Komunikaty PR

Czy w trakcie podróży kamperem można gotować?

2023-08-25  |  12:00
Biuro prasowe
Kontakt

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut

ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl

Podróż kamperem to opcja dla osób, które nie lubią ograniczeń. Ten sposób podróży pozwala na zwiedzenie znacznie większych obszarów bez obaw o nocleg. Wycieczka może zatem zmienić swój kurs w każdym momencie, gdy tylko znajdziemy miejsce warte uwagi. Istotnym elementem podróży jest jednak kuchnia – czasem mamy ochotę na prawdziwy domowy posiłek. Ale czy można go swobodnie przyrządzić w kamperze?

Spędzanie wakacji w kamperze cieszy się coraz większą popularnością. Fakt ten nie dziwi, bowiem pozwala na większą swobodę w wyborze miejsc docelowych i oferuje wolność, o którą trudno w hotelowych pokojach. Nowoczesne kampingi bez problemu można znaleźć także w ustronnych i przepięknych miejscach, a dobrze wyposażone kuchnie w kamperach umożliwiają przygotowanie lokalnych potraw bez konieczności poszukiwania polecanych miejsc w przewodnikach.

Gotowanie w kamperze – czy jest bezpieczne?

Nowoczesne kampery są prawie jak domy – można w nich swobodnie wziąć prysznic, wyspać się na wygodnym łóżku, a nawet przygotować pyszny posiłek. Jednak podczas gotowania bardzo ważne jest, aby zachować szczególną ostrożność. Warto pamiętać, że z kuchni w kamperze można korzystać tylko i wyłącznie na postoju. Co więcej, otwarty płomień kuchenek gazowych może przyczynić się do pożaru. Dlatego też bardzo ważne jest zastosowanie w kamperach właściwego sprzętu. Świetnym rozwiązaniem są  kuchenki gazowe dedykowane jachtom oraz kamperom – ceramiczne płyty gazowe, w których żarnik jest dodatkowo osłonięty, znacznie zwiększając bezpieczeństwo oraz komfort użytkowania.

- Kuchnie gazowe do kampera pokryte szybą ceramiczną są nie tylko bezpieczne, ale przede wszystkim łatwe w użytkowaniu. Stanowią bezproblemowe w czyszczeniu rozwiązanie, bowiem gładką płytę wystarczy po prostu przetrzeć po ostygnięciu. Dzięki temu, rozlane mleko czy tłuszcz szybko zniknie z kuchenki i łatwo zachowamy porządek w kamperze – mówi Stanisław Szyling, ekspert marki DYNACOOK.

Minimalistyczna, ale też i sprawna kuchnia pozwala podczas wakacji cieszyć się nie tylko przepięknymi krajobrazami, ale również i lokalnymi aromatami. Zakupione na targach świeże produkty z łatwością można przyrządzić na aromatyczną kolację dopasowując ją do upodobań całej rodziny.

Kuchnia w kamperze – dla kogo?

Własną kuchnię w kamperze docenią wszyscy – nawet ci, którzy w podróży lubią korzystać z restauracji. Jak wyjaśnia ekspert marki DYNACOOK, płyta gazowa w kamperze jest odpowiednim rozwiązaniem dla szerokiego spektrum podróżników o różnych preferencjach, stylach podróżowania i potrzebach kulinarnych. Sprawdzi się ona u osób, które cenią sobie niezależność i spontaniczność w podróżach, pozwalając im na przygotowanie posiłków w dowolnym miejscu, niezależnie od dostępności restauracji czy infrastruktury. Co więcej, będzie także odpowiednia dla podróżników z alergiami, nietolerancjami lub wybranymi dietami (np. wegetarianie lub weganie), tym samym dając im pełną kontrolę nad tym, co jedzą. Mogą przygotowywać posiłki, które spełniają ich indywidualne potrzeby żywieniowe:

- Kamper z płytą gazową jest również doskonałym wyborem dla rodzin podróżujących z dziećmi. Pozwala na wygodne przygotowywanie śniadań, obiadów i kolacji, co może być bardziej praktyczne i oszczędne w porównaniu z jedzeniem w restauracjach z małymi dziećmi. Świetnie sprawdzi się także w przypadku osób podróżujących z ograniczonym budżetem, gdyż korzystanie z płyty gazowej w kamperze pozwoli zaoszczędzić na kosztach związanych z jedzeniem w restauracjach. Nie zapominajmy o podróżnikach eksplorujących odległe miejsca - w wielu odległych miejscach lub w górach, gdzie infrastruktura gastronomiczna może być ograniczona, kamper z płytą gazową pozwoli na samodzielne przygotowywanie posiłków.

