Innowacyjne rozwiązania Ceramiki Paradyż na Cersaie w Bolonii
Wyjątkowe stoisko zaprojektowane przez Maję Ganszyniec łączy nie tylko cztery linie produktowe, ale tworzy przede wszystkim przestrzeń do dialogu ludzi i różnych koncepcji w architekturze. W strefie Ceramiki Paradyż zostaną również premierowo zaprezentowane nieoczywiste kolaboracje marki, a eksperci firmy oraz partnerzy biznesowi będą mieli okazję do rozmów o odważnych trendach wyeksponowanych przez wiodącego producenta płytek ceramicznych w Polsce.
Nowa kategoria produktów z oferty marki Paradyż, czyli spieki wielkoformatowe, slaby, płyty tarasowe 2.0 oraz nowa odsłona klinkieru zostały skomponowane w harmonijną przestrzeń przez cenioną polską projektantkę Maję Ganszyniec. Powstałe stoisko to miejsce szerokich inspiracji, nie tylko z płaszczyzny designu i łączenia różnych materiałów, lecz również wynikających z rozmów i wymiany doświadczeń specjalistów z branży, architektów oraz projektantów różnych dziedzin.
Ceramika Paradyż jako polska firma z największą ofertą produktową, zaprezentuje barwione w masie spieki wielkoformatowe TRI-D, trendowe kolekcje slabów cieszącego się ogromną popularnością setu Monumental oraz wytrzymałe
i uniwersalne płyty tarasowe 2.0. Jak przystało na lidera branży podczas targów zostaną zaprezentowane odważne projekty, w tym świeże spojrzenie na klinkier, dzięki kolekcji Sundown by Maja Ganszyniec.
"Jesteśmy odważni. To jedna z wartości, która w działaniu naszej firmy jest bardzo ważna. Odwaga w projektowaniu, w tworzeniu biznesu, w patrzeniu w przyszłość. Taka jest Ceramika Paradyż
i ludzie ją tworzący" – mówi dr Anna Tępińska-Marcinek, Współwłaścicielka i Członkini zarządu Ceramiki Paradyż.
Prócz autorki projektu stoiska będzie tam można spotkać cenione również na świecie polskie projektantki. Jedną z najważniejszych w polskiej modzie jest Gosia Baczyńska, która od lat współpracuje z marką, czego efektem jest 7 spektakularnych kolekcji płytek ceramicznych.
Kolejną nowością, którą zostanie zaprezentowana na Cersaie jest kolekcja biżuterii by Anna Orska, która została specjalnie zaprojektowana w duchu „zero waste” z wykorzystaniem odpadów poprodukcyjnych z kolekcji Monumental.
To nie koniec zaskoczeń w strefie Ceramiki Paradyż podczas jubileuszowej edycji targów. Gdzie najlepiej rozmawiać o designie? Przy wspólnym stole, zwłaszcza takim, który zaprojektował Oskar Zięta. Blat ze spieku wielkoformatowego TRI-D połączony z nogami Chippensteel Inox to idealna kompozycja tego, co innowacyjne i świeże w wyposażeniu wnętrz. Na stoisku będzie można podziwiać także inne projekty Oskara Zięty, w tym całą gamę modnych na całym świecie krzeseł i stołków Ultraleggera oraz taboretów Plopp wykonanych w technologii FiDU.
"Ceramika Paradyż to ogromna firma, obecna na kilkudziesięciu rynkach, której nie mogło zabraknąć na tak ważnych targach, jakimi są Cersaie w Bolonii. Wysyłamy na te targi mocny skład, tworzony przez największych ekspertów z branży zarówno na polu projektowaniu, produkcji, marketingu jak i sprzedaży. Jesteśmy liderem branży i dlatego zawsze stawiamy sobie wysoko poprzeczkę" – podsumowuje Piotr Tokarski, Prezes Zarządu Ceramiki Paradyż.
