Cooler Master MasterBox 600 – wszechstronna i przewiewna obudowa PC
Cooler Master MasterBox 600 to obudowa komputerowa o długości 474 mm, szerokości 230 mm i wysokości 481 mm. Została ona zaprojektowana z myślą o potrzebach zarówno początkujących konstruktorów, jak i doświadczonych entuzjastów. Model oferuje zestaw funkcji, które usprawniają proces budowy i zwiększają jej wydajność. Dzięki przemyślanej konstrukcji, która oferuje 33-35 mm przestrzeni za tacką płyty głównej, umożliwia doskonałe zarządzanie kablami i łatwość dostępu.
Nowa obudowa Cooler Master pomieści płyty główne w formatach ITX, Micro ATX, ATX oraz E-ATX i pozwala na zamontowanie do siedmiu wentylatorów 120 mm. Nie zabrakło też miejsca na opcjonalny montaż chłodzenia 360 mm na górze lub jeszcze większego AiO 420 mm z przodu. Dzięki temu MasterBox 600 jest w stanie sprostać nawet najbardziej wymagającym wyzwaniom.
Przedni panel obudowy posiada konstrukcję drobnej siatki typu mesh, dzięki czemu zapewnia optymalne chłodzenie komponentów. Praktycznym rozwiązaniem ułatwiającym proces instalacji i modernizacji jest wyjmowana klatka na dyski twarde. Oferuje ona elastyczną konfigurację, umożliwiając zainstalowanie do dwóch dysków twardych 3,5" i sześciu dysków SSD 2,5".
MasterBox 600 posiada na pokładzie trzy 140-milimetrowe wentylatory SickleFlow i jeden wentylator CF 120. Zaprojektowana z myślą o łatwej rozbudowie obsługuje karty graficzne do 410 mm długości oraz chłodzenie powietrzne do 170 mm wysokości. Oprócz tego znajdziemy tu dwa filtry przecikurzowe zamontowane na górze i z boku obudowy. Panel I/0 wyposażono w dwa porty USB 3.2 Gen. 1 typu A oraz USB 3.2 Gen. 2x2 typu C, a także wejście dla słuchawek i audio.
Obudowa Cooler Master MasterBox 600 ma być dostępna w sprzedaży w kolorze białym i czarnym na początku maja, a jej cenę ustalono na poziomie 490 zł
Pełna specyfikacja dostępna na stronie prodcenta: https://www.coolermaster.com/catalog/cases/mid-tower/masterbox-600/#specifications
Dubaj uruchamia największy na świecie projekt rozwoju raf morskich
Sezon działkowy czas start: przygotuj się na majówkę z EZVIZ
Ponad 66% młodych Polaków korzysta z programów lojalnościowych
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Wojciech „Łozo” Łozowski: Ruszam z moim solowym projektem, ale nie mam już potrzeby bycia gwiazdorem jak kiedyś. Nowe utwory tworzyłem w różnych stanach emocjonalnych
Wokalista ma sporo muzycznych planów na najbliższe miesiące, szykuje bowiem oryginalny projekt solowy. Już niebawem premierę będzie miał jego najnowszy utwór. Właśnie realizowany jest teledysk. Wojciech „Łozo” Łozowski cieszy się na ten nowy etap swojej kariery i choć teraz o wiele spraw będzie musiał zadbać sam, to jednak bez wahania stawia czoła nowym wyzwaniom i wierzy, że to jest właśnie jego czas. Na autorskiej płycie znajdą się piosenki, które tworzył przez kilka ostatnich lat.
Psychologia
Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu
Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.