DYNACOOK - kuchenne oszczędzanie

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut
ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl
Ostatnie lata przynoszą nam wyzwania związane z rosnącymi cenami energii i gazu. W takim kontekście coraz ważniejsze staje się znalezienie sposobów na oszczędności w codziennym przygotowywaniu posiłków. Wybór odpowiedniego sprzętu AGD może znacząco wpłynąć na nasz budżet domowy. Jakie rozwiązania zagwarantują nam oszczędne gotowanie oraz piękny design? Na to pytanie odpowiada Stanisław Szyling, ekspert marki DYNACOOK.
Kiedy budujemy nowy dom lub przeprowadzamy remont mieszkania, bardzo ważny aspekt stanowi dobór nowoczesnych, funkcjonalnych, ale i przede wszystkim oszczędnych rozwiązań do kuchni. Co ciekawe, ostatnio w tym temacie popularność wzmacniają gazowe płyty ceramiczne, które w pewnym stopniu odciążą finansowo codzienne przygotowywanie posiłków. Dlaczego stały się one wyborem numer jeden dla osób, które poszukują oszczędności w kuchni?
Stanisław Szyling, ekspert marki DYNACOOK podkreśla, że gaz jest zdecydowanym faworytem pod względem ekonomicznego gotowania. Gazowe płyty ceramiczne to doskonała alternatywa dla drogich w eksploatacji kuchenek indukcyjnych.
- Technologia "gaz pod szkłem" polega na umieszczeniu palników gazowych pod gładką, ceramiczną płytą. Dzięki temu osiągamy większe bezpieczeństwo podczas korzystania z gazu, a także jego bardziej ekonomiczne zużycie. Spalanie gazu odbywa się w sposób kontrolowany, a same palniki działają w systemie pulsacyjnym co pozwala nam na oszczędność w zużyciu gazu o 50%.
Warto podkreślić, że gazowe płyty ceramiczne zużywają śladowe ilości prądu, co jest właściwie niezauważalne w naszych rachunkach za energię. To zdecydowanie oszczędniejsza opcja niż kuchenki elektryczne, które generują zdecydowanie wyższe koszty.
Design, estetyka i wygoda
Oprócz aspektów ekonomicznych, gazowe płyty ceramiczne charakteryzują się również eleganckim designem. Gładka ceramiczna powierzchnia, prosty w obsłudze panel sterowania i jasno określone pola grzewcze na płycie sprawiają, że stanowią one nie tylko urządzenie kuchenne, ale także ozdobę kuchni.
- Tego typu płyty grzewcze pasują zarówno do wnętrz o minimalistycznym wyglądzie, jak i do kuchni w stylu high-tech, loftowym, skandynawskim, rustykalnym czy boho. To sprzęt, który doskonale integruje się z różnymi stylami, nie naruszając ich estetyki – dodaje ekspert marki DYNACOOK.
Różnorodność rozmiarów dla wszystkich potrzeb
Warto wspomnieć, że gazowe płyty kuchenne posiadają różne rozmiary, które można dostosować do wszelkich potrzeb użytkowych.
- Jeśli potrzebujemy więcej miejsca do gotowania, model z trzema polami grzewczymi jest wygodnym wyborem. Dla większych rodzin lub miłośników gotowania polecamy model X4 60 Modern z klasyczną ilością palników, ale rozmieszczonych na większej powierzchni. Największą przestrzeń do gotowania oferuje model X5 z pięcioma polami grzewczymi – podpowiada Stanisław Szyling z DYNACOOK.
Warto również wspomnieć, że gazowe płyty ceramiczne nie wymagają specjalnych garnków. Możemy korzystać z tych, które mamy, co dodatkowo oszczędza nasz budżet.
Polska technologia na najwyższym poziomie
Gazowe płyty ceramiczne są nie tylko ekonomiczne i designerskie, ale również wyjątkowo bezpieczne. Dzięki technologii "gaz pod szkłem" unikamy otwartego ognia, co jest szczególnie ważne dla rodziców i właścicieli zwierząt domowych. Specjalny mikroprocesorowy system dba o bezpieczeństwo i kontroluje dostęp gazu, co dodaje spokoju podczas gotowania.
- Co ważne, rozwiązania DYNACOOK to polskie produkty rozwijane od 17 lat przez firmę Dynaxo. Łączą w sobie oszczędność, estetykę i bezpieczeństwo. Wybierając więc te gazowe płyty ceramiczne, inwestujemy w kuchnię przyszłości, która nie tylko zachwyci designem, ale także zaoszczędzi nam wiele pieniędzy na rachunkach za energię – podsumowuje ekspert marki DYNACOOK.
W ostatnich latach poszukiwanie oszczędnych rozwiązań w kuchni staje się niezwykle istotne. A wybór odpowiedniego sprzętu AGD ma kluczowe znaczenie dla naszego budżetu domowego. Gazowe płyty ceramiczne, takie jak te oferowane przez markę DYNACOOK, stanowią doskonałą odpowiedź na te wyzwania. Z technologią "gazu pod szkłem" gwarantują ekonomiczne gotowanie, a przy tym imponują pięknym designem. To rozwiązanie, które łączy w sobie oszczędność, estetykę i bezpieczeństwo.

Wąskie regały metalowe do garażu. Praktyczne rozwiązania

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.