Komunikaty PR

Dla koneserów intrygujących smaków

2021-04-21  |  15:00
Biuro prasowe

Kolekcja czekolad gorzkich Terravita Cocoacara 77% to zaproszenie do świata ekskluzywnych przyjemności, w których głęboki smak kakao łączy się z wykwintnymi dodatkami i przyprawami – kardamonem, kawą, chili i pomarańczą.

Gorzkie czekolady od zawsze intrygowały miłośników szlachetnych smaków, doskonale nawiązując do azteckich tradycji i początków tworzenia czekolad z ziaren kakaowca. Dziś stanowią kwintesencję interesujących, głębokich doznań smakowych i niepowtarzalnego aromatu. Oferują nam jednak dużo więcej – w tym liczne wartości odżywcze i różnorodność kulinarnych zastosowań. Swą oryginalnością kuszą koneserów niebanalnych, wytrawnych czekoladowych kompozycji, które dostarczają wyjątkowo intensywnych doznań.

„Gorzka” idealnie sprawdza się jako pyszna, nietuzinkowa przekąska, dodatek do kawy czy herbaty, ale też jako kulinarny składnik wielu dań – fondue, ciast, polew, a nawet… sosów do mięs. Warto też wiedzieć, że gorzka czekolada zawiera wiele substancji mających pozytywny wpływ na zdrowie i samopoczucie. Magnez, żelazo, potas, polifenole czy antyoksydanty sprawiają, że ten wyborny przysmak pobudza mózg do pracy, wzmacnia organizm i podnosi poziom serotoniny, zwanej hormonem szczęścia. To znakomita propozycja dla tych, którzy szukają zdrowszych – a przy tym wykwintnych w smaku – alternatyw dla tradycyjnych słodyczy.

Kolekcja czekolad gorzkich Terravita Cocoacara 77% w eleganckich, gustownych opakowaniach, z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom szlachetnych w smaku tabliczek. Klasyczna gorzka propozycja, a może czekolada z chili i pomarańczą lub kawą i kardamonem? Aromatyczne, pobudzające zmysły dodatki czekolad Terravita Cocoacara tworzą niesamowite kompozycje, które urzekają swoim oryginalnym smakiem i aromatem.

Czekolada Terravita Cocoacara 77% kakao 100 g –  klasyczna gorzka czekolada, doskonała dla koneserów wytrawnych nut smakowych. Dzięki niskiej zawartości cukru jest świetną propozycją dla osób, które na co dzień nie jedzą klasycznych słodyczy. Doskonała do wykorzystania w kuchni. Idealnie się roztapia, tworząc aksamitną bazę kremów, sosów i wielu innych deserów.

Czekolada Terravita Cocoacara 77% kakao ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZY I CHILI 100 g – wyjątkowe połączenie wyrazistej, gorzkiej czekolady z cytrusowym akcentem w postaci skórki pomarańczy i pikantnym chili. Aromatyczna, bogata w smaku kompozycja zachwyca złożonością – nie oprze jej się żaden fan wykwintnych czekoladowych przyjemności! Zapewnia intensywność doznań i zachęca do delektowania się każdą kolejną cząstką.

Czekolada Terravita Cocoacara 77% kakao Z KAWĄ I KARDAMONEM 100 g – oryginalne zestawienie gorzkiej czekolady z wyrafinowanymi, delikatnie korzennymi nutami szlachetnego kardamonu i pobudzającą zmysły kawą. Niebanalna kompozycja smaków i aromatów przenosi myślami w egzotyczne klimaty, dając jedyne w swoim rodzaju wrażenia.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Gdy traci się oddech po COVID-19 – fizjoterapia dla ozdrowieńców Biuro prasowe
2021-05-07 | 09:00

Gdy traci się oddech po COVID-19 – fizjoterapia dla ozdrowieńców

COVID-19 to choroba, która może pozostawić długotrwałe ślady w organizmie. Obecnie szacuje się, że u ponad  80 proc. pacjentów w wyniku przejścia koronawirusa mogą
Styl życia W kleszczach pandemii czy kleszcze w pandemii?
2021-05-07 | 09:00

W kleszczach pandemii czy kleszcze w pandemii?

Koronawirus od wielu miesięcy skoncentrował uwagę opinii publicznej na trwającej pandemii. Tymczasem, w sezonie wiosennym – choć same są małe – to nadal niezmiennie stanowią
Styl życia Jak świętować dzień bez diety?
2021-05-06 | 16:30

Jak świętować dzień bez diety?

6 maja obchodzimy Międzynarodowy Dzień Bez Diety. W jaki sposób możemy świętować ten dzień? Czy po prostu będziemy się objadać ptysiami i słodyczami, a może

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Iwona Węgrowska: Bardzo chciałabym ważyć 50 kg. Mam jednak problem z zatrzymywaniem się wody w organizmie i często nawet jak mało jem, to wyglądam jak balon

Wokalistka postanowiła wykorzystać ostatnie tygodnie na to, żeby zadbać o formę, zrzucić kilka zbędnych kilogramów i z gracją zaprezentować się na plaży w kostiumie kąpielowym. Założyła sobie, że chce osiągnąć wagę 50 kg. Dlatego też stosuje oczyszczającą dietę dr Dąbrowskiej i całkowicie zrezygnowała z jedzenia mięsa. Piosenkarka przyznaje też, że niezwykle uciążliwe jest dla niej zatrzymywanie się wody w organizmie. Przez to czuje się bardzo niekomfortowo.

Media

Piotr Gruszka: Cierpliwość przydała się w programie „Power Couple”. Pierwszy raz byliśmy tak długo bez dzieci i to był dla nas test

Nowy program TVN „Power Couple” był sprawdzianem zaufania dla par, które wzięły w nim udział. Uczestnicy, aby potwierdzić siłę związku, wykonują ciekawe, a niekiedy czasami nawet ekstremalne zadania. Wśród par, które walczą w pierwszej edycji show, znaleźli się siatkarz Piotr Gruszka wraz z żoną Aleksandrą Szettel-Gruszką. Małżeństwo bardzo dobrze się bawiło na planie programu. Sportowiec zaznacza, że dzięki trudnym konkurencjom jeszcze lepiej poznał swoją żonę i docenił jej wytrwałość.

Robotyka i SI

Sztuczna inteligencja rewolucjonizuje futbol. Analizuje mecz i zagrania zawodników oraz pozwala opracować strategię pod konkretnego przeciwnika

Według szacunków 30–35 proc. bramek podczas meczów piłki nożnej pada w wyniku stałych fragmentów gry. Dogłębna analiza działań ma kluczowe znaczenie, aby móc je maksymalnie zoptymalizować, a tym samym uzyskać przewagę nad rywalami. Dzięki sztucznej inteligencji można łatwo zanalizować wybrane fragmenty gry poszczególnych zawodników czy sprawdzić taktykę. Kamery wspierane przez SI pozwalają mierzyć prędkość podań, rotację piłki czy śledzić pozycje zawodników. Co równie ważne, sztuczna inteligencja może przewidywać szanse powodzenia dla różnych taktyk gry. Takie rozwiązania są już dostępne w polskiej piłce.