Chilli BBQ Bearnaise
MADE IN PR SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. Cybernetyki 19
02-677 Warszawa
bartosz.rzepa|madeinpr.pl| |bartosz.rzepa|madeinpr.pl
663272666
https://madeinpr.pl/
To nowa sezonowa propozycja burgerów w ofercie MAX Premium Burgers z ulubionym sosem Szwedów!
MAX to sieć restauracji, którą pokochali Szwedzi. Skandynawski love brand prężnie rozwija się w Polsce, oferując swoim gościom nowości w menu. Niedawno premierę miał chrupiący Grand Chicken, a już teraz w menu pojawia się Chili BBQ Bearnaise. Pikantna nowość z sosem BBQ i sosem berneńskim z chili to inspiracja wprost ze Szwecji. Nowe propozycje są dostępne w restauracjach MAX Premium Burgers od 20 października 2022.
Sos berneński został skomponowany we Francji w XIX wieku, a jego nazwa została nadana na cześć króla Henryka IV, księcia Béarn. Sos nie powstał jednak w Béarn, a w okolicach Paryża. Po latach popularności w kraju nad Sekwaną, sos zagościł również w domach Szwedów. Zdobył ich serca na tyle, aby znaleźć się na liście 10-ciu najbardziej popularnych szwedzkich potraw, wyprzedzając pizzę czy sos boloński. Sos berneński jest wyrazisty i przepełniony aromatem, a to za sprawą estragonu. Świetnie pasuje do mięs oraz jego wegetariańskich zamienników.
Sieć restauracji MAX stworzyła wyjątkowego burgera, którego smak wyznacza cała kompozycja dodatków wraz z sosami. Nowe propozycje w menu z ulubionym przysmakiem Szwedów, to powód aby podkreślić szwedzkie korzenie MAX. Nad jego wyjątkową recepturą pracował szef kuchni Jonas Martensson, a połączenie składników jest odzwierciedleniem szwedzkiego kunsztu kulinarnego, gotowego do zdobycia serc Polaków.
W MAX najważniejsza jest wysoka jakość i niepowtarzalny smak. Naszą najnowszą propozycją jest Chili BBQ Bearnaise, czyli wyjątkowy burger z nutą szwedzkiej kultury kulinarnej. Nietypowe połączenie 2 sosów: BBQ i kremowego bearnaise to z jednej strony ukłon w stronę Szwedów, a z drugiej pozytywne zaskoczenie smakowe dla gości z Polski. Takie propozycje znacząco urozmaicają nasze menu i wyróżniają je na tle innych restauracji. Niezmiennie zależy nam, aby osoby, które szukają w naszej restauracji wyjątkowej jakości menu, mogły także przeżywać nowe doświadczenia kulinarne, cieszyć się nimi i dzielić z bliskimi. – mówi Jonas Martensson, szef kuchni MAX.
W świeżo opiekanej bułce w wersji mięsnej znajdziemy wołowinę lub chrupiącego kurczaka, a w opcji wege – ser Halloumi lub Plant Beef. Obok klasycznych dodatków, takich jak ser cheddar, kiszone ogórki i świeża sałata lodowa, mamy także krążki cebulowe i autorski sos berneński z chili.
Specjalnym dodatkiem do nowego burgera są Frytki z sosem Chili Bearnaise. Przygotowywane są z sosem serowym, piklowaną czerwoną cebulą, papryczkami jalapeño i autorskim sosem berneńskim z chili. Sos Chili Bearnaise można też zamówić samodzielnie jako dodatek do innych dań. Nowe sezonowe menu jest dostępne we wszystkich restauracjach MAX Premium Burgers od 20 października 2022. Zapraszamy do odwiedzenia jednej z 19 restauracji w całej Polsce.
