Cebulka marynowana srebrna OLE! Chrupiąca, aromatyczna przekąska
Cebulka marynowana srebrna OLE! to prawdziwy przebój na każdą imprezę! Aromatyczna i chrupiąca, doskonale sprawdzi się jako samodzielna przekąska oraz jako dodatek do kanapek, sałatek czy koreczków.
Cebulka to odmiana cebuli perłowej, którą wyróżnia lekko zaokrąglony kształt i niewielkie rozmiary. Warzywo jest szczególnie cenione przez wielbicieli kuchni za swoją chrupkość i delikatny smak, który doskonale komponuje się z każdym daniem.
Idealne połączenie srebrnej cebulki z klasyczną marynatą octową tworzy smaczną i nietuzinkową kompozycję, zamkniętą w wygodnym słoiczku. Dodatek gorczycy nadaje całości aromatu, sprawiając, że Cebulka marynowana srebrna OLE! idealnie sprawdza się jako dodatek do dań mięsnych i sałatek, a jako samodzielna przekąska zachwyca podniebienia zaproszonych gości.
Na zbliżające się przyjęcie, przygotuj Sałatę z pomarańczą i gorgonzolą https://wole-ole.pl/recipes/salatka-z-pomarancza-gorgonzola-i-cebulkami/ i rozsmakuj się w tej wyjątkowej, chrupiącej przekąsce od OLE!
Więcej pysznych propozycji na dania z warzywnymi przekąskami OLE! znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl
__________________________
Cebulka marynowana srebrna OLE!
Pojemność: 305 ml Cena: ok. 8 z
Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!
Ciasta na sylwestrowy stół
Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Adam Kszczot: Radek Majdan to człowiek niezwykle mądry życiowo. Cieszę się też, że mogłem od ludzkiej strony poznać Kubę Rzeźniczaka
Biegacz zaznacza, że udział w formacie „Mistrzowskie pojedynki. Eternal Glory” poszerzył jego horyzonty i dał mu nowe spojrzenie na ludzi i ich historie. Adam Kszczot podkreśla, że każdy uczestnik wniósł do programu coś unikalnego. Ich sylwetki i życiowe doświadczenia mogą więc być dla widzów przykładem i inspiracją. On sam jest pod dużym wrażeniem Radosława Majdana i Jakuba Rzeźniczaka.
Konsument
Młodzież w Polsce sięga po alkohol rzadziej niż 20 lat temu. Obniża się zwłaszcza spożycie piwa
Alkohol staje się coraz mniej popularny wśród młodzieży, przede wszystkim w grupie wiekowej 15–16 lat, ale pozytywne zmiany widoczne są również w grupie 17- i 18-latków – wynika z badania ESPAD z 2024 roku przedstawionego niedawno podczas konferencji w Sejmie. Mniej nastolatków niż 20 lat temu przyznaje się do zakupu alkoholu i tych, którzy oceniają, że jest on łatwy do zdobycia. Wciąż jednak na wysokim poziomie utrzymuje się odsetek młodzieży, która pije w sposób ryzykowny. Ministerstwo Zdrowia zapowiada działania ograniczające sprzedaż alkoholu.
IT i technologie
Sztuczna inteligencja dużym wsparciem w diagnostyce. Może być szczególnie cenna w chorobach rzadkich
Już nie tylko usprawnianie analizy badań obrazowych, ale i na przykład typowanie celów terapeutycznych w chorobach rzadkich to pola, na których w medycynie sprawdza się sztuczna inteligencja. Różne technologie zasilane SI wykorzystuje prawie 80 proc. podmiotów leczniczych, a inwestycja w nie zwraca się średnio w ciągu 14 miesięcy. Wraz z pokoleniową wymianą kadr widać też coraz większe otwieranie się lekarzy na korzystanie z narzędzi sztucznej inteligencji.