Komunikaty PR

48 metrów komfortu do wynajęcia

2024-02-27  |  12:40
Biuro prasowe
Kontakt
Olga Kisiel-Konopka
OKK! PR

ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl

Jedna z ostatnich realizacji pracowni KOiKO Design, to 48-metrowe mieszkanie do wynajęcia, zlokalizowane w jednej z atrakcyjniejszych dzielnic Dąbrowy Górniczej, na osiedlu Nowa Dąbrowa. Inwestycja charakteryzuje się wysokim standardem, co zasadniczo zdeterminowało zarówno wybór stylu wnętrza, jak i wyposażenia. Przemyślane podejście do zastanej przestrzeni i staranność projektantek, sprawiły, że pomimo niewielkiego metrażu, apartament jest kuszącą propozycją dla potencjalnych najemców. Kontrast jasnych i ciemnych elementów dodaje nie tylko głębi, ale i charakteru, ukazując potencjał głębokich barw w zacieraniu granic i udowadniając, że ciemne kolory niekoniecznie zmniejszają pomieszczenia.

Niewątpliwą zaletą położenia inwestycji jest bliski kontakt z naturą. Znajdujące się w pobliżu jeziora i tereny zielone tworzą wiele możliwości aktywnego spędzenia czasu. To miejsce wprost idealne dla miłośników sportów wodnych, kajakarstwa i żeglarstwa. W pokazywanym dziś mieszkaniu duet sióstr z KOiKO Design zdecydował się pozostawić oryginalny układ funkcjonalny, skupiając się głównie na wydzielonych strefach sypialni i łazienki. Projekt koncepcyjny powstawał z myślą o singlach i parach w preferujących aktywny tryb życia i ceniących uroki otaczającej okolicy, znajdującej się kilka minut jazdy od jeziora Pogoria.

Mieszkanie zapewnia idealne warunki do relaksu i spotkań towarzyskich, dostarczając przy tym należytego komfortu i funkcjonalności. W przestrzeni dziennej architektkom zależało na zachowaniu swobody ruchu, mimo proporcjonalnie mniejszej powierzchni do dyspozycji w porównaniu do sypialni. Zdecydowano się na inteligentne rozwiązania, zamiast zatłoczenia pomieszczenia szafkami wiszącymi. Zrezygnowano z nich na rzecz otwartej przestrzeni, co pozwoliło na wyeksponowanie kilku oryginalnych detali. Zamiast tradycyjnej szafki RTV, kontynuowano zabudowę kuchenną, tworząc pojemne schowki podblatowe. Co ważne, zainwestowano w jakościowe meble, które nadają wnętrzu wyjątkowego charakteru. Priorytetem było bowiem stworzenie przestrzeni, która będzie trwała, zachowując jednocześnie swobodę ruchu. Teraz telewizor można oglądać zarówno siedząc na modnej modułowej sofie UMO od kultowej polskiej marki NOBONOBO, fotelu UNI NOBONOBO, jak i przy stole.

W sypialni postawiono na wyrafinowany luksus w minimalistycznym wydaniu. Duże łóżko dla dwojga, ogromne lustro i elegancka toaletka tworzą niewielką przestrzeń do wypoczynku i twórczej pracy w domowym biurze.

Wiodącymi elementami kompozycji wnętrz są grafit, biel oraz odważne wykorzystanie drewna, szczególnie w kontekście intensywnego koloru grafitowego. Projektantki zdecydowały się na subtelne, ale strategiczne użycie kolorów, przy czym grafit zrównoważono delikatnymi akcentami odcieni mebli, tapicerki i zasłon. Wprowadzając akcenty kolorystyczne, projektantki miały na uwadze różnorodność gustów przyszłych najemców. Stąd decyzja o ograniczeniu barwnych elementów do subtelnych dodatków w postaci zieleni i miodu, które stopniowo przechodzą w złote akcenty. Świadoma kompozycja pozwala na stworzenie przestrzeni, którą łatwo dostosować do preferencji wynajmujących, poprzez proste zmiany wyposażenia, takie jak wymiana krzeseł czy poduszek dekoracyjnych.

