Komunikaty PR

Czego konsumenci oczekują od słodyczy w okresie wielkanocnym

2022-02-23  |  11:42
Kontakt
Komunikat prasowy
38 pr & content communication

Łódź
91-035 Łódź
38|pr.pl| |38|pr.pl
000000000
www.38pr.pl

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. W tym wyjątkowym okresie konsumenci poszukują najwyżej jakości produktów spożywczych, które pozwolą na przygotowanie wyśmienitych specjałów na świąteczny stół. Dotyczy to również słodyczy, w tym chałwy, która może stać się zarówno składnikiem tradycyjnych wypieków, jak i pełnić rolę wyjątkowej przekąski lub upominku dla najbliższych. Nic więc dziwnego, że przed Wielkanocą w ofercie wielu marek pojawiają się nowości – nie inaczej jest w przypadku firmy Unitop – czołowego producenta chałwy i sezamków w Polsce.

Święta nierozłącznie kojarzą się z wypiekami, które królują na stołach podczas spotkań w gronie rodziny i przyjaciół.

Słodkie święta

W wielu domach przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie, jednak coraz częściej konsumenci decydują się na kulinarne eksperymenty, wzbogacając tradycyjne receptury nieszablonowymi składnikami. Jednym z dodatków chętnie rozważanych przez Polaków jest chałwa, która może stać się częścią tarty, mazurka, babki czy sernika. Dlatego firma Unitop wzbogaciła swoją ofertę o chałwę waniliową w nowym opakowaniu, które szczególnie powinno przypaść do gustu miłośnikom ciast wielkanocnych.

Tradycyjne wypieki to „must have” na świątecznych stołach w polskich domach. Chcemy wspierać naszych konsumentów w przygotowaniach, dlatego na opakowaniach o gramaturze 500 i 750 g chałwy waniliowej umieściliśmy sprawdzony przepis na sernik chałwowy. Wierzymy, że ta receptura, opracowana przez blogerkę kulinarną Asię Banad skradnie serca wielu Polaków i na stałe zagości w repertuarze wielkanocnych wypieków. Nasza ręcznie wyrabiana chałwa, charakteryzująca się niepowtarzalnym aromatem, konsystencją i smakiem doskonale sprawdzi się w tym wypieku - Svetlana Vnučko, Marketing Director w firmie Unitop Sp. z o.o.

Słodki upominek dla rodziny i przyjaciół

Chociaż Wielkanoc nie kojarzy się nam z tradycją obdarowywania najbliższych prezentami, coraz więcej osób uzupełnia życzenia słodkim upominkiem. Wychodząc naprzeciw przedświątecznym oczekiwaniom konsumentów, firma Unitop rozszerza swoją ofertę w kategorii chałwy o nowe warianty smakowe torcików chałwowych, które doskonale sprawdzą się m.in. jako uzupełnienie koszów prezentowych dla rodziny czy przyjaciół. Polacy poszukują bowiem propozycji, które nie tylko zapewniają doskonały smak, ale dodatkowo posiadają eleganckie opakowanie.

Uwielbiamy obdarowywać najbliższych upominkami i coraz częściej czynimy to również w okresie świąt Wielkanocnych. Dlatego konsumenci poszukują w tym czasie prostych, ale eleganckich propozycji, a kategorią po którą najchętniej sięgają są słodycze. Dlatego w naszej ofercie znajdują się specjalne torciki chałwowe zamknięte w gustownym opakowaniu, w nowych wariantach: z żurawiną, ze skórką pomarańczy, słony karmel oraz o smaku waniliowych. Obecnie konsumenci mają do wyboru aż 7 wyjątkowych propozycji.

Svetlana Vnučko, Marketing Director w firmie Unitop Sp. z o. o.

Eleganckie torciki doskonale sprawdzą się również jako propozycja przekąski na świąteczny stół. Specjalne nacięcia na chałwie sprawiają, że dzielenie się nią z najbliższymi będzie niezwykle proste i przyjemne.

Zapraszamy do zakupów w sklepie online Unitop: https://tiny.pl/9pnjj

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: 38 pr & content communication
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy Biuro prasowe
2024-10-04 | 09:45

Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy

Marka JemyJemy, lider* na rynku zup gotowych z półki, wraz z początkiem października rozpoczęła szeroko zakrojoną kampanię mediową, obejmującą OOH, digital, social
Żywienie Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
2024-10-03 | 12:00

Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!

FRoSTA, znany producent mrożonek, kontynuuje rozwój swojej oferty, wychodząc naprzeciw potrzebom współczesnych konsumentów. Firma stawia na 100% naturalnego smaku i proste
Żywienie Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
2024-10-03 | 12:00

Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja

  W portfolio krakowskiego producenta słodyczy pojawiły się teraz MINIczekolady funkcjonalne: Koncentracja z ekstraktem z korzenia ashwagandhy, Stres z witaminami B6 i C oraz ekstraktem

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Farmacja

Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października

Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.

Żywienie

Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało

Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.