Komunikaty PR

Dobra forma na wiosnę

2021-05-04  |  18:10
Biuro prasowe

W asortymencie Sante znaleźć można wiele propozycji, które nie zawierają dodatku cukru i stanowić będą wartościowy element takiego właśnie zdrowego jadłospisu. Te produkty będą wspierać utrzymanie prawidłowej sylwetki, wpłyną na dobre samopoczucie, a przy wyśmienicie smakują. Wiosenny powrót do formy bez wyrzeczeń? Sante ma na to zdrowy i pyszny sposób!

O zdrowie i kondycję powinniśmy dbać oczywiście przez cały rok, jednak często to właśnie wiosenny czas jest dla wielu osób szczególną motywacją do tego, aby zadbać o lepszą formę. Po zimie (zwłaszcza w czasach pandemii, gdy aktywności są ograniczone), czujemy się nieco ociężali, ospali, a zbędne kilogramy nierzadko wcale nie chcą zniknąć w krótkim czasie. Wiosna jest znakomitą okazją do tego, by na nowo wprowadzić do życia ruch na świeżym powietrzu i korzystać z lepszej aury.

Jeśli chcemy zadbać o siebie holistycznie, do aktywnosci fizycznej konieczne jest również dołączenie odpowiedniej diety. Sezonowe warzywa i owoce, lżejsze, a przy tym odżywcze produkty, zdrowe tłuszcze – zbilansowany i pełnowartościowy jadłospis jest jednym z filarów zdrowego stylu życia! A dziś żyjemy szybko, intensywnie; praca i inne zajęcia pochłaniają nam często większą część dnia. W dbałości o kondycję i szczupłą sylwetkę mamy jednak świetnych sprzymierzeńców, którymi są produkty bez cukru dodanego. Szeroki ich wybór w swojej ofercie ma Sante – ekspert od zdrowej żywności. Pyszne granole, napoje roślinne, pełnowartościowe batony, wafle czy kremy orzechowe to idealne propozycje dla osób, które świadomie komponują swoje zdrowe menu, zarówno w formie tradycyjnej, jak i wege. A z tych produktów codziennie można przygotowywać każdy posiłek - śniadanie, kolację czy też sięgnąć po nie, gdy mamy ochotę na przekąskę w lekkim, wiosenny stylu. Bez cukru – ale z wyśmienitym smakiem!

Idealną opcją na fit śniadanie będzie Granola proteinowa Go On, na bazie wyjątkowo chrupkich, wypiekanych, pełnoziarnistych płatków owsianych – oczywiście bez dodatku cukru! Jest dostępna w dwóch smakowitych wariantach – z owocami oraz z czekoladą i orzechami. Została wzbogacona białkiem roślinnym, dzięki czemu zawiera ok. 20% białka, co z pewnością docenią osoby uprawiające sport. Ponadto dostarczy błonnika, składników mineralnych (takich jak potas, żelazo, fosfor, magnez, cynk, miedź, mangan) oraz witamin (A, B1, E). To szybki pomysł na pyszne i odżywcze śniadanie, w sam raz przed dniem wypełnionym różnymi aktywnościami.

Proteinowa granola doskonale skomponuje się z napojem roślinnym – również bez cukru dodanego, takim jak Napój migdałowy Sante Organic – w 100% roślinny i z certyfikatem BIO. Idealny dla wszystkich, którzy chcą urozmaicić swoje codzienne menu, a przy tym wybierają produkty powstające z poszanowaniem dla środowiska. Ten napój jest produkowany z najwyższej jakości ekologicznych migdałów. Zachwyca kremową konsystencją, łagodnym smakiem – i oczywiście krótkim składem. Ma niską zawartość soli oraz tłuszczów nasyconych. Będzie też znakomitą bazą do przygotowania koktajlu z ulubionych owoców.

A co na drugie śniadanie lub słodki podwieczorek bez wyrzutów sumienia? Ciasteczka zbożowe Sante FIT! Chrupiące i mocno owocowe, słodkie – choć bez cukru dodanego, odżywcze – choć to ciastka! Są dostępne w trzech pysznych smakach: z morelą, z żurawiną i kakaowe. Zawierają pełnoziarniste płatki owsiane i wyróżnia je wysoka zawartość błonnika. Są źródłem tiaminy i składników mineralnych (fosforu, manganu, żelaza, cynku, magnezu). W składzie znajduje się również inulina – naturalny prebiotyk. Świetne jako przekąska w ciągu dnia.