Zespół KOiKO Design zadbał o elastyczność tej 48-metrowej przestrzeni, umożliwiając łatwą personalizację przy minimalnym nakładzie finansowym. Dzięki temu, akcenty w postaci miodu i złota doskonale komponują się z tonacją podłogi, tworząc neutralne tło, które nie narzuca konkretnego stylu, pozostawiając przyszłym mieszkańcom pełną swobodę w eksperymentowaniu z wnętrzem.

Więcej informacji na stronie: https://nobonobo.pl/

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom W punkt – system odwodnienia TECEdrainpoint S Biuro prasowe
2024-05-24 | 15:45

W punkt – system odwodnienia TECEdrainpoint S

Myśląc o rozwiązaniach odprowadzających wodę z posadzki najczęściej kierujemy swoją uwagę na odwodnienia liniowe, które stosowane są w aranżacji stref prysznicowych. Istnieją
Dom Tajemnicze i nieokiełznane. Takie są „Zjawy” Anny Halarewicz
2024-05-24 | 13:00

Tajemnicze i nieokiełznane. Takie są „Zjawy” Anny Halarewicz

Silne, sensualne i pełne tajemnic - takie są "Zjawy" portretowane przez Annę Halarewicz. Polska ilustratorka i malarka ukazuje różne oblicza kobiecości, poddane
Dom Jak i czym nawozić ogród, aby rośliny kwitły obficie i zdrowo
2024-05-23 | 08:00

Jak i czym nawozić ogród, aby rośliny kwitły obficie i zdrowo

Stosowanie nawozów naturalnych oraz ekologicznych zyskuje na popularności i stanowi ważny krok w kierunku bardziej zrównoważonego ogrodnictwa. Są one nie tylko bezpieczne dla

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Filip Chajzer: Jestem samozwańczym królem kebaba. Miałem już ponad 700 zapytań o franczyzę i za dwa–trzy lata będzie to bardzo poważny biznes

Dziennikarz zamienił studio telewizyjne na budkę z kebabami i jak przekonuje, była to jedna z najlepszych decyzji w jego życiu zawodowym. Nie przejmuje się więc drwinami kolegi po fachu z TVN-u, za nic ma jakiekolwiek głosy krytyki i nie ogląda się na innych, tylko robi swoje. Wierzy bowiem, że ten biznes ma sens i szybko odniesie sukces w branży fast food. Filip Chajzer zdradza, że jego pomysł natychmiast odbił się szerokim echem. Po wyjątkowy przysmak do food trucka ustawiają się długie kolejki klientów i już teraz ma siedemset zapytań o franczyzę.

Zdrowie

Mikołaj Roznerski: W wieku 40 lat zrozumiałem, że powinienem regularnie się badać. Mam dziecko i chcę jak najdłużej żyć w zdrowiu

Aktor wspomina, że jakiś czas temu ani myślał o profilaktyce. Regularne badania spychał na margines, bo był przekonany, że jeśli dobrze się czuje i jest aktywny, to nie ma powodu do obaw. W końcu zrozumiał jednak, że nie tędy droga. Aby zachować dobre zdrowie, a w przypadku choroby móc błyskawicznie zareagować i rozpocząć leczenie, trzeba się badać. Teraz Mikołaj Roznerski zachęca też innych nieprzekonanych do tego, by zmienili podejście i nie zapominali o kontroli swojego organizmu.

Konsument

Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa na rzecz roślinnych zamienników. Blisko połowa próbowała już produktów tego rodzaju

Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięsa wciąż plasujemy się w europejskiej czołówce, to ponad 40 proc. Polaków je go mniej niż rok wcześniej. – Potencjał rozwoju rynku roślinnych alternatyw w Polsce jest bardzo duży, zwłaszcza że rośnie świadomość o potrzebie ograniczenia mięsa – ocenia Marcin Tischner, public affairs coordinator w ProVeg.