Komunikaty PR

Jaki okap do wyspy kuchennej

2022-03-01  |  16:02
Biuro prasowe

Kuchnia zajmuje wyjątkowe miejsce w domu każdego z nas. To tutaj toczy się spora część naszego codziennego życia. Dlatego w wielu aranżacjach otwiera się ona na część wypoczynkową i salon- tworząc jedną dużą przestrzeń. To w niej wyspa, stanowi właśnie najważniejszy punkt.

Funkcjonalna wyspa kuchenna- czyli jaka?

Odpowiednio umieszczona i dobrze wyposażona wyspa kuchenna zapewnia komfort przygotowywania posiłków oraz ich spożywania. Te w wersji wolnostojącej potrafią optycznie oddzielić przestrzeń salonu od tej roboczej, na której powstają posiłki. Dodatkowym ich atutem, jest także fakt, że podczas pracy w kuchni z wyspą można mieć swobodny kontakt z osobami przebywającymi w salonie czy jadalni.

W przypadku, gdy nasz wyspa kuchenna jest sporych rozmiarów, poza blatem roboczym możemy umieścić na niej niezbędne sprzęty takie jak np. płyta kuchenna, czy zlew. W sytuacji, gdy w wyspie będzie znajdowała się kuchenka lub płyta indukcyjna, należy pomyśleć o okapie, który z powodzeniem poradzi sobie z niechcianymi zapachami. Na rynku dostępnych jest wiele modeli, które z pewnością z dobierzemy do naszych potrzeb i upodobań. Pamiętajmy,  że w przypadku kuchni otwartej wybrany przez nas okap powinien mieć wysoką moc silnika i wydajność, aby skutecznie pochłaniać zapachy.

Jaki okap do wyspy kuchennej?

W ofercie AKPO dostępny jest szeroki wachlarz okapów wyspowych. Różnią się one  stylem, materiałami, wykończeniem czy kolorem. Wszystko po to, aby wpasować okap w styl naszej kuchni, czy do panującego w niej wystroju. Możemy wybierać spośród  na przykład z modeli sufitowych jak i podwieszanych. Wiele z nich wyposażonych zostało w  dodatkowe funkcje takie jak timer, czy pilot, które ułatwią i uprzyjemnią nam gotowanie.

Podkreślić należy, że okap może stanowić niebanalną ozdobę kuchni. Dostępne modele kształtem mogą imitować ciekawą wzorniczo lampę. Tak jest w przypadku np. okapu WK-10 Figur Glass czy Wk-10 Ellipse od AKPO, które  z powodzeniem mogą stanowić ozdobę i designerski element w kuchni z wyspą. Coraz częściej poszukiwanym i wybieranym rozwiązaniem jest także okap zintegrowany z płytą indukcyjną. Tak jest w przypadku WK-9 Tytan Induction 4 od AKPO, które jest  nowoczesną propozycją dedykowaną kuchniom z wyspą. Podczas gotowania okap wysuwa się z płyty by neutralizował zapachy, opary i wychwytywał drobiny tłuszczu.

„Okapy wyspowe to doskonałe rozwiązanie dla kuchni z wyspą. Stawiając na to rozwiązanie zwróćmy uwagę na precyzyjne dopasowanie jego szerokości do wymiarów płyty grzewczej. Okap wyspowy nie powinien mieć mniejszej szerokości niż płyta – wyjątkiem są okapy cylindryczne z pochłanianiem szczelinowym. Szeroki asortyment, proponowany przez AKPO, pozwala na pełną dowolność i fantazję w aranżacji wymarzonej kuchni.  ” – podkreśla Michał Kołakowski- przedstawiciel handlowy AKPO.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia? Biuro prasowe
2025-04-29 | 18:00

Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia?

Rynek nieruchomości przeszedł w ostatnich latach dużą metamorfozę. Coraz więcej osób, zamiast mieszkania w centrum dużego miasta, wybiera życie na przedmieściach.
Dom Jak czytać rzuty mieszkań i uniknąć przykrych niespodzianek? AI ułatwia wybór
2025-04-25 | 06:00

Jak czytać rzuty mieszkań i uniknąć przykrych niespodzianek? AI ułatwia wybór

Zakup mieszkania to decyzja, której skutki odczuwamy przez lata. Metraż i liczba pokoi są ważne, ale to układ pomieszczeń decyduje o tym, czy nowe mieszkanie będzie
Dom Finanse, obowiązki i pogoda: nowe badania pokazują, czym naprawdę stresujemy się w domu
2025-04-24 | 14:00

Finanse, obowiązki i pogoda: nowe badania pokazują, czym naprawdę stresujemy się w domu

Polacy są społeczeństwem zestresowanym. Ponad połowa martwi się z powodów finansowych, źródłem niepokoju są także sprawy bieżące oraz obowiązki związane

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

Konsument

Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.