Komunikaty PR

Urządzenia kuchenne, które stały się ikonami designu

2023-09-29  |  15:45

Takiego połączenia nie spotyka się często w świecie designu, a w przypadku AGD jest prawdziwą rzadkością. Estetyka, która stawia opór zmieniającym się modom i czasom, a jednocześnie jest tak uniwersalna, że sprzęty pasują do kuchni od nowoczesnych, przez klasyczne aż po rustykalne. Zawdzięczają to prostym, geometrycznym kształtom i stalowemu wykończeniu. Niczym lustro odbija ono i przyjmuje kolory otoczenia. Ale to nie wszystko, bo wewnątrz kryją się wyrafinowane funkcje niespotykane u innych producentów. 

 

Chłodziarka z szybą

Wystarczy jeden rzut oka by rozpoznać ten model. Seria PRO zawdzięcza to szybie w drzwiach, dzięki której można estetycznie wyeksponować kolorowe warzywa czy napoje. Urok tego rozwiązania wzmacnia zamontowane w środku oświetlenie LED. Wykonana ze stali szlachetnej wewnątrz i na zewnątrz, zapewnia luksusowy, profesjonalny wygląd. Co ważne, materiał pochodzi w 75% z recyclingu. Linia chłodziarko-zamrażarek PRO 48 to sztandarowy produkt amerykańskiej marki Sub-Zero. Niewiele jest urządzeń AGD, które dzięki swojemu designowi stają się prawdziwymi ikonami, jednak równie godna uwagi jest zastosowana w niej technologia. - By żywność pozostawała dłużej świeża, seria PRO nowej generacji jest wyposażona w najbardziej zaawansowany system filtrowania powietrza opracowany we współpracy z NASA– mówi Maciej Michalak z showroomu Sub-Zero/Wolf Poland. - Co 20 minut powietrze jest czyszczone z gazu etylenowego, bakterii i wirusów. Dzięki temu produkty spożywcze pozostają wielokrotnie dłużej świeże. Z kolei optymalne warunki do przechowywania żywności zapewnia podwójny system chłodzenia: większą wilgotność w chłodziarce, a bardzo suche i zimne powietrze w zamrażarce.

 

Kuchnia dla konesera

Wolnostojący model piekarnika Wolf wyróżniają spore wymiary i wyrafinowane detale. Już na pierwszy rzut oka uwagę zwraca rząd 8 czy 10 dużych pokręteł. Dlaczego jest ich aż tyle? W zależności od modelu służą do sterowania 4, 6 lub 8 palnikami. A ponadto, w zależności od wersji, także grillem i płytą teppanyaki (do opiekania mięsa czy ryb z mniejszą ilością tłuszczu) Pokrętła możemy dopasować kolorystycznie. Do wyboru są czarne, złote, srebrne, szare, mosiężne lub czerwone i to właśnie te ostatnie nadają wyrazisty estetyczny rys kuchniom Wolf. Co więcej, wybierzemy również kolor okalających pokrętła ramek– stalowe lub mosiężne. Zatem możliwości zindywidualizowania wyglądu kuchni jest wiele. - Na szczególną uwagę w warstwie technologicznej zasługują piekarniki z funkcją podwójnej konwekcji – mówi Maciej Michalak z Sub-Zero/Wolf Poland. -  Sprawia ona, że potrawy opiekają się równo na całej powierzchni. Co więcej, piekarniki te znakomicie służą także utrzymywaniu temperatury potraw. Są nieocenione m.in. w przypadku większych przyjęć. 

