Komunikaty PR

Bożonarodzeniowy stół – zwykły na co dzień, niezwykły od święta

2021-12-16  |  16:30
Biuro prasowe
Kontakt
Olga Kisiel-Konopka
OKK! PR

ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl

Piękny wystrój stołu to magiczny akcent, który sprawia, że świąteczny posiłek zamienia się z eleganckiej kolacji w najczęściej wspominane spotkanie w roku. Oprócz bliskości i dawania prezentów, Boże Narodzenie koncentruje się także na wspólnym posiłku – a pięknie udekorowany stół może stać się tak samo ważny, jak będąca symbolem świąt choinka. Jak go przygotować, zapytaliśmy specjalistów z Miloni, polskiej firmy produkującej drewniane stoły z litego drewna, marki, w której zakochało się już wielu entuzjastów dobrego, rodzimego designu.

Stół jako tło dla wspomnień

Być może w tym roku, bardziej niż w innych, docenimy możliwość zebrania się przy stole i świętowania spotkań z bliskimi. Rzut oka na blogi i magazyny wnętrzarskie jasno wskazuje na trend łączenia przy stole starszych tradycji z tymi zupełnie nowymi Wynika z nich, że biały poczciwy obrus przestał być już jedyną możliwością.  Zaczęliśmy preferować mniej formalne, bardziej naturalne i „lżejsze” okrycia. Nie chcemy  zasłaniać stołu, bo często wiele w niego inwestujemy. Doceniliśmy rzemieślnicze wykonanie i naturalny rysunek drewna, kojarzący się z ciepłem i przytulnością.

W zależności od tego, jak prezentować będzie się nasz stół, możemy dopasować do niego nowoczesne lub bardziej rustykalne dekoracje świąteczne. Inaczej udekorujemy designerski stół Tuo, autorstwa Tomka Rygalika, w bardzo modnej obecnie obłej stylistyce, inaczej klasyczny model Deco we francuskim stylu, z ozdobnie tłoczonymi nogami, a jeszcze inaczej loftowy Frame.

Najmodniejsze dekoracje świąteczne

Zainspirowana najnowszymi świątecznymi trendami, architekt Magda Nowotnik, współwłaścicielka Miloni, doradza, by w tym roku postawić przede wszystkim na naturalność.

 - Wykorzystajmy to, co daje nam las, pobliski targ czy ogród. W okresie zimowym ozdóbmy nasz rodzinny stół pięknie pachnącym igliwiem, szyszkami, pieczonymi przez dzieci ciasteczkami, laskami cynamonu i suszoną pomarańczą z kuchennej szafki. Zielone gałązki rozłóżmy efektownie na stole, tworząc tym samym na stole rodzaj zielonego bieżnika. Pomiędzy nimi umieśćmy świece w efektownych świecznikach. Ich migotliwe światło wyczaruje w domu magiczną, świąteczną atmosferę. Jeśli chcemy ją nieco urozmaicić – świece ustawmy na srebrnym półmisku lub paterze z metaliczną powierzchnią odbijającą ich blask, a orzechy, szyszki i kwiaty umieśćmy pod szklanym kloszem.

Zalety rozkładanego stołu

W wielu mieszkaniach czy domach ograniczony metraż nie pozwala na urządzenie świąt z dużym stołem. Wersja rozkładana pozwoli bardzo szybko przygotować większą przestrzeń, przy której można będzie zjeść uroczystą kolację z rodziną i urządzić wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Nowoczesny stół rozkładany Avangarde, Blox, Deco, Frame, Fox czy Loft z oferty Miloni, to coś, nad czym warto pomyśleć w nadchodzącym roku. Kameralne śniadanie świąteczne lub wystawna kolekcja na czternaście osób - odpowiednio dobrany model z oferty polskiego producenta sprawi, że nasz stół będzie cieszył oko nie tylko w okresie świątecznym, ale także podczas pozostałych towarzyskich spotkań. Na co dzień złożony stół nie będzie zajmował dużo miejsca, a powiększenie jego powierzchni zajmie dosłownie kilka sekund. W stołach rozkładanych Miloni dodatkowy blat chowany jest pod główną częścią mebla. Dzięki temu na pierwszy rzut oka taki stół niewiele różni się od klasycznej wersji. Jeśli chodzi o kolorystykę, to stoły rozkładane  w kolorze bielonego dębu lub jasnych odcieni drewna dębowego, będą najbardziej uniwersalną opcją. Natomiast ciemniejsze odcienie blatu Cacao czy Nutti, pięknie podkreślą bardziej elegancki, klasyczny stół świąteczny. Drewniany stół Miloni, niezależnie od wybranego wybarwienia, idealnie wpisze się w zimowy klimat, stanowiąc wyjątkowe tło, podkreślające atmosferę zbliżających się świąt.

www.miloni.pl

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: OKK! PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom 25-lecie sofy Indivi Biuro prasowe
2024-10-04 | 10:30

25-lecie sofy Indivi

Pierwsza w historii sofa modułowa BoConcept cieszy się nieustającą popularnością już od 25 lat. Odkryj historię tego klasycznego projektu i dowiedz się, jak został on udoskonalony w 2024
Dom Targi Nieruchomości w Galerii Jurajskiej
2024-10-03 | 13:00

Targi Nieruchomości w Galerii Jurajskiej

Kupno wymarzonego mieszkania to nie lada wyzwanie. Jeszcze większym może być znalezienie dobrej ekipy remontowej, która wykona pracę na czas, lub urządzenie swojego "M". Z
Dom Zaprojektuj swoją szafę z Komfort
2024-10-02 | 14:00

Zaprojektuj swoją szafę z Komfort

We wrześniu Komfort uruchomił nową usługę – Konfigurator szaf i garderoby, który już teraz jest dostępny dla wszystkich klientów. To nowoczesne narzędzie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Farmacja

Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października

Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.

Żywienie

Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało

Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.