Komunikaty PR

Bezproblemowe gotowanie na gazie

2024-04-22  |  12:00
Biuro prasowe
Kontakt

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut

ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl

Gotowanie to sztuka, która wykracza poza samą konieczność przygotowywania posiłków. To nie tylko proces łączenia składników w potrawy, ale również wyraz kreatywności, pasji i zaangażowania. Dla niektórych to codzienna rutyna, dla innych zaś prawdziwa przyjemność, pełna inspiracji i satysfakcji. Co sprawia, że gotowanie staje się ulubioną czynnością? A co można uczynić, by – w innym przypadku – przygotowywanie posiłków było jak najmniej kłopotliwe? Z odpowiedzią na oba pytania przychodzi nowoczesna technologia i wyjątkowe, opatentowane sposoby, które sprawiają, że gotowanie jest bezproblemowe!

Przygotowanie posiłków może być dla nas więcej niż tylko sposobem na zaspokojenie głodu. To czas, który spędzamy sami ze sobą lub z bliskimi. To możliwość wyrażenia siebie poprzez smaki i aromaty. To także okazja do nauki i odkrywania nowych umiejętności. Jednakże, aby osiągnąć pełną satysfakcję z gotowania, musimy poznać sekrety, które sprawią, że proces ten stanie się dla nas przyjemnością.

Co sprawia, że gotowanie staje się czymś więcej niż tylko zadaniem do wykonania? Dlaczego dla niektórych jest to źródło radości, relaksu i spełnienia, podczas gdy inni traktują to jedynie jako konieczność?

Radość z gotowania = rozwój technologii

Wraz z postępem technologii, gotowanie stało się bardziej dostępne i fascynujące niż kiedykolwiek wcześniej. Opatentowane sposoby i innowacyjne rozwiązania technologiczne wprowadziły nowe możliwości do naszych kuchni, sprawiając, że proces przygotowywania posiłków stał się jeszcze bardziej efektywny i satysfakcjonujący.

- Innowacje kuchenne nie tylko ułatwiają nam pracę, ale także inspirują do eksperymentowania i tworzenia nowych smaków. Opatentowane urządzenia, takie jak wielofunkcyjne piece do gotowania sous-vide, ceramiczne noże o precyzyjnym ostrzu, blender kuchenny z technologią mikroprocesorową czy inteligentne garnki elektryczne z funkcją kontrolowania temperatury pozwalają nam na osiągnięcie idealnego stopnia dopieczenia czy gotowania, co przekłada się na wyjątkowy smak i konsystencję potraw – mówi Stanisław Szyling, ekspert marki DYNACOOK.

Rozwój technologiczny wpływający na bezproblemowość gotowania widać także w przypadku kuchni gazowych. Co ciekawe, jest to w Polsce najczęstsza opcja spotykana w domostwach – szacunki mówią o ponad 86% kuchni, w których to właśnie gaz jest podstawą gotowania. Z tego względu polska firma Dynaxo, producent gazowych płyt ceramicznych DYNACOOK, od lat prowadzi badania nad udoskonaleniem technologii „gaz pod szkłem”. Koncept gazowych płyt ceramicznych DYNACOOK jest nie tylko alternatywą dla zwykłych kuchenek, ale również daje szereg dodatkowych zalet, na które warto zwrócić uwagę.

Bezproblemowe gotowanie „pod szkłem”

Czym właściwie jest technologia „gaz pod szkłem”? Polega ona na umiejscowieniu pól grzewczych pod powierzchnią płyty ceramicznej, podobny zabieg jak w przypadku płyt elektrycznych, gdzie żarniku umieszczane wewnątrz urządzenia. Tym sposobem zyskujemy kuchenkę wyglądem przypominającą płyty indukcyjne, ale wciąż zasilaną ciepłem, które pochodzi z gazu. Brak otwartego płomienia, jak w przypadku zwykłych kuchenek płomienicowych, to gwarancja bezpieczeństwa. Nie ma tutaj mowy o przypadkowym jego podpaleniu gorącego oleju czy materiałów znajdujących się blisko kuchenki, zgaszeniu czy niekontrolowanym ulatnianiu się gazu – cały proces jest pod ścisłą kontrolą sterowników, a nawet gdyby doszło do nieoczekiwanej awarii, dostęp do gazu jest od razu zamykany przez elektrozawory.