Płyta gazowa bez płomieni DYNACOOK dedykowana kamperom to niewielki dodatek, który pozwala na większą swobodę w podróży, ale też i na podróże kulinarne. Płyty ceramiczne w technologii gaz pod szkłem, dostosowane do potrzeb i możliwości kamperów, spełniają oczekiwania wszystkich miłośników tego typu spędzania wolnego czasu.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: GutPR Hanna Gehrke - Gut
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Wyznania miłosne w architekturze Biuro prasowe
2024-07-01 | 08:00

Wyznania miłosne w architekturze

W świecie architektury, za fasadami monumentalnych budowli, kryją się niezwykłe historie miłości, pasji i zawiści. Jedną z nich jest życie ikonicznej Eileen Gray - kobiety bez formalnego
Dom Delektuj się latem z Fiskars
2024-06-28 | 14:00

Delektuj się latem z Fiskars

Lato to doskonały czas na urządzenie pikniku z przyjaciółmi albo rodziną. Tym razem użyjmy do przygotowania i serwowania pysznych dań produktów Fiskars, a gotowanie
Dom LETNIA WYPRZEDAŻ W BOCONCEPT
2024-06-26 | 16:10

LETNIA WYPRZEDAŻ W BOCONCEPT

Duńska marka meblowa BoConcept zaprasza na jedno z największych wydarzeń promocyjnych tego roku - Letnią Wyprzedaż. W dniach 15 czerwca – 31 lipca 2024 roku, znaczną część kolekcji

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Aleksandra Popławska: Tantiemy z internetu to są zarobki za naszą pracę i nam się należą. W Europie wszyscy powinniśmy działać na podobnych prawach

W piątek zakończyła się batalia środowiska filmowego o tantiemy z platform streamingowych. Dzięki nowym przepisom twórcy i wykonawcy utworów audiowizualnych oraz wykonawcy utworów słownych i słowno-muzycznych będą uzyskiwać stosowne wynagrodzenie za udostępnianie ich dzieł w sieci. Za nowelą głosowało 417 posłów, 18 było przeciw, a jedna osoba wstrzymała się od głosu. Aktorzy mogą więc wreszcie odetchnąć z ulgą. Aleksandra Popławska i Krzysztof Dracz są jednak rozgoryczeni tym, że tak długo musieli czekać na takie rozwiązanie. Stosowne rozporządzenie powinno wejść w życie już trzy lata temu.

Ochrona środowiska

Nowe obowiązki przedsiębiorców dotyczące jednorazowych opakowań z plastiku. Takie regulacje zyskują duże poparcie społeczne

1 lipca wchodzą w życie nowe obowiązki dotyczące gospodarowania odpadami opakowaniowymi. Przedsiębiorcy w gastronomii będą musieli oferować klientom alternatywne dla plastikowych opakowania wielorazowego użytku na żywność i napoje. Obowiązkiem staje się także stosowanie zakrętek i wieczek przymocowanych do butelek i kartoników, by ten cenny surowiec trafiał również do przetworzenia. Nowe wymogi to kolejne etapy wdrażania dyrektywy plastikowej, której celem jest ograniczenie ilości odpadów z tworzyw sztucznych zalegających na wysypiskach śmieci. W planach są kolejne regulacje, które mają sprawić, że opakowania staną się bardziej przyjazne dla środowiska. Globalne badania wskazują, że takie przepisy cieszą się dużym poparciem w społeczeństwach.

Konsument

Nawyki żywieniowe z dzieciństwa przekładają się na ryzyko otyłości w dorosłym życiu. Naukowcy zbadali wpływ podawanych dzieciom napojów

Dbanie o odpowiednią dietę w pierwszych latach dziecka ma duże znaczenie dla ograniczenia ryzyka otyłości w jego dorosłym życiu. Naukowcy ze Szkoły Psychologii Uniwersytetu Swansea badali to na przykładzie napojów spożywanych przez dzieci. Przyglądali się przez ponad dwie dekady 1,4 tys. dorastających dzieci i doszli do wniosków, że spożywanie napojów słodzonych cukrem w pierwszych latach wpływa na tworzenie złych nawyków dietetycznych, a co się z tym wiąże – zwiększa ryzyko otyłości, nawet po wielu latach.