Bądź gotowy na Święta z lodówką Haier Absolute Ice
Grudzień to miesiąc przygotowań do Świąt i spotkań towarzyskich. Często w tym okresie kupujemy duże zapasy żywności z większym wyprzedzeniem. Warto jednak zwrócić uwagę na sposób przechowywania produktów spożywczych tak, by na dłużej pozostały świeże i pełne wartości odżywczych. Lodówka Haier Multidoor HCR7918EIMB dzięki odpowiednim szufladom, technologii Fresher Shield oraz systemowi antybakteryjnemu ABT-Pro zapewni najbardziej optymalne warunki chłodzenia dla wszystkich produktów.
W zgodzie z filozofią zero waste
Według badania przeprowadzonego przez Banki Żywności szacuje się, że w Polsce marnowane jest rocznie prawie 3 000 000 ton żywności szczególnie w okresie świątecznym, kiedy kupowane są większe zapasy jedzenia. Ważne zatem, aby zakupiona żywność była przechowywana w odpowiednich warunkach i na długo pozostała świeża. Różne produkty wymagają różnego sposobu przechowywania, dlatego Haier w swoim urządzeniu zastosował specjalne strefy, które będą w tym pomocne. Szuflada Humidity Zone zapewni odpowiednią wilgotność dla sezonowych owoców i warzyw. Dzięki temu na dłużej zachowają one swoją świeżość i soczystość. Szuflada My Zone Plus pozwoli jednym dotknięciem stworzyć optymalne warunki dla przechowywanych w niej produktów w zależności od aktualnych potrzeb. Można ustawić temperaturę w szufladzie w zakresie od -1°C do +3°C. Przedział od -1°C do 0°C jest idealny dla mięs, +1°C do +2°C dla warzyw, a +3°C to najlepsza temperatura dla owoców. Producent zastosował autorską technologię Fresher Shield zapewniającą świeżość produktów, a także system ABT-Pro, który usuwa bakterie w całym urządzeniu skutecznie zapobiegając tworzeniu się pleśni i eliminując nieprzyjemne zapachy. Dodatkowo, system poziomego przepływu powietrza pomaga w utrzymaniu idealnej temperatury zarówno w chłodziarce jak i zamrażarce, co daje gwarancję, że przechowywane produkty będą dłużej świeże. Oczywiście, kupując większe zapasy żywności można część z nich zamrozić. Haier stworzył specjalną strefę Switch Zone, w której użytkownik może sam zdecydować czy potrzebuje więcej miejsca na chłodzenie czy zamrażanie produktów, ponieważ istnieje możliwość swobodnego przełączania chłodziarki w zamrażarkę w tym samym obszarze lodówki. Za pomocą cyfrowego wyświetlacza, znajdującego się na drzwiach urządzenia, można zmienić ustawienie temperatury w zakresie od -18°C do +5°C. Dzięki temu gdy zbliżają się Święta lub Sylwester, użytkownik nie musi się martwić, gdzie pomieścić wszystkie dodatkowe dania lub przekąski.
Zimne napoje zawsze pod ręką
Lodówka Haier wyposażona została w dozownik na wodę oraz kostkarkę. Serwowanie chłodnych napojów w przypadku niespodziewanych gości zawsze będzie niezwykle proste. Dzięki temu można również zrezygnować z zakupu wody w plastikowych butelkach i być bardziej eko. Wbudowana w drzwi urządzenia kostkarka do lodu Absolute Ice ma własny system chłodzenia całkowicie niezależny od chłodziarki i zamrażarki. W ten sposób zimne powietrze wewnątrz modułu jest wolne od zapachów, które nie przenikają z innych stref lodówki. Zarówno lód, jak i filtrowana woda są krystalicznie czyste i pozbawione niepożądanej woni innych produktów zapewniając dostęp do orzeźwiającej wody i napojów w każdej chwili, bez konieczności zakupu ich w nieekologicznych opakowaniach.
Więcej informacji: https://www.haier-europe.com/pl_PL/multidoor/34005147/hcr7918eimb/

Wąskie regały metalowe do garażu. Praktyczne rozwiązania

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.