymentem mówi o tradycjach rodzinnych związanych z tymi świętami. To dla niej czas wyciszenia i miłych spotkań z najbliższymi, a w menu nie może zabraknąć dwóch dań.
– Święta Wielkanocne spędzam zawsze tam, gdzie jest babcia. Ona ma 94 lata i co roku na wiosnę, czyli na Wielkanoc, robi przepyszny barszcz i tylko ona tak umie go zrobić. Mimo że my też już mamy przepis i niektórzy członkowie rodziny próbowali go wykorzystać, to niestety ich barszcz w ogóle nie stoi obok. Babcia dodaje chyba jakiś magiczny składnik, może nazywa się miłość, który sprawia, że ten barszcz jest jedyny w swoim rodzaju. Z kolei moim daniem popisowym jest łosoś z chili. Na to więc czekam najbardziej i cieszę się, że wtedy możemy być razem z całą rodziną – dodaje prezenterka.
Czytaj także
- 2025-04-15: 1 mln zł na innowacyjne rozwiązania dla miast. Granty mogą otrzymać naukowcy i start-upy
- 2025-04-10: Nowa wersja programu Czyste Powietrze zwiększa wymagania wobec wykonawców instalacji. Nie wszystkie firmy są w stanie im sprostać
- 2025-04-14: Marta Wiśniewska: Ludzie czekali na nowy kawałek takiej kolorowej Mandaryny. Jestem mądrzejsza i silniejsza niż kiedyś
- 2025-04-03: Marta Wiśniewska: Czuję, że świat się o mnie upomniał, dlatego wracam na scenę. Z wielką chęcią zostałabym też piątym jurorem w „You Can Dance”
- 2025-03-28: Enea zapowiada kolejne zielone inwestycje. Do 2035 roku chce mieć prawie 5 GW mocy zainstalowanej w OZE
- 2025-03-19: Kajra: Sławomir zaskakuje mnie i totalnie zachwyca każdym utworem. Jego teksty i muzyka są zupełnie na innym poziomie
- 2025-04-11: Klaudia Zioberczyk: Święta wiążą się z tym, że się kupuje masę ubrań i jedzenia. Ja w tym roku postawię na minimalizm
- 2025-03-11: Dawid Kwiatkowski: W programie „MBtM” były wyznania miłości w moim kierunku. To było miłe, ale za uczestnikiem musi iść też dobra muzyka
- 2025-03-13: Patricia Kazadi: Maciek Rock jest dla mnie ogromną inspiracją. Uczę się od mistrza
- 2025-04-01: Małgorzata Potocka: Jestem absolutnie oddana mojemu teatrowi. Jak się robi teatr z pasji, to nie trzeba odpoczywać
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.