***
MAX został założony w 1968 roku i jest najstarszą szwedzką siecią burgerów. Jego ambicją jest stanie się najlepszą siecią burgerów na świecie, serwującą najsmaczniejsze burgery i działającą na rzecz społeczeństwa i planety. Już od 2008 roku firma MAX ogranicza emisje i znakuje swoje menu pod kątem dbałości o klimat, podając wartości emisji CO2 przy każdym produkcie. Menu MAXa od 2018 roku jest pozytywne dla klimatu, co oznacza, że firma absorbuje więcej gazów cieplarnianych niż ich emituje podczas produkcji. Redukcja emisji odbywa się zgodnie z globalnym celem ONZ o 1,5 stopnia. Ponadto, od 2006 r. 7-10 procent rocznego zysku netto firma MAX przeznacza na ograniczanie ubóstwa. W 2009 r. Założyła Fundację Sprawiedliwej Dystrybucji „Stiftelsen Rättvis Fördelning”, na której cel przekazała łącznie 323 miliony koron szwedzkich. MAX zatrudnia blisko 7500 osób, ma 183 restauracje w pięciu krajach, a obroty w 2021 r. wyniosły 4,1 mld koron szwedzkich. MAX Premium Burgers otworzył pierwszą restaurację w Polsce 1 września 2017 r., a od września 2022 r. w Polsce działa 19 restauracji.
![Odkrywaj smaki domowych przetworów Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_11325113,w_253,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Odkrywaj smaki domowych przetworów
![SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?](/files/_uploaded/glownekonf_1406821999,w_300,wo_300,ho_169,_small.jpg)
SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?
![Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!](/files/_uploaded/glownekonf_1665146849,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Nie żyje Bogumiła Wander
![](/files/1922771799/wander,w_274,r_png,_small.png)
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Media
![](/files/1922771799/nykiel-tzg-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Natalia Nykiel: Ostatnio dużo się rozciągam, biegam i zrezygnowałam z alkoholu. Chcę być w jak najlepszej formie przed treningami do „Tańca z gwiazdami”
Artystka cieszy się z tego, że producenci „Tańca z gwiazdami” dali jej szansę zdobycia nowych umiejętności i zaprezentowania się widzom z zupełnie innej strony. Nie może się już więc doczekać swojego debiutu na parkiecie tego kultowego programu, ale najpierw przed nią mozolne treningi. Natalia Nykiel zapewnia jednak, że na sali ćwiczeń zamierza dać z siebie wszystko i ma nadzieję, że ten wysiłek zaprocentuje.
Podróże
Paulina Sykut-Jeżyna: Byłam już na Mazurach, a teraz lecę do Grecji. Wszędzie ceny wzrosły, ale przecież można wybierać różne miejsca i wedle uznania planować wydatki
![](/files/1922771799/sykut-wakacje-foto,w_133,_small.jpg)
Prezenterka podkreśla, że jej tegoroczne wakacje mają dwie odsłony. Cieszy się, że wraz z bliskimi udało jej się już spędzić trochę czasu na ukochanych Mazurach, a z kolei teraz udaje się do Grecji i ma nadzieję, że urlop upłynie jej pod znakiem odpoczynku, wyciszenia i ładowania akumulatorów. Paulina Sykut-Jeżyna dostrzega, że ceny wzrosły, ale podkreśla, że zawsze można wybrać takie miejsca na wakacyjny wypoczynek, gdzie ten wzrost nie będzie tak mocno odczuwalny.
Media
Agnieszka Hyży: Ja, Maciek Rock i Maciek Dowbor byliśmy taką świętą trójcą Polsatu. Ale my nie mamy tak mocnego miejsca i pomysłu na siebie w internecie jak Maciej Dowbor
![](/files/1922771799/hyzy-dowbor-foto,w_133,_small.jpg)
Prezenterka żałuje, że Maciej Dowbor pożegnał się z Polsatem, ale szanuje jego decyzję i wierzy, że przed nim kolejne ciekawe wyzwania zawodowe. Agnieszka Hyży niezwykle miło wspomina czasy, kiedy mieli przyjemność ze sobą współpracować, i nie ukrywa, że wciąż sporo się od niego uczy, chociażby obserwując jego aktywność w mediach społecznościowych. Cieszy się także na każde spotkanie z nim.