20-lecie BoConcept w Polsce
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
Marka BoConcept hucznie świętowała dwudziestolecie działalności na polskim rynku. 20 lutego w salonie przy ul. Woronicza 31 w Warszawie bawiło się ponad 200 architektów, partnerów biznesowych, przyjaciół marki oraz przedstawicieli mediów. Spotkaniu towarzyszył najlepszy duński design, wysmakowana kuchnia, a także najnowsze osiągnięcia techniki.
Spotkanie poprowadziła Ewa Mierzejewska – historyk sztuki i znana dziennikarka od lat związana z branżą wnętrzarską. Przywołała ona kilka wspomnień o designie sprzed dwóch dekad oraz historii marki BoConcept. Można było też posłuchać ciekawostek o produktach BoConcept z 2000 roku, które przedstawił Kamil Maślanka, właściciel salonu BoConcept.
Na polskich urodzinach BoConcept obecna była też Zoe Shields, Country Manager z ramienia BoConcept A/S na rynki: UK, Ireland, Central/Eastern Europe.
Partnerem wydarzenia był Samsung. Uwagę gości zwracała ściana zaaranżowana najnowszymi telewizorami tej marki z serii QLED i The Frame, na których wyświetlano filmy promocyjne BoConcept z ostatnich 20 lat. The Frame to linia stworzona we współpracy ze znanym i cenionym na świecie projektantem Yves’em Behar. Zgodnie z jego zamysłem telewizor nie jest jedynie „czarną skrzynką, a za sprawą specjalnego sklepu ze sztuką – Art Store –możesz podziwiać w domu dzieła pochodzące z renomowanych światowych galerii, kiedy akurat nie oglądasz filmu. Uczestnicy spotkania jako pierwsi w Europie mieli też okazję zobaczyć najnowszy telewizor koreańskiej marki – The Sero, który swoją światową premierę miał w styczniu na targach CES 2020 w Las Vegas. Jego obracany ekran można ustawić pionowo, co pozwala na wygodne oglądanie treści pochodzących z aplikacji Instagram czy TikTok – tak, jak na telefonie.
Ważnym punktem wydarzenia były warsztaty kulinarne Cook Story by Samsung, poprowadzone przez Bartosza „Snecza” Dębskiego – znanego szefa kuchni, blogera kulinarnego i redaktora prowadzącego audycje kulinarne w Newonce Radio. Jego interpretacja meksykańskiej kuchni z użyciem ciekłego azotu oczarowała podniebienia gości.
Na urodzinowej imprezie nie mogło oczywiście zabraknąć prezentów. Tym razem jednak obdarowany został nie jubilat, lecz goście, wśród których rozlosowano vouchery na zakupy i upominki rzeczowe. Zwycięzca loterii otrzymał kultowy fotel Imola od BoConcept, w dowolnej, wybranej przez siebie tkaninie, wraz z poradą projektanta, a także – prawdziwa gratka! – kolekcjonerską miniaturę fotela Imola w skali 1:16.
O wyjątkową oprawę wizualną i zapachową wydarzenia zadbały marki Jo Malone London i Dom Roślin. Patronat medialny nad wydarzeniem objęły redakcje: Newonce, WhiteMad, Label Magazine i Magazif.
Autorem zdjęć z wydarzenia jest Sebastian Mintus.
Więcej inspiracji na: https://www.boconcept.com/pl-pl/
Spragnieni słońca? Bizzarto ma idealny zestaw mebli do wypoczynku w ogrodzie
OMNIRES debiutuje na 62. edycji targów Salone del Mobile
Wineo 600 wood XL: podłoga w WIELKOmiejskim stylu
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Partner Serwisu Zdrowie
Żywienie
Dorota Szelągowska: Moją specjalnością w kuchni jest czyszczenie lodówki i przygotowanie czegoś z niczego. Mam to po mamie
Jurorka w programie „MasterChef Nastolatki” wspomina, że swoją przygodę z kulinariami rozpoczęła w dzieciństwie. Kiedy miała sześć lat, to już chętnie pomagała mamie, a z czasem sama zaczęła przygotowywać różne potrawy, które smakowały całej rodzinie. Jej popisowe dania to lasagna, tarta cytrynowa i zapiekane mięsa. Dorota Szelągowska przekonuje, że przyrządzając w kuchni różne smakołyki, doskonale się relaksuje.
Gwiazdy
Enej: Wielkanoc musi być w rodzinnym gronie. Nie jesteśmy fanami wyjazdów do hoteli, żeby spędzać święta z obcymi ludźmi
Muzycy zespołu Enej przyznają, że lubią i celebrują święta, dlatego cieszą się na nadchodzącą Wielkanoc. Zamierzają wtedy zwolnić tempo, odłożyć na bok pracę i poświęcić czas rodzinie. Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha zdradzają, że ich popisowym, a jednocześnie ulubionym świątecznym przysmakiem jest sałatka jarzynowa. Sami też z przyjemnością ją przygotowują.
Konsument
Poczucie bycia autentycznym w mediach społecznościowych wpływa pozytywnie na zdrowie psychiczne młodych ludzi. Autentyczność w prawdziwym życiu nie ma takiego znaczenia
Studenci, którzy postrzegają siebie jako autentycznych w mediach społecznościowych, są mniej zestresowani i cieszą się lepszym zdrowiem psychicznym, niż ci, którzy na platformach posługują się wizerunkiem wykreowanym. Autentyczność w rzeczywistym świecie nie ma jednak takiego wpływu na dobrostan psychiczny. Takie wnioski płyną z badania przeprowadzonego przez naukowców z USA we współpracy z polskimi i niemieckimi kolegami. Badacze przyjrzeli się też różnicom między tymi zależnościami badanymi u pokolenia Z i pokoleń wcześniejszych. Z ich obserwacji wynika, że „zetki” uważają siebie za bardziej autentycznych w mediach społecznościowych niż starsi uczestnicy badania.