Komunikaty PR

Postarzana podłoga dopełni każde wnętrze

2020-06-10  |  12:00
Biuro prasowe
Kontakt
Magdalena Matusik
Adventure Media

Batorego 7
47-400 Racibórz
magdalena.matusik|adventure.media.pl| |magdalena.matusik|adventure.media.pl
604231738
www.adventure.media.pl

Marka Chapel Parket, w pełni zasłużenie, od lat uchodzi za synonim stylizowanych podłóg. Postarzanie przywodzi na myśl podróże w czasie – w zaledwie kilka tygodni można uzyskać efekty, na które w naturze czeka się latami. Ten precyzyjny proces w przypadku marki Chapel Parket pozwala na uzyskanie elementów w pełni funkcjonalnych, a zarazem wyjątkowych wizualnie. -Drewno wymaga odpowiedniej obróbki, właściwe łączenie tradycyjnych metod z nowoczesnymi technikami daje najlepsze efekty - podkreśla Paweł Bekas, ekspert marki Chapel Parket. Unikalne wzornictwo jest rezultatem pracy doświadczonych rzemieślników i stosowania odpowiednich substancji. Podłogi Chapel Parket powstają z wysokiej jakości dębu europejskiego, który jest poddawany obróbce. Produkty sygnowane tym brandem przypadły do gustu szczególnie miłośnikom naturalnych materiałów.

 

Pierwszym krokiem do uzyskania efektu postarzania jest heblowanie. Czynność ta pozwala wyeksponować naturalny rysunek drewna, co sprawia że podłoga wydaje się być trójwymiarowa. Równocześnie heblowanie zwiększa odporność tego szlachetnego surowca na zarysowania - dzięki struganiu olej stosowany w procesie produkcji lepiej wnika w głąb drewna, co powoduje większe zabezpieczenie przed uszkodzeniami. Tak przygotowany materiał podlega następnie barwieniu, a proces ten realizowany jest poprzez wywołanie reakcji z garbnikami drewna dębowego. Nie jest to więc pomalowana podłoga, gdyż efektem tego procesu jest trwała zmiana barwy drewna w jego masie.

 

Wizytówką podłóg Chapel Parket jest sposób wypełnienia otwartych sęków. - Dawniej rzemieślnicy nie korzystali ze sztucznych wypełniaczy, my także pozostajemy wierni tradycyjnym metodom. Do wypełnienia otworów po sękach używamy naturalnej szpachli, którą stanowi mieszanka pyłu drzewnego i oleju - precyzuje P. Bekas.

 

Dodatkowo, na życzenie inwestora, można przeprowadzić szereg innych czynności (m.in. wykonanie celowych uszkodzeń). Elementy marki powstają na indywidualne zamówienie i są „szyte na miarę”. W ofercie dostępne są m.in. podłogi nacinane poprzecznie czy też ze skrobaną powierzchnią. Zwieńczeniem każdej realizacji jest zabezpieczenie drewna olejem woskowym wzbogaconym o związki krzemu. - Warstwa ta podnosi odporność materiału na uszkodzenia związane z jego codziennym użytkowaniem, pozwala cieszyć się podłogą przez długie lata - komentuje Paweł Bekas.

 

Postarzane podłogi sprawdzają się nie tylko w klasycznych wnętrzach „z duszą” czy zabytkowych obiektach. Stylizowane drewno coraz częściej wybierane jest również do nowoczesnych wnętrz.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Adventure Media
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia? Biuro prasowe
2025-04-29 | 18:00

Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia?

Rynek nieruchomości przeszedł w ostatnich latach dużą metamorfozę. Coraz więcej osób, zamiast mieszkania w centrum dużego miasta, wybiera życie na przedmieściach.
Dom Jak czytać rzuty mieszkań i uniknąć przykrych niespodzianek? AI ułatwia wybór
2025-04-25 | 06:00

Jak czytać rzuty mieszkań i uniknąć przykrych niespodzianek? AI ułatwia wybór

Zakup mieszkania to decyzja, której skutki odczuwamy przez lata. Metraż i liczba pokoi są ważne, ale to układ pomieszczeń decyduje o tym, czy nowe mieszkanie będzie
Dom Finanse, obowiązki i pogoda: nowe badania pokazują, czym naprawdę stresujemy się w domu
2025-04-24 | 14:00

Finanse, obowiązki i pogoda: nowe badania pokazują, czym naprawdę stresujemy się w domu

Polacy są społeczeństwem zestresowanym. Ponad połowa martwi się z powodów finansowych, źródłem niepokoju są także sprawy bieżące oraz obowiązki związane

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

Konsument

Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.