Komunikaty PR

Ćwikła z chrzanem – charakterna nowość WSP Społem

2022-11-24  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” przed zbliżającymi się świętami przygotowała niezwykle smakowitą niespodziankę. W II połowie listopada na rynku zadebiutowała bowiem Ćwikła z chrzanem. Jej receptura oparta została na najlepszych wzorach a inspiracją były tradycyjne, domowe receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie. Jest jednak coś co zdecydowanie wyróżnia ją na tle innych tego typu produktów.

Ćwikła z chrzanem to powszechnie znana i bardzo lubiana, słodko - pikantna sałatka. Od wieków przygotowuje się ją z gotowanych buraków ćwikłowych, utartych z dodatkiem aromatycznego chrzanu, octu, cukru i soli. Dlatego właśnie wyrób powstający w kieleckiej spółdzielni nie zawiera żadnych zbędnych dodatków, kanonicznie bazując na rodzimych zwyczajach kulinarnych i gustach polskich konsumentów. Oprócz „krótkiego” składu warto także zwrócić uwagę na wyjątkowy smak opisywanej nowości. Dzięki wysokiej zawartości korzenia chrzanu (aż 29%) staje się dodatkiem ciekawszym i zdecydowanie bardziej wyrazistym. Słodycz i wykwintny charakter buraczków uzupełnia pikantna „zadziorność” znana (i lubiana) z Chrzanu Luksusowego. Całość dopełnienia jej głęboka, apetyczna barwa. Piękny, buraczkowy kolor sprawia, że na stole prezentuje się niezwykle atrakcyjnie.

Ćwikła z chrzanem doskonale sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole. Także i przy okazji Bożego Narodzenia znajdzie szereg kulinarnych zastosowań. Stanowi nieodzowny dodatek do wędlin, pasztetów, mięs no i oczywiście jaj. Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno – w zależności od indywidualnych preferencji. Domownicy na pewno będą zachwyceni.

W 340 g słoiku znajdziemy buraki ćwikłowe (61%), chrzan (29%), wodę, cukier, ocet spirytusowy i sól. Nie zawiera substancji konserwujących.

 

Sugerowana cena Ćwikły z chrzanem WSP Społem: 4,83 zł.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Ciepła podłoga o każdej porze roku Biuro prasowe
2024-07-24 | 11:00

Ciepła podłoga o każdej porze roku

Jakość to nie jest efekt końcowy. O jakości trzeba myśleć od początku, już na etapie planowania, a potem wybierania każdego materiału i każdego produktu. Jest to tym bardziej ważne,
Dom Konkurs Simon Living Places pod auspicjami Fundacji Miesa van der Rohe
2024-07-23 | 13:00

Konkurs Simon Living Places pod auspicjami Fundacji Miesa van der Rohe

Firma Simon, we współpracy z Fundacją im. Miesa van der Rohe, ogłosiła kolejną edycję znanego na całym świecie konkursu architektonicznego Simon Living Places. Konkurs, ustanowiony
Dom Megaporcja inspiracji z katalogiem Galerii Wnętrz DOMAR
2024-07-23 | 09:00

Megaporcja inspiracji z katalogiem Galerii Wnętrz DOMAR

Planowanie przestrzeni w naszym mieszkaniu to proces, wymagający zarówno wiedzy na temat aktualnych trendów, jak i sporej dawki inspiracji. Z kolei poświęcenie wielu godzin na

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia

Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.

Gwiazdy

Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje

Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.