 

Kuchnie i chłodziarki Sub-Zero/Wolf cieszą się za oceanem niesłabnącą od lat popularnością. Można nawet powiedzieć, że silnie wpłynęły na styl tamtejszych kuchni. Reklamowali je Andy Warhol i Frank Lloyd Wright. Można je dostrzec w znanych filmach i serialach. Estetyczna unikatowość urządzeń Sub-Zero/Wolf, zagwarantowana 20-letnia trwałość oraz profesjonalne technologie otworzyły nowe, niespotykane możliwości gotowania i przechowywania żywności. Trudno być na te urządzenia obojętnym. Showroom marki Sub-Zero/Wolf znajduje się w Warszawie przy ul. Jara 4/1, www.subzerowolf.pl

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Wyznania miłosne w architekturze Biuro prasowe
2024-07-01 | 08:00

Wyznania miłosne w architekturze

W świecie architektury, za fasadami monumentalnych budowli, kryją się niezwykłe historie miłości, pasji i zawiści. Jedną z nich jest życie ikonicznej Eileen Gray - kobiety bez formalnego
Dom Delektuj się latem z Fiskars
2024-06-28 | 14:00

Delektuj się latem z Fiskars

Lato to doskonały czas na urządzenie pikniku z przyjaciółmi albo rodziną. Tym razem użyjmy do przygotowania i serwowania pysznych dań produktów Fiskars, a gotowanie
Dom LETNIA WYPRZEDAŻ W BOCONCEPT
2024-06-26 | 16:10

LETNIA WYPRZEDAŻ W BOCONCEPT

Duńska marka meblowa BoConcept zaprasza na jedno z największych wydarzeń promocyjnych tego roku - Letnią Wyprzedaż. W dniach 15 czerwca – 31 lipca 2024 roku, znaczną część kolekcji

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Aleksandra Popławska: Tantiemy z internetu to są zarobki za naszą pracę i nam się należą. W Europie wszyscy powinniśmy działać na podobnych prawach

W piątek zakończyła się batalia środowiska filmowego o tantiemy z platform streamingowych. Dzięki nowym przepisom twórcy i wykonawcy utworów audiowizualnych oraz wykonawcy utworów słownych i słowno-muzycznych będą uzyskiwać stosowne wynagrodzenie za udostępnianie ich dzieł w sieci. Za nowelą głosowało 417 posłów, 18 było przeciw, a jedna osoba wstrzymała się od głosu. Aktorzy mogą więc wreszcie odetchnąć z ulgą. Aleksandra Popławska i Krzysztof Dracz są jednak rozgoryczeni tym, że tak długo musieli czekać na takie rozwiązanie. Stosowne rozporządzenie powinno wejść w życie już trzy lata temu.

Ochrona środowiska

Nowe obowiązki przedsiębiorców dotyczące jednorazowych opakowań z plastiku. Takie regulacje zyskują duże poparcie społeczne

1 lipca wchodzą w życie nowe obowiązki dotyczące gospodarowania odpadami opakowaniowymi. Przedsiębiorcy w gastronomii będą musieli oferować klientom alternatywne dla plastikowych opakowania wielorazowego użytku na żywność i napoje. Obowiązkiem staje się także stosowanie zakrętek i wieczek przymocowanych do butelek i kartoników, by ten cenny surowiec trafiał również do przetworzenia. Nowe wymogi to kolejne etapy wdrażania dyrektywy plastikowej, której celem jest ograniczenie ilości odpadów z tworzyw sztucznych zalegających na wysypiskach śmieci. W planach są kolejne regulacje, które mają sprawić, że opakowania staną się bardziej przyjazne dla środowiska. Globalne badania wskazują, że takie przepisy cieszą się dużym poparciem w społeczeństwach.

Konsument

Nawyki żywieniowe z dzieciństwa przekładają się na ryzyko otyłości w dorosłym życiu. Naukowcy zbadali wpływ podawanych dzieciom napojów

Dbanie o odpowiednią dietę w pierwszych latach dziecka ma duże znaczenie dla ograniczenia ryzyka otyłości w jego dorosłym życiu. Naukowcy ze Szkoły Psychologii Uniwersytetu Swansea badali to na przykładzie napojów spożywanych przez dzieci. Przyglądali się przez ponad dwie dekady 1,4 tys. dorastających dzieci i doszli do wniosków, że spożywanie napojów słodzonych cukrem w pierwszych latach wpływa na tworzenie złych nawyków dietetycznych, a co się z tym wiąże – zwiększa ryzyko otyłości, nawet po wielu latach.