Komunikaty PR

Ćma nad Wisłą całodobowo w Elektrowni Powiśle

2024-05-28  |  15:41
Biuro prasowe

Dobra wiadomość dla wszystkich, którzy na Powiślu lubią spędzać długie wieczory i wczesne poranki – od 1 czerwca w Elektrowni Powiśle rusza letni koncept Ćma nad Wisłą. Restauracja sygnowana nazwiskiem Mateusza Gesslera będzie czynna całodobowo przez siedem dni w tygodniu.

Restauracja przyjmująca gości 24 godziny na dobę to unikalny koncept, rzadko spotykany w branży gastronomicznej. To drugi lokal słynnego restauratora, serwujący dania kuchni polskiej przez całą dobę, a pierwszy w tej części miasta, która chętnie jest odwiedzana zarówno przez mieszkańców Warszawy, jak i licznie odwiedzających ją turystów. Zabawy na Powiślu w letnie noce nie będą kończyć się na szybkim jedzeniu w zwykłym fast-foodzie – Ćma nad Wisłą to doskonała opcja dla tych, którzy podczas całonocnych wypadów chcą się posilić czymś pożywnym.

W menu restauracji Ćma nad Wisłą klienci znajdą polskie klasyki z twistem, takie jak żurek na zakwasie, pierogi z kaczką, placek ziemniaczany, żeberka, zimne nóżki czy pieczona kaczka. Nie zabraknie też dań wegetariańskich – naleśników, tostów czy sałatek z różnymi dodatkami. Na fanów słodkich smaków w środku nocy czekają propozycje deserowe.

Restauracja Ćma nad Wisłą to kolejny nieprzeciętny koncept znanego restauratora w Elektrowni Powiśle. Nowy lokal został zaaranżowany w sąsiedztwie restauracji Dock19 by Mateusz Gessler od strony Wybrzeża Kościuszkowskiego – tuż przy bulwarach wiślanych. Duży bar, połączony z kuchnią i zainstalowany w oranżerii, zapewni wyjątkową atmosferę i funkcjonalność o każdej porze dnia i nocy.

Ćma nad Wisłą dopełni bogatą ofertę gastronomiczną Elektrowni Powiśle, która jest określana kulinarną stolicą Warszawy. Restauracja zostanie otwarta 1 czerwca i będzie czynna 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu aż do połowy września.  

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Gwiazdy Zapytaliśmy Gardias, Cichopek, Herbuś i innych, skąd czerpią satysfakcję! Biuro prasowe
2024-07-15 | 14:00

Zapytaliśmy Gardias, Cichopek, Herbuś i innych, skąd czerpią satysfakcję!

Czym jest satysfakcja we wnętrzach? Jak ją znaleźć? Gdzie szukać pomysłów, by stworzyć przestrzeń, która nie tylko zachwyca, ale również koi i dodaje energii?
Gwiazdy Co numerologia mówi nam o brytyjskiej rodzinie królewskiej?
2024-07-08 | 01:00

Co numerologia mówi nam o brytyjskiej rodzinie królewskiej?

Brytyjska rodzina królewska od lat wywołuje skrajne emocje – i to nie tylko wśród Brytyjczyków. Cały świat przeżywał śmierć księżnej Diany, celebrował śluby
Gwiazdy BRAK ZDJĘCIA
2024-07-03 | 11:00

Kamila Urzędowska współpracuje z projektantką Izabelą Łapińską

Wcielającą się w postać Jagny w ,,Chłopach” Kamilę Urzędowską doceniają widzowie oraz branża filmowa w Polsce i za granicą. Podczas 74. Międzynarodowego Festiwalu Filmowego w Berlinie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia

Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.

Gwiazdy

Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje

Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.