Bądź dobry dla siebie i wypróbuj nowe batony BE-KIND z pełnym ziarnem!
Wybierając nowość od Mars Wrigley, oprócz słodkiej chwili przyjemności, dostarczysz sobie cennego błonnika, którego często brakuje w diecie Polaków[1].
W odpowiednio zbilansowanej diecie produkty zbożowe powinny stanowić znaczącą część posiłków i warto je jeść nawet kilka razy dziennie. Ważne, by wybierać te, które powstały z pełnego ziarna, czyli zawierają okrywę nasienną. Dzięki temu zachowują cenne składniki, w tym witaminy, składniki mineralne i błonnik.
Wyniki badań pokazują, że większość z nas nie spożywa jednak codziennie wystarczającej ilości błonnika, pochodzącego z produktów pełnoziarnistych[2].
Batony pełnoziarniste, które są dla Ciebie „Kind”
Mars Wrigley, odpowiadając na potrzeby konsumentów i działając zgodnie z hasłem marki BE-KIND „Bądź dobry dla siebie, abyś mógł być dobry dla innych”, wprowadził do oferty trzy nowe warianty batonów pełnoziarnistych – z owsem i maliną, owsem i miodem oraz owsem i bananem. Są one nie tylko smaczne, dostarczają też organizmowi cennych składników odżywczych. Każdy z nich zawiera pięć pełnych ziaren: owsa, prosa, gryki, amarantusa i komosy ryżowej, które razem stanowią min. 51% składu. Produkty BE-KIND nie zawierają sztucznych barwników, aromatów ani konserwantów. Mając ochotę na słodką przekąskę, sięgaj po taką która, zawiera pełne ziarno. Wypróbuj trzy nowe smaki od BE-KIND i sprawdź, który smakuje Ci najbardziej!
Więcej informacji na stronie: https://pl.bekindsnacks.com/
Zapraszamy także na profile marki BE-KIND w mediach społecznościowych:
Facebook: https://www.facebook.com/BE-KIND-Polska-108486534106632
Instagram: https://www.instagram.com/bekind.pl/
[1] Global Burden of Disease 2017 Diet Collaborators. Lancet 2019; 393:1958-72
[2] Analiza spożycia błonnika pokarmowego i jego frakcji w Polsce w ostatnim dziesięcioleciu w oparciu o dane GUS, Danuta Górecka, Patrycja Janus, Paulina Borysiak-Marzec, Krzysztof Dziedzic - Katedra Technologii Żywienia Człowieka, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 2011.
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.