Bądź eko od kuchni z nową ofertą Lidl Polska
Kuchnia nazywana jest sercem domu. To w niej przygotowuje się posiłki dla siebie i całej rodziny. Wiosna zachęca do zmian – także do przyrządzania zdrowszych i „lżejszych” potraw. Przy okazji warto zadbać również o kondycję planety i zastąpić tradycyjne akcesoria ich ekologicznymi odpowiednikami. Już od poniedziałku, 17 kwietnia, klienci Lidl Polska znajdą w ofercie m.in. urządzenia wykonane z materiałów z recyklingu.
„Bycie eko” to trend, który nigdy nie powinien wyjść z mody. Lidl Polska od lat podejmuje działania w trosce o dobro środowiska. Sieć realizuje międzynarodową strategię REset Plastic oraz przyjęte zobowiązania: dąży do tego, aby 100% opakowań marek własnych Lidla maksymalnie nadawało się do recyklingu do 2025 r.; do 20% mniej zużycia plastiku do 2025 r. (zobowiązanie to dotyczy opakowań jednostkowych oraz zbiorczych produktów marek Lidl) oraz średnio 25% wykorzystania recyklatu w plastikowych opakowaniach produktów marek własnych. Jednocześnie sieć systematycznie poszerza ofertę o nowe, ekologiczne produkty.
Już od poniedziałku, 17 kwietnia, w sklepach Lidl Polska pojawią się akcesoria kuchenne, które składają się nawet w 95% z plastiku pochodzącego z recyklingu. Cały proces recyklingu i produkcji odbywa się w Europie, dzięki czemu Lidl jest w stanie zapewnić jego wysokie standardy.
W nowej ofercie Lidl Polska klienci kupią m.in. urządzenia marki Silvercrest. Do przyrządzania smacznych i pełnych witamin, wiosennych koktajli idealny będzie wykonany w 49% z materiału pochodzącego z recyklingu blender ręczny o mocy 600 W (99 zł/ 1 zestaw). Jest to produkt 3 w 1, który posiada funkcję turbo oraz płynną regulację prędkości. W każdej kuchni przyda się również cyfrowa waga kuchenna (34,99 zł/ 1 szt.) służąca do dokładnego odmierzania ilości produktów – ta marki Silvercrest została wykonana w aż 96% z odzyskanych materiałów.
Na sklepowych półkach pojawi się jednak także wiele przydatnych akcesoriów Ernesto – niezawodnych pomocników w każdej kuchni – w tym: zestaw trzech pojemników do przechowywania żywności wykonanych w 79% z materiału pochodzącego z recyklingu (39,99 zł za 3-pak, czyli 13,33 zł/ 1 szt.[1]), akcesoria kuchenne: łyżki do spaghetti, wazowe oraz szumówki i łopatki, wykonane w 42% z materiału pochodzącego z recyklingu (11,99 zł/ 1 szt.).
Oszczędzaj energię!
Prawdziwym hitem w nowej ofercie Lidl Polska będzie patelnia z kutego aluminium marki Ernesto o średnicy 24 cm (59,90 zł/1 szt.) lub 28 cm (69,90 zł/1 szt.), idealnie nadająca się do zdrowszego, beztłuszczowego smażenia. Dzięki lepszemu przewodnictwu ciepła, nagrzewa się szybko i równomiernie, co pozwala na zminimalizowanie zużycia energii. Patelnia jest trwała i wytrzymała – odporna na zarysowania oraz ścieranie. Co ważne, nadaje się do wszystkich kuchenek – również indukcyjnych.
Ekologiczne akcesoria kuchenne dostępne będą w sklepach Lidl Polska od poniedziałku, 17 kwietnia, do wyczerpania zapasów. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.lidl.pl.
[1] Artykuł dostępny wyłącznie w 3-paku. Brak możliwości zakupu pojedynczej sztuki.
Rekordowa mozaika z kamieni w klimacie ZEN
Targ Śniadaniowy w Fuzji
Artystyczne czwartki w Fuzji Łódź: teatr, muzyka i niezapomniane emocje
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Nie żyje Bogumiła Wander
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Gwiazdy
Justyna Szyc-Nagłowska: Mam odłożone pieniądze na czarną godzinę. Teraz muszę też myśleć o emeryturze i zabezpieczyć sobie moje życie
Trzy razy więcej mężczyzn (17 proc.) niż kobiet (6 proc.) inwestuje na rynkach finansowych – wynika z raportu przygotowanego dla mBanku. Justyna Szyc-Nagłowska, która była prelegentką podczas prezentacji tych badań, uważa, że taka sytuacja może wynikać chociażby z tego, że panie boją się wychodzić przed szereg i wkraczać na płaszczyznę przez lata zarezerwowaną dla płci męskiej.
Konsument
Przybywa konsumentów aronii. Mimo właściwości prozdrowotnych wciąż jest jednak za mało doceniana
Mimo że aronia jest znana z właściwości prozdrowotnych, to nadal nie może się przebić i trafić do grona ulubionych owoców sezonowych Polaków. Dietetycy ubolewają nad tym, że sięgamy po nią dużo rzadziej, niż powinniśmy. Producenci z kolei z powodzeniem wykorzystują ją w sokach, dżemach, koncentratach i innych przetworach, udowadniając, że wcale nie musi być ona kojarzona tylko z kwaśnym, cierpkim smakiem. Zawarte w niej związki działają antynowotworowo i przeciwzapalnie, zapobiegają miażdżycy i chorobom serca, chronią przed udarami, opóźniają rozwój choroby Parkinsona i Alzheimera, a także obniżają ciśnienie krwi.
Podróże
Tomasz Jacyków: Uwielbiam upały, gdy ciepło wychodzi z betonu i pali siedzenie w rozgrzanym samochodzie. Na wakacje jeżdżę poza sezonem
Stylista zaznacza, że nie dla niego zatłoczone kurorty, plaże zastawione parawanami i długie kolejki turystów. Jego zdaniem takie warunki absolutnie nie sprzyjają wypoczynkowi, dlatego też stara się unikać podróży w sezonie wakacyjnym. Jak podkreśla, upały najlepiej znosi w mieście i niestraszne mu skąpane w słońcu ulice i nagrzane samochody. Z kolei na wczasy Tomasz Jacyków zazwyczaj wybiera się w czerwcu lub we wrześniu.