To już 40-ta edycja tych prestiżowych targów dla producentów ceramiki. Na ponad 145 tysiącach metrów kwadratowych swoje produkty wystawiać będzie 630 firm z całego świata. W 15 salach wystawienniczych bolońskiego Centrum Wystawowego spotkają się profesjonaliści, architekci i dziennikarze gotowi dyskutować
o trendach w designie, o tym co aktualne i innowacyjne. To okazja, aby umocnić istniejące, jak i rozpocząć nowe relacje biznesowe.
Spotkajmy się na stoisku marki Paradyż – w hali 19 na stoisku C40-D39 – miejscu nieograniczonych możliwości w dniach 25-29.09.2023.
![Wyznania miłosne w architekturze Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1868141642,w_300,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Wyznania miłosne w architekturze
![Delektuj się latem z Fiskars](/files/_uploaded/glownekonf_1606986133,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Delektuj się latem z Fiskars
![LETNIA WYPRZEDAŻ W BOCONCEPT](/files/_uploaded/glownekonf_1075773718,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
LETNIA WYPRZEDAŻ W BOCONCEPT
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Media
![](/files/1922771799/poplawska-dracz-tantiemy-foto-2,w_274,_small.jpg)
Aleksandra Popławska: Tantiemy z internetu to są zarobki za naszą pracę i nam się należą. W Europie wszyscy powinniśmy działać na podobnych prawach
W piątek zakończyła się batalia środowiska filmowego o tantiemy z platform streamingowych. Dzięki nowym przepisom twórcy i wykonawcy utworów audiowizualnych oraz wykonawcy utworów słownych i słowno-muzycznych będą uzyskiwać stosowne wynagrodzenie za udostępnianie ich dzieł w sieci. Za nowelą głosowało 417 posłów, 18 było przeciw, a jedna osoba wstrzymała się od głosu. Aktorzy mogą więc wreszcie odetchnąć z ulgą. Aleksandra Popławska i Krzysztof Dracz są jednak rozgoryczeni tym, że tak długo musieli czekać na takie rozwiązanie. Stosowne rozporządzenie powinno wejść w życie już trzy lata temu.
Ochrona środowiska
Nowe obowiązki przedsiębiorców dotyczące jednorazowych opakowań z plastiku. Takie regulacje zyskują duże poparcie społeczne
![](/files/1922771799/wwf-dyrektywa-foto,w_133,r_png,_small.png)
1 lipca wchodzą w życie nowe obowiązki dotyczące gospodarowania odpadami opakowaniowymi. Przedsiębiorcy w gastronomii będą musieli oferować klientom alternatywne dla plastikowych opakowania wielorazowego użytku na żywność i napoje. Obowiązkiem staje się także stosowanie zakrętek i wieczek przymocowanych do butelek i kartoników, by ten cenny surowiec trafiał również do przetworzenia. Nowe wymogi to kolejne etapy wdrażania dyrektywy plastikowej, której celem jest ograniczenie ilości odpadów z tworzyw sztucznych zalegających na wysypiskach śmieci. W planach są kolejne regulacje, które mają sprawić, że opakowania staną się bardziej przyjazne dla środowiska. Globalne badania wskazują, że takie przepisy cieszą się dużym poparciem w społeczeństwach.
Konsument
Nawyki żywieniowe z dzieciństwa przekładają się na ryzyko otyłości w dorosłym życiu. Naukowcy zbadali wpływ podawanych dzieciom napojów
![](/files/1922771799/benton-odzywianie-foto,w_133,r_png,_small.png)
Dbanie o odpowiednią dietę w pierwszych latach dziecka ma duże znaczenie dla ograniczenia ryzyka otyłości w jego dorosłym życiu. Naukowcy ze Szkoły Psychologii Uniwersytetu Swansea badali to na przykładzie napojów spożywanych przez dzieci. Przyglądali się przez ponad dwie dekady 1,4 tys. dorastających dzieci i doszli do wniosków, że spożywanie napojów słodzonych cukrem w pierwszych latach wpływa na tworzenie złych nawyków dietetycznych, a co się z tym wiąże – zwiększa ryzyko otyłości, nawet po wielu latach.