Kuchnia dla opornych - gotowanie z Peka to pestka
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
Nie każdy lubi gotować. Dla jednych jest to moment wytchnienia i relaksu, dla innych droga przez mękę. Niewątpliwie ułatwieniem dla tych drugich będzie dobrze zorganizowana kuchnia wypełniona systemami, które ułatwiają prace kuchenne.
Zacznijmy od garnków….
Dobra organizacja to podstawa. By ułatwić sobie pracę najpierw przygotujmy odpowiednie naczynia, których będziemy potrzebować. Patelnie schowane w szafce z systemem Le Mans, łatwo jest wyjąć jedną ręką, a garnki i małe AGD mogą być przechowywane w okrągłym systemie REVO, który obraca się wokół własnej osi wraz z frontami. Dzięki tym systemom mamy całkowity przegląd wnętrza. Zawsze wiemy co wybrać, bo widać je na pierwszy rzut oka.
Lista składników..
Wszystkie produkty spożywcze niezbędne do gotowania najlepiej trzymać w jednym miejscu. Dzięki temu zawsze wiemy co mamy w domu, a co trzeba jeszcze dokupić. Świetnie nadaje się do tego system TANDEM, pomieści on wszystkie zapasy, których zazwyczaj potrzebujemy. Podczas gotowania nie musimy szukać towarów w różnych szafkach, ani otwierać i zamykać każdej z nich, czy też przekładać całej zawartości, by sięgnąć po produkt ukryty głębiej. Można łatwo wyjąć z koszyka cokolwiek, co jest nam potrzebne – ryż, makaron czy kuskus.
Trochę soli, trochę pieprzu…
Dobrze zorganizowana przestrzeń kuchenna, to szybsze gotowanie. Dzięki specjalnemu systemowi do szuflad Nova Pro Scala – Sensomatic kosz na śmieci można otworzyć jednym dotknięciem. To się szczególnie sprawdzi przy obieraniu warzyw i wyrzucaniu obierków, lub gdy mamy zwyczajnie brudne ręce, a trzeba coś wyrzucić..
Wąski koszyk PINELLO na przyprawy pozwala zachować porządek w tych małych słoiczkach, a wysuwając go, już na pierwszy rzut oka widzimy co, gdzie jest. Wystarczy tylko 15 cm wolnej przestrzeni na taką szafkę, by cieszyć się przejrzystym miejscem na przyprawy i oliwy.
Idealnie zorganizowane szuflady, to też mniejszy powód do kuchennych frustracji. Drewniane skrzyneczki i kratki, w połączeniu z matami antypoślizgowymi pozwalają wydzielić miejsce na akcesoria, przyprawy czy przybory. Dla tych co gotują sporadycznie, to mniej stresu przy przyrządzaniu posiłku, bo wszystko jest na swoim miejscu. Dla pasjonatów sztuki kulinarnej to też spore ułatwienie pracy.
Talerz za talerzem…
Góra talerzy, poukładanych w szafce jeden na drugim, też może irytować, szczególnie, gdy chcemy sięgnąć ten, schowany z tyłu. Z pomocą przychodzi system PLENO. Wysuwane półki niczym szuflady, jak na tacy prezentują całą swoją zawartość.
Porządek w szufladzie ze sztućcami zapewniają natomiast drewniane wkłady, utrzymujące wszystko na swoim miejscu.
W tak zorganizowanej kuchni gotowanie to sama przyjemność, a jeśli jednak wolimy oddawać się innym sztukom innym niż kulinarna, to samo przebywanie i przygotowywanie chociażby porannej kawy, jest milsze w poukładanej kuchni, niż w chaosie organizacyjnym.
Link do filmu: https://youtu.be/XHqpkbWAjow?si=hvEMbtGWz3gh2M5W
Link do produktów:
https://peka.pl/kategoria/le-mans
https://peka.pl/kategoria/revo
https://peka.pl/kategoria/tandem
https://peka.pl/kategoria/pinello
Więcej przydatnych informacji na stronie: https://peka.pl
Fot. mat. prasowe Peka
![Wyznania miłosne w architekturze Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1868141642,w_300,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Wyznania miłosne w architekturze
![Delektuj się latem z Fiskars](/files/_uploaded/glownekonf_1606986133,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Delektuj się latem z Fiskars
![LETNIA WYPRZEDAŻ W BOCONCEPT](/files/_uploaded/glownekonf_1075773718,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
LETNIA WYPRZEDAŻ W BOCONCEPT
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Media
![](/files/1922771799/poplawska-dracz-tantiemy-foto-2,w_274,_small.jpg)
Aleksandra Popławska: Tantiemy z internetu to są zarobki za naszą pracę i nam się należą. W Europie wszyscy powinniśmy działać na podobnych prawach
W piątek zakończyła się batalia środowiska filmowego o tantiemy z platform streamingowych. Dzięki nowym przepisom twórcy i wykonawcy utworów audiowizualnych oraz wykonawcy utworów słownych i słowno-muzycznych będą uzyskiwać stosowne wynagrodzenie za udostępnianie ich dzieł w sieci. Za nowelą głosowało 417 posłów, 18 było przeciw, a jedna osoba wstrzymała się od głosu. Aktorzy mogą więc wreszcie odetchnąć z ulgą. Aleksandra Popławska i Krzysztof Dracz są jednak rozgoryczeni tym, że tak długo musieli czekać na takie rozwiązanie. Stosowne rozporządzenie powinno wejść w życie już trzy lata temu.
Ochrona środowiska
Nowe obowiązki przedsiębiorców dotyczące jednorazowych opakowań z plastiku. Takie regulacje zyskują duże poparcie społeczne
![](/files/1922771799/wwf-dyrektywa-foto,w_133,r_png,_small.png)
1 lipca wchodzą w życie nowe obowiązki dotyczące gospodarowania odpadami opakowaniowymi. Przedsiębiorcy w gastronomii będą musieli oferować klientom alternatywne dla plastikowych opakowania wielorazowego użytku na żywność i napoje. Obowiązkiem staje się także stosowanie zakrętek i wieczek przymocowanych do butelek i kartoników, by ten cenny surowiec trafiał również do przetworzenia. Nowe wymogi to kolejne etapy wdrażania dyrektywy plastikowej, której celem jest ograniczenie ilości odpadów z tworzyw sztucznych zalegających na wysypiskach śmieci. W planach są kolejne regulacje, które mają sprawić, że opakowania staną się bardziej przyjazne dla środowiska. Globalne badania wskazują, że takie przepisy cieszą się dużym poparciem w społeczeństwach.
Konsument
Nawyki żywieniowe z dzieciństwa przekładają się na ryzyko otyłości w dorosłym życiu. Naukowcy zbadali wpływ podawanych dzieciom napojów
![](/files/1922771799/benton-odzywianie-foto,w_133,r_png,_small.png)
Dbanie o odpowiednią dietę w pierwszych latach dziecka ma duże znaczenie dla ograniczenia ryzyka otyłości w jego dorosłym życiu. Naukowcy ze Szkoły Psychologii Uniwersytetu Swansea badali to na przykładzie napojów spożywanych przez dzieci. Przyglądali się przez ponad dwie dekady 1,4 tys. dorastających dzieci i doszli do wniosków, że spożywanie napojów słodzonych cukrem w pierwszych latach wpływa na tworzenie złych nawyków dietetycznych, a co się z tym wiąże – zwiększa ryzyko otyłości, nawet po wielu latach.