DLH — jakość, która tworzy nastrój
Home Sweet Home PR
Łowicka 51 lok. 207
02-353 Warszawa
ola|hshpr.pl| |ola|hshpr.pl
880 320 909
hshpr.pl
Tak, święta zaczynają się w kuchni. Na niezapomnianych rodzinnych anegdotach opowiadanych nieśpiesznie podczas lepienia uszek i pierogów, przy akompaniamencie szczęku kuchennych naczyń. To tutaj rodzi się świąteczna atmosfera, celebrowana później przy wigilijnym stole. Temu stwierdzeniu wtóruje Monika Mrozowska, autorka wydanej ostatnio książki „Przepis na dobre życie”: „Święta to dla mnie szczególny czas. Taki, który staram się spędzać z najbliższą rodziną, ale również z przyjaciółmi i znajomymi. Lubię celebrować to, że mam wokół siebie tyle fantastycznych osób, dlatego ten okres, to duża ilość spotkań i ... jeszcze więcej gotowania”.
Często nie zdajemy sobie sprawy, jak dużo czasu spędzamy w kuchni, zwłaszcza w świątecznych okolicznościach. Dlatego tak istotne jest, aby kuchenne wnętrze oprócz wytrzymałości i funkcjonalności zapewniało ciepły, przyjazny nastrój i jakość, jaką bezsprzecznie zapewnia naturalne tworzywo.
Dębowe czy bukowe blaty kuchenne DLH to idealny przykład jakości, która buduje unikalny, ciepły nastrój, niezależnie od wystroju przestrzeni. W naturalnym, jasnym odcieniu dobrze komponuje się w tradycyjnym wnętrzu, natomiast bielone czy szarzone dodaje niebanalnego nowoczesnego charakteru. Blaty klejone DLH wykorzystują wytrzymałe i stabilne wymiarowo gatunki drewna, dlatego sprawdzą się przy intensywnym użytkowaniu. To niezwykle pożądana cecha zwłaszcza dla blatów roboczych. Bo oprócz wyglądu liczy się również funkcjonalność.
Ciekawą propozycją DLH jest blat klejony z drewna tekowego. To nietuzinkowe piękno egzotycznego drewna doda elegancji świątecznym wnętrzom. Drewno tekowe zawiera w sobie dużo olejków, które działają jak naturalny impregnat. To dlatego tekowe blaty cechują się wyjątkową odpornością na wilgoć i biodegradację. Sprawdzą się wszędzie tam, gdzie elegancji towarzyszy intensywna eksploatacja.
Jedną z zalet blatów wykonanych z egzotycznego drewna jest ich unikatowa barwa. Blat DLH wykonany z drewna IROKO posiada atrakcyjny jasnozłocisty odcień brązu, który nie jest typowy dla rodzimych odmian drewna. Właśnie dzięki tej wyjątkowej barwie Blat IROKO idealnie komponuje się z jasnymi, nowoczesnymi przestrzeniami, dodając im przytulnego ciepła.
W DLH wiemy doskonale, że nie ma nic bardziej „domowego” w naszej kuchni niż naturalny drewniany blat, ciepły w dotyku, solidny, przyprószony mąką i zastawiony kuchennymi naczyniami. To przy nim gromadzą się domownicy i przyjaciele w cudownym świątecznym czasie. To oczywiście ludzie tworzą tę magiczną atmosferę, ale jakość drewnianych blatów DLH pozwoli wznieść ją na wyższy poziom. A skoro już zgromadziliśmy najbliższych przy kuchennym blacie w gorączce świątecznych przygotowań, warto poczęstować ich czymś smacznym. Czym? Z odpowiedzią śpieszy Monika Mrozowska: „To nie muszą być skomplikowane przepisy. Najważniejsza jest intencja i chęć sprawienia drugiej osobie przyjemności. Żeby ten przedświąteczny czas miał wyjątkową jakość... i zapadł wszystkim w pamięci”.
Strucla jabłkowa ultraprosta:
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
4-5 jabłek (szara reneta, golden delicious)
40 g erytrolu, 40 g ksylitolu
50 g masła
1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu, sok z 1/2 cytryny
Jak przygotować?
Piec rozgrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plasterki, a następnie mieszamy z sokiem z cytryny, cynamonem, erytrolem i ksylitolem. Masło rozpuszczamy w garnuszku. Następnie rozłożone ciasto francuskie smarujemy roztopionym masłem i układamy na nim pokrojone jabłka tak, żeby 1/4 ciasta została pusta. Całość delikatnie zawijamy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na około 25-30 minut, aż ciasto się ładnie przyrumieni.
Autorką zdjęć jest Karolina Synowiec.

Wąskie regały metalowe do garażu. Praktyczne rozwiązania

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.