- Bezpieczeństwo użytkowania płyty jest bezsprzeczne. Działa tutaj zaawansowana technologia, czyli dodatkowe systemy mikroprocesorowe, które czuwają nad poprawnym działaniem płyty. Brak otwartego ognia ma także dodatkową zaletę. Jeśli przypadkiem coś rozleje się nam na płytę, a cały system znajduje się pod ceramiką, to nie dojdzie do żadnych przypadkowych uszkodzeń – wyjaśnia ekspert DYNACOOK.

Brak otwartego ognia sprawia, że ciepło nakierowywane jest bezpośrednio na pole grzewcze na płycie, a co za tym idzie, nie musimy obawiać się jego strat. Ciepło na polu grzewczym przekazywane jest od razu do garnka, w którym gotujemy, to zaś powoduje, że wydajnie przygotujemy swoje potrawy. Takie działanie płyty pozwala na mniejsze zużycie gazu, a więc również na oszczędności dla naszego portfela. Sama płyta daje nam również wyjątkowo szerokie spektrum działania, jeśli chodzi o dobór temperatury i mocy grzania. Płyty gazowe, takie jak DYNACOOK, posiadają najszersze na rynku spektrum mocy grzania - dając użytkownikom aż 18 stopni mocy, co pozwala na precyzyjne dopasowanie go do gotowanych przez nas dań.

- Ceramiczna płyta to również wielka zaleta, jeśli chodzi o czystość w kuchni. W przypadku klasycznych kuchenek, usuwanie brudu, szczególnie między wystającymi rusztami, potrafi być kłopotliwe i uciążliwe. Gładka powierzchnia płyty ceramicznej jest łatwa w czyszczeniu i zachowaniu jej w odpowiednim stanie. Na zimnej płycie wystarczy wykorzystać skrobak, by pozbyć się zabrudzenia. Później przyda nam się ściereczka i typowe mleczko do czyszczenia, które delikatnie usunie ewentualne resztki zanieczyszczeń. Dodatkowo taka wyczyszczona płyta dzięki gładkiej ceramicznej powierzchni doda elegancji i stylu w każdej kuchni   – dodaje Stanisław Szyling z DYNACOOK.

Radość z gotowania jest nie tylko efektem pasji i zaangażowania, ale także rezultatem rozwiązań technologicznych rozwijanych od 2005 roku. Sprawiają one, że proces przygotowywania posiłków staje się bezproblemowy i satysfakcjonujący. Współczesne płyty gazowe w technologii "gaz pod szkłem" DYNACOOK, nie tylko ułatwiają pracę, ale również inspirują do eksperymentowania z nowymi smakami i potrawami. Dzięki opatentowanym sposobom oraz nowoczesnym urządzeniom kuchennym, gotowanie staje się nie tylko codzienną rutyną, lecz także prawdziwą przyjemnością, pełną możliwości twórczych i smakowych.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: GutPR Hanna Gehrke - Gut
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom BLIKUJ na raty w IKEA! Nowy sposób płatności dostępny w całej Polsce Biuro prasowe
2025-06-02 | 16:00

BLIKUJ na raty w IKEA! Nowy sposób płatności dostępny w całej Polsce

Wyobraź sobie, że urządzasz salon marzeń albo wreszcie wymieniasz kuchnię na nową, a wszystko to bez czekania na wypłatę czy wizyty w banku. Teraz to możliwe dzięki nowej metodzie
Dom Deweloperzy ukrywają ceny mieszkań. Z troski o klientów czy swoje portfele?
2025-05-13 | 06:00

Deweloperzy ukrywają ceny mieszkań. Z troski o klientów czy swoje portfele?

Rynek nieruchomości w Polsce rządzi się swoimi prawami. Klient nierzadko poznaje ceny lokali dopiero wtedy, gdy zapyta o nie sprzedawcę. Najlepiej osobiście, podczas spotkania
Dom Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia?
2025-04-29 | 18:00

Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia?

Rynek nieruchomości przeszedł w ostatnich latach dużą metamorfozę. Coraz więcej osób, zamiast mieszkania w centrum dużego miasta, wybiera życie na przedmieściach.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.