Gotowanie się zmienia. Stawiamy na jakość i ekologię.
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
W dobie dbałości o aspekty ekologiczne rezygnujemy z najtańszych, awaryjnych, mało wydajnych baterii, czy okapów i zwracamy coraz większą uwagę na sprzęt klasy premium. Nasze wymagania, poziom wiedzy oraz odpowiedzialność rosną i wpływają na decyzje o zakupie droższego, ale niezawodnego wyposażenia. Zdaliśmy sobie sprawę, że urządzenia AGD wykorzystujące inteligentne rozwiązania, dobrze zaprojektowane i trwałe, przynoszą korzyść nie tylko nam i naszej kuchni.
Trwałość i niezawodność w kuchni
Jako społeczeństwo wciąż uczymy się świadomości ekologicznej i inwestycji w dobrej jakości sprzęty kuchenne. Choć wciąż jesteśmy na początku drogi i nadal mamy wiele lekcji do zrobienia, wygląda na to, że idziemy w dobrym kierunku. Coraz więcej firm posiada w swojej ofercie rozwiązania przyjazne dla domu i ekologii. Wieloletnie doświadczenie i ugruntowana pozycja polskiej firmy Comitor na rynku sprawia, że w ich ofercie znajdziemy jedne z najlepszych i najbardziej zaawansowanych technicznie sprzętów AGD. Dystrybutor całościowego wyposażenia do kuchni; zlewozmywaków i baterii Blanco, płyt grzewczych i okapów Novy oraz przydatnych akcesoriów; rozdrabniaczy odpadów i segregatorów kuchennych, stawia na jakość i trwałość produktów, oferując wyposażenie oszczędzające wodę i energię, zaprojektowane z myślą o maksymalnej wygodzie użytkowania.
Okap na lata
Inżynierowie i designerzy belgijskiej marki Novy od dekad specjalizują się w wysokiej klasy rozwiązaniach wentylacyjnych; okapach wykonanych z najlepszych materiałów i wykończonych z najwyższą dbałością o detale. Ich wyjątkowa jakość sprawia, że jest to inwestycja na lata. W ofercie Comitor znajdziemy modele wyciągów do zabudowy, naścienne, wyspowe, zintegrowane z płytą, czy ukryte w suficie. Cechy rozpoznawcze całej linii okapów to ciekawe kształty, zróżnicowana kolorystyka, wyszukane rozwiązania funkcjonalne i oryginalne detale. Jednym z flagowych modeli oferowanych przez łódzką firmę, jest imponująca efektownym wzornictwem i możliwościami Panorama firmy Novy. Cztery pola grzewcze i wyciąg zlokalizowany z tyłu strefy roboczej wpływa na efektywne wyłapywanie oparów już u źródła. To co wyróżnia model Panorama od innych urządzeń dostępnych na rynku to możliwość regulacji wysokości wysunięcia okapu z płyty. Wybór pomiędzy 10cm, 20cm, a 30cm pozwala na szybką adaptację do wielkości naczyń używanych podczas gotowania. Dostosowując się do niskiej patelni i garnków różnej wysokości, wpływa na finalną wydajność wentylacji i efektywność energetyczną, nawet o 40% większą od konkurencyjnych urządzeń. Po zakończonej pracy urządzenie dyskretnie ukrywa się w płycie, stając się niewidoczne.
W trosce o przyszłość
Pamiętajmy, że edukację dotyczącą ekologii i inwestycji w jakościowe okapy, czy baterie oszczędzające wodę, warto zacząć już od najmłodszych lat. Młodzi konsumenci, na czele z Gretą Thunberg, kierują się emocjami i kładą coraz większy nacisk na mądre zakupy, które nie przyczyniają się do zmniejszania zasobów planety i generowania kolejnych elektrośmieci. Decydując się na nowy sprzęt kuchenny nie kierujmy się najniższą ceną, bo jak widać, za jakość i trwałość warto jest zapłacić.
Najnowsze propozycje producentów pokazują, że podstawowe funkcje okapów, płyt grzewczych, czy baterii kuchennych przestały nam wystarczać. Trendy wyznaczają firmy stawiające na najwyższą jakość, energooszczędność oraz łatwość i komfort użytkowania. Każdy, kto choć raz zetknął się z dostępną w ofercie Comitor belgijską marka Novy, doskonale wie, że producent ten odwrócił nasz sposób myślenia o sprzętach kuchennych do góry nogami (chociażby poprzez ulokowanie wspomnianego wcześniej wyciągu w modelu Panorama nie na górze, a na dole strefy gotowania). Firma Comitor, dystrybutor sprzętów AGD dla kuchni i gastronomii, jest wielokrotnym laureatem prestiżowych konkursów, m.in. Diamenty Forbes’a, Gazele Biznesu, Solidna Firma, a jej produkty są wyróżnione nagrodami: iF Product Design Award, Dobry Design czy RedDot Design Award. Główna siedziba, salon firmowy oraz centrum serwisowe Comitor mieszczą się w Łodzi, a w warszawskiej Domotece znajdziemy największy w Polsce showroom z ekskluzywnym wyposażeniem kuchennym. Warto się tam wybrać.
Więcej na: www.comitor.pl
NOWOŚĆ: EKSTREMALNIE SILNY T-REX W PORĘCZNEJ TUBCE
Paradyż Designers – poznaliśmy laureatów międzynarodowej edycji konkursu!
Dwa światy uchwytów meblowych
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Partner Serwisu Zdrowie
Media
Michel Moran: Dorota Szelągowska jest dobrą i prawdziwą osobą, a coraz mniej prawdziwych ludzi na tym świecie. Jesteśmy przyjaciółmi, odkąd spotkaliśmy się w programie
Znany szef kuchni cieszy się z tego, że dane mu jest realizować tak ważny dla niego projekt zawodowy wspólnie z Dorotą Szelągowską. Choć wcześniej sporadycznie spotykali się na korytarzach TVN–u, to dopiero na planie programu „MasterChef Nastolatki” mieli okazję bliżej się poznać. Szybko nawiązali nić porozumienia i zostali przyjaciółmi. Teraz obydwoje nie szczędzą sobie pochwał i miłych słów.
Styl życia
Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych
Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.
Handel
Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej
Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.