Fresno – nowy zlewozmywak Franke
Nowicki PR
ul. Filtrowa 68 lok. 86
02-057 Warszawa
jaroslaw.kril|nowickipr.com| |jaroslaw.kril|nowickipr.com
502 538 324
nowickipr.com
Strefa wody to najintensywniej używana przestrzeń kuchni. Zmywanie, opłukiwanie, obieranie to niemal 60% prac, które w niej wykonujemy. Dlatego tak ważny staje się tu funkcjonalny zlewozmywak. Największym ułatwieniem jest obszerna komora pozwalająca umyć niemieszczące się w zmywarce duże naczynia lub blachy do pieczenia. Najnowszy model Franke, Fresno ułatwia nam to zadanie. Dodatkowo ma on boczną półkę, gdzie obok siebie zmieszczą się bateria, przycisk korka automatycznego, a nawet dozownik na mydło lub płyn do mycia naczyń. Z kolei na ociekaczu można rozwinąć wielofunkcyjną rollmatę – posłuży jako podręczna suszarka w czasie zmywania lub podkładka pod bardzo gorące naczynia. Do komory pasuje też stalowa wkładka ociekowa; w niej opłuczemy warzywa czy też odcedzimy makaron i ziemniaki.
Fresno dopasowany jest do potrzeb użytkowników także pod względem wyglądu. Nowość Franke to kolejny przykład starannie zaprojektowanego zlewozmywaka, który z powodzeniem zamontować można nawet w najbardziej eleganckiej kuchni. A to za sprawą minimalistycznego wzornictwa i pięciu kolorów wykończeń, w tym SuperMetallic z połyskującymi drobinkami metalu. Wykonany jest z opatentowanego przez Franke Fragranitu+, którego składnikiem jest w 80% kwarc, jeden z najtwardszych minerałów. Mamy więc pewność, że zlew w niezmienionym stanie przetrwa lata. Wytrzymały materiał jest odporny na uderzenia, zarysowania i zabrudzenia. Mieszanka kwarcu z nowoczesnymi spoiwami akrylowymi to również gwarancja trwałości kolorów. Fresno zamontowany przy oknie i wystawiony na promienie słoneczne, zachowa swój kolor z dnia zakupu. Dodatkowo, aby zapewnić lepszą higienę i zabezpieczyć przed rozwojem bakterii, w produkcji zlewozmywaka wykorzystano technologię Sanitized. Model wbudowywany, przeznaczony jest do standardowych szafek o szerokości 60 cm. www.franke.pl/ks
W punkt – system odwodnienia TECEdrainpoint S
Tajemnicze i nieokiełznane. Takie są „Zjawy” Anny Halarewicz
Jak i czym nawozić ogród, aby rośliny kwitły obficie i zdrowo
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Żywienie
Filip Chajzer: Jestem samozwańczym królem kebaba. Miałem już ponad 700 zapytań o franczyzę i za dwa–trzy lata będzie to bardzo poważny biznes
Dziennikarz zamienił studio telewizyjne na budkę z kebabami i jak przekonuje, była to jedna z najlepszych decyzji w jego życiu zawodowym. Nie przejmuje się więc drwinami kolegi po fachu z TVN-u, za nic ma jakiekolwiek głosy krytyki i nie ogląda się na innych, tylko robi swoje. Wierzy bowiem, że ten biznes ma sens i szybko odniesie sukces w branży fast food. Filip Chajzer zdradza, że jego pomysł natychmiast odbił się szerokim echem. Po wyjątkowy przysmak do food trucka ustawiają się długie kolejki klientów i już teraz ma siedemset zapytań o franczyzę.
Zdrowie
Mikołaj Roznerski: W wieku 40 lat zrozumiałem, że powinienem regularnie się badać. Mam dziecko i chcę jak najdłużej żyć w zdrowiu
Aktor wspomina, że jakiś czas temu ani myślał o profilaktyce. Regularne badania spychał na margines, bo był przekonany, że jeśli dobrze się czuje i jest aktywny, to nie ma powodu do obaw. W końcu zrozumiał jednak, że nie tędy droga. Aby zachować dobre zdrowie, a w przypadku choroby móc błyskawicznie zareagować i rozpocząć leczenie, trzeba się badać. Teraz Mikołaj Roznerski zachęca też innych nieprzekonanych do tego, by zmienili podejście i nie zapominali o kontroli swojego organizmu.
Konsument
Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa na rzecz roślinnych zamienników. Blisko połowa próbowała już produktów tego rodzaju
Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięsa wciąż plasujemy się w europejskiej czołówce, to ponad 40 proc. Polaków je go mniej niż rok wcześniej. – Potencjał rozwoju rynku roślinnych alternatyw w Polsce jest bardzo duży, zwłaszcza że rośnie świadomość o potrzebie ograniczenia mięsa – ocenia Marcin Tischner, public affairs coordinator w ProVeg.