Gdy zaplanowaliśmy trening czy inną aktywność na świeżym powietrzu, warto mieć „pod ręką” batony proteinowe 33% Go On Nutrition. To prawdziwy zastrzyk energii! Przede wszystkim, dostarczają porządnej porcji białka. Izolat białek mleka MPI i koncentrat białek serwatkowych WPC 80 tworzą idealnie dobraną kompozycję – łącznie aż 33% białka z mleka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz zdrowych kości. Zawarty w batonach magnez pomaga w utrzymaniu prawidłowej pracy mięśni i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia. Batony są wyjątkowo kruche i o delikatnej konsystencji. Są dostępne w trzech wariantach smakowych – waniliowo-malinowym, słony karmel i czekoladowym.

A na koniec dnia – chrupiąca kanapka z wafli kukurydzianych lub ryżowych. To świetne rozwiązanie dla wszystkich, którzy chcą ograniczyć lub wyeliminować spożywanie tradycyjnego pieczywa albo po prostu mają ochotę na lekkie urozmaicenie. Bezglutenowe wafle kukurydziane Sante nie mają żadnych sztucznych dodatków, a zawierają błonnik. Wyróżnia je dodatek soli himalajskiej – najszlachetniejszej soli na Ziemi. Wafle ryżowe z amarantusem Sante są wypiekane z pełnego ziarna ryżu brązowego, dostarczającego cennych składników odżywczych (w tym błonnika), z dodatkiem ryżu białego. Wyróżnia je niska zawartość tłuszczu, brak cukru dodanego i brak sztucznych dodatków. Amarantus, należący do najstarszych zbóż uprawnych, dziś jest zaliczany do tzw. super żywności. Nadaje on waflom niepowtarzalny, słodkawo-orzechowy smak. Wafle kukurydziane i ryżowe są idealne dla osób dbających o sylwetkę – jeden wafel to tylko 19 kcal! Świetnie smakują zarówno w wersji wytrawnej, np. z pasztetem vege czy hummusem, jak i w słodkiej odsłonie – z masłem orzechowym Go On Nutrition crunchy. To produkt w 100% z orzeszków arachidowych. Nie zawiera oleju palmowego, dodatku soli ani dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące w orzeszkach sól i cukier). Jest dobrym źródłem białka roślinnego (aż 27%), które jest bardzo ważne w diecie osób aktywnych fizycznie. Dostarcza nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin (niacyny, kwasu foliowego, witaminy E) i składników mineralnych (m.in. fosforu, cynku, magnezu i potasu). To pyszny, zdrowy i multifunkcyjny produkt kulinarny, którego dziś nie powinno zabraknąć w kuchniach osób aktywnych, dbających o dobrą formę i poszukujących nowych smaków!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Żabka Jush łączy siły z wlodim4444 Biuro prasowe
2024-09-27 | 14:10

Żabka Jush łączy siły z wlodim4444

Żabka Jush, w ramach swojej najnowszej kampanii wizerunkowej, rozpoczęła współpracę z popularnym grafikiem i instagramerem wlodim4444. Efektem tych działań jest
Styl życia Ewa Ewart i Magda Atkins gośćmi specjalnymi DOMOTEKI
2024-09-27 | 13:10

Ewa Ewart i Magda Atkins gośćmi specjalnymi DOMOTEKI

DOMOTEKA, centrum designu z najbogatszą w Polsce ofertą do wnętrz premium, świętuje w tym roku 18. rocznicę swego powstania. Z tej okazji, 4 października 2024 r.
Styl życia Poloneza czas zacząć! Sokołów Podlaski idzie po rekord
2024-09-27 | 07:30

Poloneza czas zacząć! Sokołów Podlaski idzie po rekord

Sokołów Podlaski obchodzi swoje 600-lecie i z tej okazji władze miasta postanowiły pobić Rekord Polski w kategorii „Najwięcej osób tańczących poloneza”.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.